Voleybolda gelecek sezon bizleri ne bekliyor?

Voleybol Şubemiz tarihinin en heyecanlı sezonlarından birini geçirdi. Özellikle Kadın Takımımız'ın yaratmış olduğu şampiyonluk havası bizlere de tesir ederken Galatasaray HDI Sigorta'nın da bu kadar düşük bütçe ile mücadele ediyor oluşu bizleri çaresiz bırakıyor. Yine de Challenge Cup'ta oluşan finale çıkma heyecanı kursağımızda kalmasa Erkek Takımı'nın da iz bırakabileceği bir sezon olabilirdi. Peki ya gelecek sezon bizi ne bekliyor?

Önce kızlardan başlayalım. Geçtiğimiz sezon canını dişine takarak mücadele eden Kadın Voleybol Takımımız'ın elde ettiği skorlar yönetimi kesinlikle harekete geçirecektir; ki geçirdi bile. Bu yazı planlandığı vakit ortada ne fol vardı ne de yumurta fakat görüyoruz ki adımlar erken atıldı ve Neslihan gibi büyük bir isim bu formaya kazandırıldı. Bununla sınırlı kalınmayıp daha ileriye adımlar atılacaktır.

Niye diye soracak olursanız Galatasaray çok ciddi savaş veren bir takım. Kızlar gerçekten kalitelerinin üzerinde oynuyor ki genç oyuncuların tecrübesizliğini burada yabana atmamak lazım. Takım içerisinde bu hava yakalanmışken bir iki kaliteli oyuncu transferi ile ne Avrupa'da kupa, ne de lig şampiyonluğu hiçbir şekilde hayal değil. Toplamda 2 defa mücadele ettiğimiz Şampiyonlar Ligi'ne bu sezon geri döneceğiz. Şampiyonlar Ligi çok iddialı bir platform; fakat şu şekilde düşünmeli ki futbolun aksine burada en büyük oyuncular yine Türk takımları. Bunun da getirdiği avantaj takımları tanıyor olmak. Fakat turnuva tecrübesi bambaşka bir şey. Bence Galatasaray'ın ilk hedefi gruptan çıkmak olacaktır. Sonraki adım ise karşımıza çıkacak takımlar ile belli olacaktır.

Ligde ise bu sezon yapabileceklerimizi gördük. Her sezon 4. sıraya yerleşen takımımız 4. lüğün adeta abonesi olmuştu. Bu sezon da aynı şey beklenirken Vakıfbank'ı yarı finalde eledik fakat finalde Fenerbahçe'ye nefesimiz yetmedi. Bu, tekrarı mucize bir durum değil. Yapılacak takviyeler ve mevcut sinerjinin bozulmaması bu konuda önemli rol oynuyor. Eğer her şey istediğimiz gibi giderse bu sezon yine lig finali hedeflenebilir. Şampiyonluk için çok hızlı davranmamak gerekiyor. Zira takım bir proje takımı, her şey yavaş yavaş ve sıra ile gerçekleşiyor. Dolayısıyla hedefleri aniden en üste koymak bizim bu işin sonunda hayal kırıklığına uğrayacak olmamız anlamı taşıyabilir.

Erkek Takımı'na gelirsek burada söylenecek sözler oldukça kısıtlı. Çünkü yatırımın ne düzeyde olacağını kestiremiyoruz. Eğer takım aynı minivalde devam edecekse bu sezon elde edilen derecenin çok fazlasını bekleyemeyiz. Bir tık üstü ise oyuncuların ekstra efor sarf etmelerine bakar. Genel Menajer Mehmet Bayrakçı'nın açıklamalarına göre seneye daha genç bir takım sahne alacak. Aslında bu şubenin proje takımları olması birkaç sezon önce başladı ama Flavio Gulinelli sonrası dönemini ben çok iyi geçiremediğimizi düşünüyorum. Fakat bu projenin daha vakti var. Tıpkı Bayrakçı gibi ben de aynı şeyleri söyleyeceğim; bu takıma 2-3 sene verip gelişmeyi gözlemlemek lazım. Çalışmalar güzel ama Kadın Takımı'nda olduğu gibi meyvelerini görebilecek miyiz orası meçhul. Fakat bu düzeyde oynanacak bir voleybol için altyapıdan oyuncu çıkarıp onları takıma monte etmek en azından bize fayda sağlayacaktır.

Benim bu şubeden umudum büyük. Mevcut yönetimi eleştiriyoruz fakat benim açımdan en büyük artıları şube yönetiminin başında Ali Yüce'nin olması. Ali Yüce'nin altında yer alan idari kadro ve teknik kadro da tam uyum içerisinde işlerini çok iyi yapıyorlar. Zaten tablo da ortada. Henüz somut bir başarı olmamasına rağmen takdir ettiğimiz bir voleybol şubesi var. Umuyorum ki bu proje daha da ilerilere taşır ve milenyum sonrası eksik olan voleybol şubesinde bir kupayı yakın zamanda müzemizde görebiliriz.

Not: Bu yazı geçmiş günlerde yazıldığı için Tatiana Kosheleva transferini içermiyor. Fakat görülen o ki, projektörde bir hata yok. Gelecek sezon oldukça iddialı bir takım geliyor. Takip etmenizi öneririm!

Gelecek sezon için iki takımımıza da sonsuz başarılar diliyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.