STSL | Lig bitiyor, hakemler değişmiyor..

Süper Lig'de geçtiğimiz hafta deplasmanda Osmanlıspor'u 2-0 yenen Galatasaray, sezonun 33. haftasında Süper Lig tarihinde ilk kez konuk olduğu Alanyaspor ile karşılaştı. Avrupa Kupalarına direkt katılım hakkını sağlayacak olan lig üçüncülüğünü elde etmek isteyen ve bunun için kazanmaktan başka çaresi olmayan Galatasaray, rakibini Bruma ve Sinan Gümüş'ün(2) ayağından bulduğu gollerle 3-2 mağlup etti ve puanını 61'e yükseltti. Alanyaspor'un golleri ise Vagner Love'dan geldi. Takımımız bu sonuçla 3.sıradaki ezeli rakibi Fenerbahçe ile puanını eşitledi ve üçüncülük şansını son haftaya bıraktı.

Takımımız karşılaşmaya yeni sezonda giyeceği parçalı formayla çıktı. Takımımız karşılaşmaya Muslera, Sabri, Ahmet, Semih, Linnes, Selçuk, Tolga, Sinan, Sneijder, Bruma, Lukas Podolski onbirini sahaya sürdü. Temposuz başlayan mücadele de ilk şutumuz 8.dakikada Podolski'den geldi. Alman yıldız uzaktan şansını denedi ancak sonuç alamadı. 9.dakikada Bruma'nın pasında daha net bir pozisyon elde eden Podolski, ceza sahası sol çaprazından vurdu top direğin yanından dışarı çıktı. 14.dakikada Bruma ceza sahası önünde mükemmel döndü ve uzak köşeye meşin yuvarlağı yolladı ve takımımızı 1-0 öne geçirdi. Bu golden 3 dakika sonra 17.dakikada Bruma rakibinin belini kırdı pasında Podolski'nin ceza alanında vuruşunu savunma son anda çizgiden çıkardı. Sonrasında Sinan seken topu tamamladı ve skoru 2-0'a getirdik. 23.dakikada Alanyaspor'da takımın ve ligin en golcü ismi olan Vagner Love, Semih'ten enfes bir hareketle sıyrıldı ve attığı golle skoru 2-1'e getirdi. Bu pozisyonun başında golün asistini yapan Fabrice N'Sakala ofsayttı. Ofsaytan yediği golün şokunu çabuk atlatan takımımız 25.dakikada Podolski ile gole yaklaştı. Alman yıldızın ceza sahası içindeki vuruşu direğe çarptı dışarı gitti. Golün habercisi olan bu pozisyondan sonra 27.dakikada Linnes’in çevirdiği topta, Sinan ceza sahasında düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru 3-1'e getirdi. 40.dakikada takımımız ilk golü atan Bruma ile etkili geldi. Selçuk’un savunma arkasına ince pasında Bruma’nın şık vuruşunu kaleci kornere çeldi. İlk yarıda başka gol olmadı ve takımımız ilk yarıyı 3-1 önde kapattı. 

İlk yarıda skoru alan takımımız, ikinci yarıda rahat bir oyun sergiledi. 51.dakikada Podolski sağ ayağıyla sert vurdu, üstten dışarı gitti. 53.dakikada ev sahibi Alanyaspor etkili geldi. Kullanılan köşe vuruşunda Junior Fernandes altıpas önünde kafa vuruşunu yaptı, bu pozisyonda Sabri topu kale çizgisi üzerinden uzaklaştırdı. 57.dakikada savunmamızın hatası sonrasında topla buluşan Daniel Candeias sağ çaprazdan çok sert vurdu ancak kaleci Fernando Muslera üzerine gelen topu çift yumrukla uzaklaştırdı. 61. dakikada takımımızda Sinan ve Sneijder oyundan çıkarken Garry Rodrigues ve Josue oyuna dahil oldu. 69. dakikada Garry Rodrigues'in penaltı beklediği pozisyonda maçı karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler, net penaltımızı vermedi. Bu pozisyondan sonra ise 75.dakikada birilerinin kuklası olan Halil Umut Meler, Alanyaspor lehine bir penaltı uydurdu. Kazanılan penaltı vuruşunu Vagner Love gole çevirdi ve skoru 3-2'ye getirdi. 89.dakikada Alanyaspor çok tehlikeli geldi. Vagner Love'un pasıyla ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Berkan Emir açısı dar olmasına rağmen vuruşunu yaptı, top yan ağlarda kaldı. Karşılaşmada başka gol olmadı ve takımımız ilk kez konuk olduğu Alanya deplasmanından 3-2 galip ayrılarak puanını 61'e yükseltti. 

