Soru&Cevap | Sportif Cümleler ile Tudor'u konuştuk..

Galatasaray'da kazan kaynıyor. Kulislerde sezon ortasında göreve gelen Igor Tudor'un geleceği tartışılırken, Dursun Özbek şimdilik Hırvat teknik adamın arkasında dursa bile sezon sonu olası bir değişim kimseleri şaşırtmaz. Biz de Tudor'un Galatasaray günlerini Sportif Cümleler blogunun sahibi Burak Eren ile konuştuk. Keyifli okumalar... 

**Son günlerde iyice ayyuka çıkan Bruma ile Tudor arasındaki sorunda hangi taraf  haklı...
Tudor haklı ama konu o değil. Şu an taraftar Tudor'un arkasında duramıyor, kendi inandığı doğrulardan vazgeçtiği için. O duruşu devam ettirebilseydi şu an Bruma konusunda herkes Tudor'un arkasındaydı. Ama gelecek hafta yeniden Bruma'yı 11'de göreceğimiz için Tudor'a haklı diyemiyorum. Duruş görmek isterken bunu göremiyoruz. Sahada olanlara baktığımızda Tudor elbette haklı, Bruma'nın disiplinden uzak hareketleri pek yenilir gibi değildi. 

**Galatasarayda futbolcuya dayalı bir düzen var, bu su götürmez bir gerçek. Takım içinde gruplaşmalar olduğu ve bir kesim oyuncunun da Tudor'ın kuyusunu kazmaya çalıştığı konuşuluyor. Bu durumun Tudor üzerindeki saha içi ve saha dışı etkileri nasıl oldu sence.
İnandığı doğrulardan vazgeçti işte, geri adım attı. Taktik esneklik diyorduk ve bunu övüyorduk, vazgeçti. Josue diyorduk (bence formayı hak eden isimdi, temposuyla) Sneijder yine 11'e döndü, yine 4-2-3-1 dedik, Riekerink'in düzenine dönüş bu. İstediklerini tam olarak uygulayamıyor, elde olan malzeme bu sonuçta. Futbolcuların arkası güçlü, belli ki yönetimi de almışlar ve bu konuda Tudor'a gelen bir talimat var. Maalesef o da bunu uyguladı, inandığı tüm doğrulardan vazgeçti. Vaziyet bu haliyle, Tudor'u desteklemek istiyorum ama kendi inandıklarından bu kadar kolay vazgeçmesini de kabul edemiyorum.

**Tudor ilk geldiğinde takımda bir otorite kurmaya çalıştı ama daha sonrasında Florya kurallarına biat etti diyebiliriz. Sende Tudor'un talimatla takım kurduğunu düşünüyor musun?
Maalesef düşünüyorum, yukarıda yazdığım gibi. Benim Tudor'dan beklentim ligi 2. bitirmesi gibi şeyler değildi, değişim istiyordum ben, yeni sezon adına heyecanlanmak, taktik esneklik kazanmak ve 4-2-3-1 bataklığından kurtulmak. Vazgeçti ama bundan, belli ki Başakşehir mağlubiyeti sonrası bir şeyler oldu ve o da buna boynunu eğdi. Şu durumda Tudor'a yeni sezon adına nasıl güvenebilirim?

**Tudor'un geldiğinde sorunsuz ve kendi planlarına uygun bir takım devralmadığı aşikar, ancak ilk etapta biraz fazla aksiyonda bulunmak istedi ve bunun başaramadı. Geride kalan süreçte Tudor'un performansı için neler diyebiliriz...
Beşiktaş maçını hatırlarsın, çoğu kişi o gün uygulanan planı ve oynanan futbolu beğenmedi ama beni o görüntü çok heyecanlandırmıştı. Yürümeyen bir takım olduğu için gelmişti ve bir şeylerin değişmesi gerekti. Tudor da o maç özelinde müthiş bir plan uyguladı bence. Hücum oyunu değildi belki ama Beşiktaş'ı müthiş durdurup, Beşiktaş'a oranla daha fazla pozisyona girmeyi başarmıştık. Biz Galatasarayız demekle olmuyor, şartlara bakmak lazım, mevcut duruma. O gün öyle bir futbol oynanması lazımdı, Tudor da uyguladı ama Talisca'nın alakasız bir frikiğine mağlup olduk. Bu iyiydi mesela, devamında gelen 3'lü denemeleri ya da 4-4-2'si gibi. Başakşehir mağlubiyeti Tudor'un akıl tutulmasıydı ama daha büyük bir akıl tutulması varsa o da tekrar 4-2-3-1 demesi ve Riekerink'in düzenine dönüş oldu. Şu da var, eminim ki Tudor Galatasaray'a imza attığında böyle bir ortam hayal etmiyordu. Kötü durumdayız, değişim istedi ama bu oyuncu düzeninde uygulaması çok zor.

**Artık basında iyice transfer haberleri çıkmaya başladı, bu konuda çalışmalarda var. Önümüzdeki sene için yapılan çalışmalarda Tudor'un istekleri göze alınıyor mu? Neye göre yapılıyor bu transferler.
Tudor devam edecek mi onu bilmiyoruz ki. Şu var, her transfer teknik direktöre göre şekillenmeyebilir ama bir futbol aklı gerektirir bu durum, o da yok. Tudor mutlaka bir tarz belirlemiştir ve o tarza uygun isimlerle ilgileniliyordur diye düşünmek istiyorum. Tudor'un transfer noktasında başarılı bir isim olduğunu söyleyemem, Karabükspor günlerinden bildiğim bazı şeylerle. Ondan isim almak yerine, istediği tarzı öğrenmek ve o yolda hareket etmek önemli.

**Kasımpaşa maçından sonra basın toplantısında Tudor'un çok ince açıklamaları oldu, "Bugün olan şey Galatasaray'ın sıkıntısını anlatıyor. Oyuncu, oyunculuğunu bilmeli; hoca, hocalığını. İsim önemli değil. Herkes kendi görevini yapacak" gibi. Bu açıklama için takımdaki sorunlara hakim ama hareket alanı dar çıkarımını yapabilir miyiz? 
Güzel konuşuyor, teşhisleri doğru, orası açık. Ama bunu uygulayamadıktan sonra konuşmanın ne anlamı var. 4-2-3-1'e döndüğünden beri hayal kırıklığı yaşıyorum. Bu hafta bakacağız, hangi düzende hangi futbolcularla oynayacağız. Bu konuşmaların altının dolması gerekiyor, dolmayacaksa Tudor'un Riekerink'den ne farkı kalacak.

**Son olarak Tudor sence seneye devam etmeli mi...
 Lucescu iddiaları var, bilemiyorum. Eğer Lucescu olmayacaksa Tudor ile devam ederim, her şeye rağmen. Bu yönetimin daha iyi bir teknik direktör bulamayacağını biliyorum, ayrıca istikrarsızlıktan bıktım. En azından düzeni tanımış bir Tudor olacak, kendi takımını kurabilecek, istemediği isimlerle daha rahat yollar ayrılabilecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.