ÖZEL | Ali Güvenç Kiraz: Yönetilme sorununu da aşmış durumdayız..

Geçtiğimiz aylarda Geleceğin Galatasaray'ı projesinin lansmanını yapan ve geride bıraktığımız hafta sonunda "Galatasaray için 1600 imza" hareketinin başlangıcını yaparak yönetimi seçime davet eden kulüp üyesi Ali Güvenç Kiraz, başlattığı hareketle ilgili olarak sitemize özel açıklamalarda bulundu. Herhangi bir başkan adayının gölgesi altında bu harekete başlamadığını belirten Ali Güvenç Kiraz, mevcut sorunlarla birlikte Galatasaray'ın bir yıl daha beklemeye tahammülü olmadığını belirtti.

Galatasaray'daki sorun sportif veya mali başarısızlığı geçti, artık yönetilememe gibi bir sorunumuz var. Hatta son dönemde yaşananlar artık yönetilememe sorununu da aşmış durumda. Artık yönetilme - yönetilememe tartışmalarının da ötesi söz konusu. Başarılı - başarısız veya iyi - kötü başkan olayını geçtik. Galatasaray değerlerine, kültürüne çok aykırı bir tablo var. Son dönemde çok fazla "Ben yaptım, ben gönderdim, ben getirdim, ben satmam, ben istemedim" gibi ifadeler duyuyoruz. Bunların kabul edilmesi mümkün değil, tek adamlığa doğru giden bir durum var.

Kasımpaşa maçı sonrasında yaşanan soyunma odası olayı ve bunun direkt basına yansıması, kulüp profesyonellerinin sosyal medya üzerinden birilerine mesajlar yollama çabası.. Galatasaray kültüründe, tarihinde başkanın başarı dilemek veya tebrik etmek dışında soyunma odasına inmişliği yoktur. Burada artık yönetilememe sorunu var. Ben herhangi bir plan, proje veya program dahilinde imza kampanyasını başlatmadım. Galatasaray artık yönetilemiyor ve bazı şeylerin değişmesi gerekiyor. Gece uyurken kafamı yastığa rahat koymak istiyorum, çünkü üzerime düşeni yaptığımı düşünüyorum. Mevcudiyette 2 tane başkan adayı var; Abdürrahim Albayrak ve Adnan Öztürk. Ben diyorum ki, gelin arkadaşlar imzalayın. Aday olanlar gelsin elini taşın altına soksun. Hatta mevcut başkan Dursun Özbek'e de sesleniyorum. Siz de imzalayın, seçime gidelim. Gerekirse aday olun, yönetiminizi yenileyin. Daha iyi bir yönetimle seçime girin, belki kazanacaksınızBen şahsi olarak mevcut yönetimin, yapı itibariyle de başarılı olma şansı olduğunu düşünmüyorum ancak eğer varsa çalışmaları, projelerinizi tamamlamak için güvenoyu alsın, bir şansı daha olsun. 

Son dönemlerde dikkat ederseniz, Galatasaray üzerinde siyasi olarak bir algı yaratılmaya çalışıyor. Özellikle son dönemlerde, kurul sonrasında.. Dursun Özbek o süreçle ilgili çok güzel bir şey söyledi. Kulüp içerisinde FETÖ temizliği yapan tek takım Galatasaray, diğer takımlardan bu yönde hiç bir aksiyon olmadı ancak şuanda yaratılan algı malumunuz.. Galatasaray küçük görmeye çalışılıyor, bir takım yakıştırmalar yapılarak yıpratılmak isteniyor. Maalesef, mevcut yönetimin içindeki bazı kişilerin bu durumdan bile haberdar olduğunu düşünmüyorum.

Galatasaray'ın mevcut sorunlarıyla, yapısıyla 2018'i bekleme lüksü yok. Galatasaray bir yılını daha çöpe atamaz. Yönetilemiyoruz. 2018'in şöyle bir riski var. Dursun Özbek başkanlığının son senesinde başarılı olmak için muhtemelen para harcayacak. Peki nereden harcayacak? Borçlanacak. Yapılacak her transfer, her hamle yeni yönetim için borç yükü oluşturacak. Bu nedenle 2017-18 sezonu öncesinde bu seçimin yapılması, değişimin gerçekleşmesi gerekiyor. Aksi takdirde, mevcut yönetim gelecek sezonun planlamasını yapacak ve yeni seçilebilecek yönetimin elini kolunu bağlayacak.

Daha önce de söylediğim gibi, ben herhangi bir başkan adayının gölgesi altında veya plan - program dahilinde imza kampanyası başlatmadım. Tamamen bireysel bir çıkış yaptım, şuanda mevcudiyette sadece sosyal medyada olan bir kampanya olarak görünüyor ancak Çarşamba günü tüm kulüp üyelerine mailing yapılacak. 15 gün içerisinde kritik eşik 500 imza. Bu rakama ulaşırsak bazı şeyleri gerçekleştirebiliriz. Geleceğin Galatasaray'ı projesinde ifade ettiğimiz gibi, Galatasaray'da mevcut sistem bitti. Değişimin başlaması gerekiyor, mevcut şartlarda yönetilemiyoruz. Galatasaray çok büyük, bu şartlarla yönetilemez ve artık değişim başlamak zorunda. Bu değişim sırasında kendi içindeki potansiyelleri, genç yetenekleri de keşfedecektir diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.