STSL | Dursun Özbek'in Galatasaray'ı..

Süper Lig'de Avrupa Kupalarına direkt katılım hakkını sağlayacak olan üçüncülük hakkını elde etmek isteyen Galatasaray, sezonun 30.haftasında Kasımpaşa ile karşılaştı. Türk Telekom Arena'da seyircisiz oynanan karşılaşmada rezalet bir oyun ortaya koyan takımımız sahadan 3-1 mağlup ayrıldı. Kasımpaşa'ya galibiyeti getiren goller Castro(2) ve Turgut Doğan Şahin'den geldi. Takımımızın tek golü ise Wesley Sneijder'den geldi.

Igor Tudor, geçtiğimiz hafta deplasmanda Bursaspor'a karşı farklı bir galibiyet elde eden onbiri bozmadı ve Kasımpaşa karşısına da Fernando Muslera - Sabri Sarıoğlu, Ahmet Çalık, Hakan Balta, Lionel Carole - Selçuk İnan, Tolga Ciğerci, Wesley Sneijder - Yasin Öztekin, Bruma ve Podolski onbiriyle çıktı. Karşılaşmanın henüz başında 1.dakikada Bruma’nın pasında Podolski ceza sahası sol çaprazdan sert vurdu, kaleci çıkardı. Podolski'nin girdiği pozisyonda pası atan Bruma, 18.dakikada sebebini anlayamadığımız bir şekilde oyundan çıkartıldı ve yerine Garry Rodrigues oyuna dahil oldu. Kasımpaşa 25.dakikada Castro ile 1-0 öne geçti. Yediği golün ardından da isteksiz ve kötü futboluna devam eden takımımız, 32.dakikada Sneijder'in ortasında Garry Rodrigues ile gole yaklaştı. Son derece sıkıcı geçen ilk yarıda, 40.dakikada bu kez de Tolga'nın ortasında Selçuk'un kafa vuruşuyla rakip kalede etkili olan takımımız bu pozisyonlardan sonuç alamadı ve ilk yarıyı 1-0 geride kapattı.

İkinci yarıda da değişen bir görüntü yoktu. Rezalet oynadığımız ikinci yarıda, 58.dakikada Tolga Ciğerci'nin 2.sarıdan gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kaldık. 62.dakikada bu sezon alıştığımız hakem hataları(!) devam etti ve net bir penaltımız verilmedi. Bu pozisyondan 1 dakika sonra Kasımpaşa Turgut Doğan Şahin'le farkı 2'ye çıkardı. 2.golün ardından da takımımız rezalet ve sıkıcı oyununa devam etti. Kasımpaşa 81. dakikada Castro ile skoru 3-0'a getirdi. 90.dakikada Sneijder uzaktan sert vuruşla skoru 3-1'e getirdi ve maç sonucu belirledi. Kasımpaşa bu sezon ilk kez deplasmanda 3 gol atarken, takımımızın da 3.lük şansı çok zora girdi.

Tudor'un anlamsız hareketleri bu maçta da devam etti. 18.dakikada Bruma'nın oyundan alınmasının mantıklı bir açıklaması olamaz. Takımın en önemli hücum silahını ilkokul çocuğu 18.dakikada oyundan almaz. Başakşehir maçından sonra birilerine biat eden Tudor, kendi egosunu Bruma üzerinden tatmin etmeye çalışıyor. Tudor'un biat ederek başarılı olamayacağını göstermişti zaten ama Bruma üzerinden egosunu tatmin etmeye çalışarak da gelecek sezonu göremeyeceğini göstermiş oldu. Diğer bir anlamsız hareket de 63.dakika 2-0 geriye düştük, takımın forveti Eren Derdiyok 79.dakikada girdi. Bu değişikliğin daha erken yapılması gerekirdi.

Galatasaray Dursun Özbek'le geçen 2 sezonda Türk Telekom Arena'da toplam 8.yenilgisini aldı.  Bu rakam, Dursun Özbek'ten önceki 4 sezonda alınan yenilgi sayısından fazla.(7). Başkan seçildiğinde ''Taraftar bambaşka bir Galatasaray izleyecek.'' diyen Dursun Özbek bu sözünü tuttu. Hakikaten bambaşka bir Galatasaray izliyoruz. Dursun Özbek'ten önce ligde son 4 sezonun 3'ünde şampiyon olan Galatasaray, Dursun Özbek'le beraber şampiyonluk bir tarafa dursun ilk 2'ye bile giremedi. 

Paşamız maç sonunda bir de soyunma odasına inmiş. Başkan seni kardeşin dışında kim dinliyor ki futbolcular dinlesin? Öte yandan Bursa galibiyetinin ardından Dursun Özbek'i yalamak için ''Futbolcular'dan Dursun Özbek'e: 'Bize uğurlu geldin başkan, hep yanımızda ol." haberini yapan arkadaşlara da bilgilendirme yapalım. Galatasaray tarihinin en vasıfsız başkanı olan Dursun Özbek, Kasımpaşa maçını stattan takip etti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.