Mangala ve Denayer için temaslar başlıyor!

Gelecek sezonun planlamasını yapmaya başlayan teknik direktör Igor Tudor savunmaya en az 2 stoper takviyesi istediğini belirlemesi üzerine Galatasaray'da adaylar netleşmeye başladı. Bir süredir menajerler ile dirsek temasında olan ve sezon sonunda takımlarından ayrılması beklenen/kiralanması beklenen isimleri takip eden Galatasaray'da savunma için öne çıkan adaylar Mangala ve Denayer oldu. Bu gelişmelerin ardından Manchester City'nin kapısı iki stoper için çalınacak!

Fanatik gazetesinin haberine göre; Dursun Özbek ve Cenk Ergün’e verdiği raporda, stopere 1 değil 2 oyuncu takviyesi gerektiğini belirten Hırvat teknik adam, yönetimin önerdiği iki futbolcuya da onay verdi. Yönetim 2 isim için öneride bulunurken Hırvat çalıştırıcı, “Onlar bana yeter” dedi ve oyuncuların menajerleriyle görüşmeler başladı. Yönetimden az 6 mevkiye takviye talep eden Igor Tudor’un listesinde sağ ve sol stoper bölgesi en üst sıralarda yer aldığı için bu transferler öncelik kazandı.

DENAYER İÇİN STOPER GARANTİSİ
2019 yılına kadar İngiliz kulübü ile sözleşmesi bulunan Mangala ve 2020 yılına kadar kontratı olan Denayer’i önümüzdeki sezon için kiralamak isteyen Galatasaray’ın bu önerisine iki futbolcu da sıcak bakıyor. Bununla birlikte Galatasaray, İngiliz Kulübü’nü transfere ikna etmek için önemli bir argümanı kullanmaya hazırlanıyor.

2015-16 sezonunda kiraladığı Jason Denayer’i, stoper değil sağ bekte oynattığı için Galatasaray, Manchester City’den ihtar almıştı. İngiliz kulübü, futbolcusunun yanlış mevkide oynatıldığını ifade edip Galatasaray’ı ‘gelişimini engelliyorsunuz’ diye 26 Kasım 2015 tarihinde resmi mektupla uyarmıştı. Transfer için temaslarda bulunan yöneticiler Denayer’in transferine sezon başında izin vermeyen İngiliz kulübünün kapısını, işte bu uyarıyı dikkate alarak çalacak ve garanti verecek. Manchester City ile yapılacak görüşmelerde “Denayer’i stoper olarak oynatacağız. Bu konuda bir endişeniz olmasın” diyecek olan idareciler, böylece soru işaretlerini ve en önemli transfer engelini yok etmeye çalışacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.