Erdal Keser: Futbolumuz Galatasaray'ın önderliğinde gelişti..

17 Mayıs Galatasaray Bayramı için İstanbul'a gelen Erdal Keser, Galatasaray Televizyonu'na önemli açıklamalarda bulundu. Türk Futbolunun Galatasaray'ın önderliğinde geliştiğini söyleyen Erdal Keser, Galatasaray'ın altyapıda her zaman önderlik yaptığını da belirtti. Erdal Keser'in açıklamaları şu şekilde..

GALATASARAY, AVRUPA HAVASINI TÜRKİYE'YE ALDIRAN İLK KULÜP
Galatasaray, Avrupa havasını Türkiye'ye aldıran ilk kulüp. Galatasaray'ın önderliğinde futbolumuzun geliştiği bir gerçek. Bunu ilerleyen yıllarda da görmeliyiz.

17 Mayıs 2000'de futbolu bırakmış; heyecanlı bir biçimde televizyon karşısında kupanın sevincine ortak olmuştum. O gün, 'Türkiye artık bu konuda da söz sahibi' demiştim. Son zamanlarda ülke olarak bu konularda başarılı olduğumuzu söylemek mümkün değil.

Benim oynadığım zamanda profesyonellik şimdiki zamanla mukayese edilemeyecek durumdaydı. Geçmiş yılları çok iyi hatırlıyorum. 1984'te gelmiştim; başkanımız Ali Uras, hocamız Jupp Derwall'di. Çimlerin tohumlarının atıldığı dönemdi. Başkanımız tüfeklerle kargaları kovalardı çimler yetişsin diye. Ama eskileri unutalım; o günlerden sonra çok çok iyi işler yapıldı Galatasaray'da.


ALTYAPIDA GALATASARAY HER ZAMAN ÖNDERLİK YAPMIŞTIR

Altyapıda Galatasaray her zaman önderlik yapmıştır. Türkiye'deki altyapı çalışmaları bir yere geldikten sonra tıkanıyor. A takıma verdiğimiz oyuncuların sayısı giderek azalıyor. Bunu analiz etmek gerek. Türk futbolu için çok önemli bir konu. Avrupa'ya nazaran kaliteli oyuncularımız var ama devamı gelmiyor. Bu nedenle yurt dışından oyuncu getiriyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.