Atalay Babacan: Hayalimde Galatasaray'da oynamak var..

U17 milli takımımız mücadele ettiği Avrupa Şampiyonası'nda yarı finalde İngiltere'ye elenmesine rağmen önemli bir başarıya imza attı. Millilerimiz 6-28 Ekim 2017 tarihleri arasında Hindistan'da düzenlenecek 2017 FIFA U17 Dünya Kupası Finalleri'ne katılma hakkı kazanırken bu başarıda önemli pay sahiplerinden biri de Galatasaray futbol akademisinin yetiştirdiği isimlerden Atalay Babacan'dı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi yayın organlarından Tam Saha Dergisi'ne konuşan genç hücum oyuncumuz, futbolculuk yaşamını ve kariyer hedeflerini anlattı.

Öğretmen anne-babanın oğlu; futbolcu bir ağabeyin kardeşi olan Atalay Babacan; fizik olarak daha da güçlenmesi gerektiğini söyleyerek "2013'ten bu yana hayalimdeki kulüpte oynuyorum ve ay-yıldızlı formayı giyiyorum. Hedefim Galatasaray’ın A takımı ile A Millî Takım’a yükselmek ve kalıcı olmak. Fatih Terim’in yönettiği bir kadroda olma düşüncesi çok heyecanlandırıyor. Avrupa’da da Manchester United’ın bende ayrı bir yeri var" dedi.

Milli takımdaki U17 yaş grubunda 11, toplamda ise 21 gol atan Atalay Babacan, Hırvatistan'daki Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in tribünde kendilerini izlemesiyle ilgili olarak da "Fatih hocanın Hırvatistan’da iki maçımızı izlemesi bizi olumlu etkiledi. En iyi oyunumuzu, top ayağımızdayken sahaya koyabiliyoruz. Teknik direktörümüz Mehmet Hacıoğlu’nun da bu anlayışla oynamamızda etkisi büyük. Dünya Kupası’nda da yine dereceye girmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Forvet arkası oynayan genç futbolcumuz; en çok beğendiği oyuncuya örnek olarak da Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi'yi gösterdi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.