KBL | Sarayın Sultanları buraya kadar!

Galatasaray kadın basketbol takımı, Kadınlar Basketbol Ligi Play-Off yarı final üçüncü maçında Fenerbahçe'yi Abdi İpekçi Arena'da konuk etti. Takımımızda Moriah Jefferson bileğindeki sakatlık yüzünden maç kadrosunda olmasına rağmen forma giyemedi.

Karşılaşmaya Işıl Alben, Deniz Çolakoğlu, Astou Traore, Maryia Papova, Kristine Vitola beşi ile başlayan takımımız, ilk dakikalarda kaptanı Işıl Alben'in önderliğinde potaya atak ederek etkili oldu. Ön alanda ise kısa oyuncuları ile Fenerbahçe guardlarına baskı yapan Marina Maljkovic'in öğrencileri muazzam efor sarf ettiği ilk periyotu 26-20 önde geçti. İlk periyotta Cansu Köksal da kenardan gelerek savunma sahasında önemli katkı verdi. İkinci periyotun başında savunmadaki sertliğine ve baskısına devam eden Sarayın Sultanları, genç oyuncusu Seda Deniz'den aldığı katkı ile 7-0'lık bir seri yakaladı ve Fenerbahçe'ye mola aldırdı(33-25). Bu sekansta Işıl Alben de dinlenme fırsatı buldu. Periyotun kalan kısmında Fenerbahçe boyalı alanı kullanırken, Papova'dan katkı alamamamız takımımızı zorladı ve Sarayın Sultanları soyunma odasına 37-40 geride gitti. İlk yarıda Işıl Alben 18 sayı ile takımımızı sürükleyen isim oldu. 

İkinci yarıya ilk beşine göre Cansu-Papova değişikliği ile başlayan takımımız, periyotun ilk dakikalarında hücumda yaratıcı olmakta zorlanırken Fenerbahçe fizik üstünlüğünü kabul ettirmeye başladı(41-46). Periyotun ortasında Işıl Alben de yaşadığı ufak sakatlıktan dolayı kenara gelirken, Marina Maljkovic'in öğrencileri hücumda deyim yerindeyse kilitlendi. Bu dakikalarda Fenerbahçe ise Candace Parker ile etkili olurken farkı da çift hanelere kadar çıkardı. Periyotun sonunda kenarda dinlenen Işıl Alben tekrar oyuna dönerken ön alanda yaptığı baskı ile tekrardan bir ritim bulan kızlarımız son çeyreğe 50-58 geride girdi. Mücadelenin son çeyreğine baskılı savunmasını devam ettirerek başlayan Sarayın Sultanları yakaladığı momentumu sürdürürken tekrardan oyunu ortaya getirdi. Bu sekansta Işıl Alben tıpkı ilk çeyrekte olduğu gibi takımını çok iyi sürükledi. Periyot ilerledikçe takımımızda yorgunluk baş gösterirken rakibimizde ise Quigley etkili oldu ve fark yeniden açılınca Marina Maljkovic molasına başvurdu(61-67). Kalan dakikalarda aradaki farkı eritemeyen takımımız rakibine 63-77 yenilirken Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi Play-Off'una yarı finalde veda etti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.