Forma değişti, lig bitiyor ama hakemler değişmiyor. Ligin başından beri takımımızın emeğini çalan kukla hakemler sondan önceki haftada da şovlarını yaptı. Yediğimiz ilk golde ofsaytı vermeyenler, 69.dakikada net penaltımızı veremedi ve 75.dakikada uydurdukları penaltıyla da kapanışı yaptılar. Galatasaray'ın hakları gasp edilirken ''Bunlara alışmamız lazım.'' eski yönetici Levent Nazifoğlu'nu bir kez daha yad ediyoruz. Öte yandan "7-8 maçta canımız yandı. İsyan ettik! Bağırdık. 'Yeteri kadar bağırmıyorsunuz' diye eleştiri aldık. Tarzımı da değiştiremem." diyen Dursun Özbek'i de unutmamak lazım. Sayın Başkan madem tarzınız bu, madem siz vasıfsızlığı bir tarz olarak görüyorsunuz o zaman yapmanız gereken basit.. Tarzınızı da alın ve gidin. Galatasaray'ın haklarını savunmaktan acizseniz, o koltukta oturmanıza da gerek yok.

Bruma'nın attığı gol ve 2.golde rakibine attığı enfes çalım galibiyeti getirmesinin yanında Leipzig'in talip olduğu şu günlerde değerini artıracak olmasıyla da çok önemliydi. Sinan Gümüş'ün attığı 2 gol de bu anlamda kıymetliydi. Zira ben Sinan'ın gelecek sezon kadroda bulunmaması gerektiğini düşünenlerdenim ve bu anlamda 2 haftadır gösterdiği performans değerini artıracak cinsten. İyi bir teklife satılması kulübün yararına olacaktır. Devamlılık sorunu yaşadığı için böyle düşünüyorum. Öte yandan Semih ise ilk golde yediği çalımla neden sürekli eleştiri oklarını üzerine topladığını gösterdi. Ceza sahası içinde bu kadar kolay çalım yiyen bir oyuncunun Galatasaray'da yeri yok. Tudor'a baktığımız zaman ise yaptığı erken ve geç değişiklikle maça etki etti. Sneijder-Josue değişikliğini çok erken yaptı ve bu değişikliğin ardından rahat bir şekilde kontrol ettiğimiz karşılaşma tersine döndü. 75.dakikada yapılması gereken Podolski-Eren değişikliği ise 91.dakikada yapıldı. Bunlar Tudor'a eksi yazan ve gelecek sezon için düşündüren hatalar..

Forma konusuna da değinmek lazım. Rezalet bir forma lansmanı yapıldı. Tartışmaya bile değmeyecek bir lansmandı ama yapılan bir doğru vardı buna değinmek gerek. O da son 2 haftada oynanacak karşılaşmalara yeni forma ile çıkmaktı. Geçtiğimiz hafta Liverpool da Premier Lig'in son maçına yeni sezon formasıyla çıkmıştı. Bu tür hamleler iyidir. 4.yıldız sezonu da yapılması gereken bir hamleydi bu. O sezon böyle bir hamle yapılsa daha çok forma satabilir ve 4.yıldızı daha iyi kullanabilirdik. Bu tarz hamleleri önümüzdeki sezonlarda da görmek dileğiyle tabi iyi bir forma lansmanıyla beraber.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.