BSL | Sözde adil, özde eyyam..

Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonun 28.hafta maçında Darüşşafaka Doğuş ile deplasmanda karşılaşan Galatasaray Odeabank, rakibinin geçtiğimiz hafta oynadığı THY Euroleague maçları nedeniyle erteleme maçında bugün sahaya çıktı. Alex Tyus ve Tibor Pleiss sakatlıkları sebebiyle karşılaşmada forma giyemezken, Galatasaray Odeabank deplasmanda karşılaştığı Darüşşafaka Doğuş ve TBF'nin eyyamcı hakemlerine 78-69 mağlup oldu. Karşılaşmanın 36.dakikasında baş antrenörümüz Ergin Ataman oyundan ihraç edilirken, Darüşşafaka Doğuş takımının baş antrenörü David Blatt maçın hakemlerine "Fuck off" demesine rağmen sahada kalmayı sürdürdü.

Galatasaray Odeabank maça Sinan Güler – Göksenin Köksal – Vladimir Micov – Austin Daye – Ege Arar beşiyle başlarken Darüşşafaka Doğuş ise Brad Wanamaker – Okben Ulubay – Will Clyburn – James Anderson – Ante Zizic beşiyle parkedeydi. Mücadele karşılıklı sayılarla başladı. İlk çeyrekte dördüncü dakika geride kalırken Galatasaray Odeabank'ın skorda 6-12'lik üstünlüğü bulunuyordu. Karşılaşmanın ilk çeyreğinin sonuna 04:46 kala televizyon molasına 13-13'lük eşitlikle gidildi. Televizyon molasının ardından 6 sayılık bir seri yakalayan Galatasaray Odeabank öne geçti ve farkı 6 sayıya çıkarttı, bunun akabinde çeyreğin bitimine 02:34 kala Darüşşafaka Doğuş koçu David Blatt mola istedi: 13-19. Mola sonrasında kalan sürede Sarı Kırmızılılar oyunun kontrolünü elinde tuttu ve ilk çeyreği 14-22 önde tamamladı. İkinci çeyrekteki ilk sayılar Diebler'ın 3 sayılık basketiyle geldi ve çeyreğin ikinci dakikası dolarken Galatasaray Odeabank farkı 11 sayıya çıkarttı: 14-25. Karşılıklı sayılar sonucu çeyreğin bitimine 05:45 kala skor Galatasaray Odeabank lehine 20-32 idi. Schilb'in harika asistinde Ege'nin smacı sonucu Galatasaray Odeabank farkı 12 sayıya çıkarttı ve çeyreğin bitimine 03:07 kala Darüşşafaka Doğuş koçu David Blatt molaya başvurdu: 26-38. Mola sonrası karşılıklı sayılarla devam etti. Darüşşafaka Doğuş özellikle Ante Zizic'in sayılarıyla oyunda denge kurmaya çalışsa da ilk devreyi Galatasaray Odeabank 7 sayılık farkla 34-41 önde kapattı.

Üçüncü çeyrek karşılıklı sayılarla başladı. Darüşşafaka Doğuş, hücumda ritmini yükselterek çeyreğin beşinci dakikası dolarken eşitliği yakaladı ve Başantrenörümüz Ergin Ataman mola istedi: 45-45. Mola sonrası hücumda ritmini yükselten Galatasaray Odeabank yeniden öne geçti ve farkı 5 sayıya çıkarttı. Akabinde Darüşşafaka Doğuş koçu David Blatt mola istedi: 48-53. Mola sonrası ev sahibi Darüşşafaka Doğuş skoru eşitledi ve öne geçti, üçüncü çeyreği de 59-56 önde tamamladı. Dördüncü çeyrek karşılıklı sayılarla başladı ve başabaş bir oyun ortaya konuldu. Bu dakikalarda TBF'nin sözde adil - özde eyyamcı hakemlerinin çaldığı saçma sapan düdüklerle oyun çığrından çıktı. Olmayan temaslara faul çalan ve Galatasaray Odeabank uzunlarının yanı sıra kısa savunmacıları da oyundan düşüren hakem triosu, hücumda üstüste çaldığı hatalı düdükler veya çalınmayan temaslarla oyunu iyice gerdi. Bu dakikalarda Galatasaray Odeabank baş antrenörü Ergin Ataman hakemlere itirazlarını sürdürürken, oyunun bitimine 5 dakika kala David Blatt karşılaşmanın ikinci hakemi Ersan Ergüler'in faul çaldığı pozisyonda hakeme "Fuck off" demesine rağmen hakemler Amerikalı teknik adamı sahada tutmaya devam etti. David Blatt'in bir sonraki pozisyonda yoğun itirazlarına sırtını dönüp giden hakemlere, maçın bitimine 4 dakika kala tepki gösteren Ergin Ataman karşılaşmanın başhakemi Yener Yılmaz tarafından ikinci teknik faulle oyundan ihraç edildi. Darüşşafaka Doğuş da bu bölümde farkı 8 sayıya kadar çıkartarak skoru 70-62'e getirdi. Kalan süre içerisinde de oyunun kontrolünü elinde tutan Darüşşafaka Doğuş karşısında Galatasaray Odeabank maçtan 78-69 mağlup ayrıldı.

Galatasaray Odeabank bu sonuçla ligde 5 maç aradan sonra sahadan mağlubiyetle ayrılırken, ligde 11.mağlubiyetini almış oldu.

1 yorum:

  1. Formadan çekmeye faul çalmayan hakeme bir bu maçta birde futbol liginin ilk yarısındaki Antalya-Fenerbahçe maçında gördüm. Neredeyse oyuncumuzun formasını yırtıyorlardı ve itiraz sonunda hakemler aleyhimize teknik faul verdi.

    Saha içini bu kadar skandaldan sonra konuşmak ne kadar mümkün bilmiyorum. Ege nin 3 faul'e kısa sürede gelmesi onun oyun içi etkinliğini azalttı. Hücumda ve savunmada çekingen olmasına neden oldu. Onun yerine oynayamıycak oyuncumuzun olmaması en büyük handikapımızdı. Austin Daye nin silik oyunuda bununla birleşince ikinci yarıda hücumlardan elimizin boş dönmesine neden oldu.
    Ayrıca dış atışlarda ilk yarıdaki başarımızı ikinci yarıya taşıyamadığımız için skor üretmek konusunda Sinan Güler bir çok maçta olduğu gibi tek seçenek oldu. O da son çeyrekte pes deyince isabetsiz dış şutlarımızın dönüşü sayı olarak rakibin hanesine yazıldı.
    Takımın en büyük eksisi hücum ribaund için bir denememiz olmaması. Dış şutlara kaldıysan, hücum ribaund u oldukça önemli ancak uzun oyuncumuzun olmaması nedeni ile pota altını pek kullanamadık.
    Tabi bunlar bile hakemlerin hatalarının karşısında gölgede kalıyor. Ne olursa olsun Ergin Atamanın arkasındayız.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.