Bir Başarı Hikayesi

Sultanlar Ligi Final Etabı ne yazık ki ezeli rakibimiz Fenerbahçe'nin üç maçlık galibiyet serisi ile sona erdi ve takımımız ligi tam otuz yıl sonra ikinci olarak tamamlamayı başardı. Senelerdir ligin hatta belki de Avrupa'nın en başarılı 3 takımının ardında ligi 4. olarak bitiren Galatasaray Kadın Voleybol Takımı tıpkı Ataman Hoca'nın da söylediği gibi; final serisindeki kolay mağlubiyetleri saymazsak sezonu oldukça başarılı geçirdi. Bunun için hem tebrik, hem de teşekkürü hak ediyorlar!

Galatasaray Kadın Voleybol Takımı için sezon hedefi hiçbir zaman şampiyonluk olmamıştır. Bunun sebepleri elbette var. Voleybolda yatırımın bizden önde bulunan üç takıma göre oldukça düşük olması başlıca sebep. Şube akılcı insanlardan oluştuğu zaman da takıma anlamsız bir şekilde şampiyonluk hedefi yüklenmiyor. Bu nüans o kadar ince ki, Galatasaray sezonu 4. bitirdiği zaman bu olağan durum; eğer bu seviyeden aşağıya inerse başarısız sayılır bana göre. Fakat 3. olmanın yanı sıra, finale çıktığı zaman (ki bu otuz yıl sonra ilk kez oldu) bu bizim için iyi bir başarı oluyor.

Burada aslında bu noktaya gelip Fenerbahçe'ye bu kadar kolay mağlup olmak da makul bir açıdan bakıldığı zaman anlaşılır düzeyde. Daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi, Avrupa'nın belki de en büyük beş kulübünden üçü Fenerbahçe, Vakıfbank ve Eczacıbaşı. Türkiye'nin şu anda kulüp bazında Dünya voleybolunu domine ettiği kesin. Bu üç temsilci de Avrupa ve Dünya turnuvalarında başı çekmekte. Yarı finalde Avrupa şampiyonu Vakıfbank'ı geçtiğimiz zaman finalde yine bir o kadar kuvvetli bir rakip ile eşleştiğimiz için şansımız o kadar kolay olmuyor.

Fenerbahçe ile oynanan final serisi gerçekten kısa sürdü. İlk maçta da söylemiştim, bu kadar sirkülase olmayı beklemiyorum diye ama tahminimce gerek Vakıfbank'ı geçmenin vermiş olduğu aşırı mutluluk; gerekse iki zorlu eşleşmenin üst üste gelmesinin yükü takıma ağır gelmiş olacak ki serinin içine ne yazık ki girmeyi başaramadık. Bunda takımın bu seviyelerde oynadığı maç sayısı ve tecrübesinin de oldukça etkili bir tarafı var. Rakibimiz Fenerbahçe oldukça iyi biliyor bu noktaları.

Voleybolun temasa dayalı bir spor olmadığını hatırlatmakta fayda görüyorum. Savunmanın temas ile sertleşmediği; hücumun kalıp ve atletiklik ile ağır basmadığı bu sporda oyuncu kalitesi gerçekten maçın skorunu büyük oranda etkiliyor. Takımımızın minimum iki-üç kat daha fazla maliyeti olan takımlara bu sezon bir mesaj verebilmiş olmak gerçekten güzel bir şey. Bu da tamamen kaliteli bir yapılanma, kenetlenmiş bir takım ve başarı arzusundan geçiyor.

Ve kimi kesimler tarafından eleştirilse de ben de bir teşekkür etmek istiyorum; bütün idari ve teknik kadro bu takımın bir yere gelmesi için arı gibi uğraşıyor. Kimsenin emekleri boşa gitmiyor; bunun da büyük maliyetler ile halledilebiliyor olması hem spor adına güzel bir durum hem de diğer branşlarımız için bir örnek teşkil ediyor. Ve takımın her bir bireyi, göstermiş olduğu performanslar sebebiyle sezonun hikayesini yazmış oldular. Bu güzel yapılanma doğru yöneticiler eşliğinde istikrar yakalayabilirse (ki gidiş o yönde) bu takımın gelecek sezonlarda yaşayacağı bir şampiyonluk mucizenin çok ötesinde bizler için de beklenilen bir durum haline gelecektir.

Unutmadan; takımımız gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde yer alacak. Üstelik, bu kupayı son 10 senede domine eden üç Türk takımından ikisini geride bırakarak! Bu bile bizim için oldukça önemli bir gelişme. Gelecek sezonu şimdiden iyi yapılandırabilirsek seneye Avrupa'da mücadele eden ve bizi gururlandıran bir takım görmek imkansız değil.

İşte bu yüzden, takımımıza tebrik ve teşekkürü çok görmemek gerek. Bakmayın siz o Twitter'ın fenomen olmuş sözde Galatasaray taraftarlarına; bu spor da bu takım da hem Türk Sporu'nun hem de Galatasaray Spor Kulübü'nün oldukça önemli parçasıdır. 

Teşekkürler Galatasaray!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.