Dursun Özbek: Hisse satışlarından kasaya para girmedi!

Turkcell'in dijital yayın platformu TV+'da yayınlanan ve Merve Toy’un sunduğu Spor Meydanı programına konuk olarak katılan Galatasaray başkanı Dursun Özbek idari konular hakkında açıklamalarda bulundu. Muhalif üyeler tarafından başlatılan seçim kampanyasının camiayı kötü etkileyeceğine inandığını belirten Özbek, mali olarak maaş kriterlerini neredeyse 1/3 oranında düşürdüklerini açıkladı. Dursun Özbek'in idari konulara dair açıklamaları şu şekilde..

BENİ MEHMET ÖZBEK İLE YIPRATMAK İSTEDİLER
Bizde başkan transferi ya da başkanın kardeşinin transferi diye bir şey yok. Hocanın isteğiyle yapılır. Tüm transferler de öyle yapıldı. Elbette ki bazı hatalar da yapıldı. Bizim tek konuşacağımız nokta işin mali boyutu. Mehmet Özbek’e bir yakıştırmadır gitti. Beni yıpratmak amacıyla yapıldı.

SEÇİM KULÜBÜ YAVAŞLATIR
Üyelerin imza kampanyası düzenlemesini son derece demokratik buluyorum, bunda eleştirilecek bir taraf yok. Ancak seçim sürecine girildiği zaman kulübün işleyişi yavaşlayacak. Müsaade edin projeleri, verdiğimiz sözleri uygulayalım. Daha bir buçuk ay önce ibra edildik. Tekrar güvenoyuna gerek var mı? Tekrar aday olma konusuna tek başıma karar veremem. Mayıs 2018’de süremizi tamamladıktan sonra bakarız. Vaatlerimizi yerine getirip getirmediğimize göre bakarız. Ama Galatasaray’a hizmet etmekten bıkkınlık, yorgunluk duymadım.

48 OYUNCUYA 97 MİLYON EURO ÖDÜYORDUK
Futbolculara biraz yüksek maaş ödediğimize katılıyorum. Yaklaşık 61 milyon Euro. 97’den buraya indirdik. 48 futbolcu vardı geldiğimizde. Biz de yüksek maaşlı transfer yaptık doğrudur ama bekara karı boşamak kolay. Bu piyasada illa ki hata yapıyorsunuz. Türkiye’ye büyük ligler gibi bakılmadığı için maaş farkı talebi ortaya çıkıyor. Aldığı paraya göre bizi hayal kırıklığı uğratan futbolcularımız var tabii ki. Ama bu işin doğasında var.

HİSSE SATIŞINDAN KASAYA PARA GİRMEDİ
Sportif başarı elbette önemli ama mali yapının mutlaka düzelmesi lazım. Sadece bizim değil diğer kulüplerin de sorunu bu. Bizden önce bankalara hisseler rehin edilmişti, ödeme vadesi gelince ‘Yapılandıralım’ dedik. Banka da itiraz etti ‘Uzatmıyorum’ dedi. Bunun üzerine rehin edilen hisseler satıldı. Başka bir çare de yoktu. Bizim kasamıza hiçbir şey giremedi bu satıştan. Açıkçası ben hisse satma taraftarı değilim, bunu da defalarca söyledim.

RİVA’DAN GELEN PARAYLA NEFES ALDIK
Geçmiş yönetimleri eleştirme durumum yok çünkü bunu bilerek görevi devraldım. Beklemediğim bir durumla karşılaşmadım. 338 milyon dolar borçla aldım. Gelir ve gider aşağı yukarı aynı ama asıl sorunumuz faiz sarmalı. Riva’dan gelen parayla biraz olsun nefes aldık.

GALATASARAY’A HAKSIZLIK YAPILDI
Başakşehir’le oynadığımız kupa maçında Emre, Josue’ye dirsek attı… Bu dirsek görülmediyse; hiçbir kart cezası olmaması lazım. Görüldüyse cezası sarı kart olmamalı. Hakemin yorumu öyleyse ben de buna isyan ederim. TFF veya MHK bizim yorumumuza yer bırakmamalı. Hata yaptılarsa söylesinler çıkıp. Olmayınca iş köpürüyor. Bu sezon hakem kararlarında Galatasaray’a büyük haksızlık yapıldı.

HAKEM HATALARINA İSYAN ETTİM
Federasyon kurullarını bir kere tenkit ettim 45 gün ceza aldım. Hakem hatalarından 7-8 maçta canımız yandı. İnsanlık halidir gördü, göremedi ile izah edilemeyecek duruma geldi iş. İsyan ettik! Bağırdık. Yaşananların yanlış olduğunu söyledik. Müdahale edilmesi gerektiğini ve artık farklı boyuta geldiğini belirttik. ‘Yeteri kadar savunmuyorsun, bağırmıyorsunuz’ diye tenkit aldık. Tarzımı, kişiliğimi de değiştiremem.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.