Dursun Özbek: Attığımız tohumlar yeşermeye başladı

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Bafetimbi Gomis’in imza töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Transferlerle ilgili açıklamalar yapan ve imzaların devam edeceğini söyleyen Başkan Dursun Özbek’in açıklamaları şöyle...

Galatasaray, eksiklerini tamamlama yolunda. 'Uçaklar iniyor' diyerek taraftara mesaj göndermiştim. Gomis de söyledi; bunlara çok önceden başladık. Yaklaşık 2 buçuk, 3 aydır gereken görüşmeleri, irtibatı kurmaya çalışıyoruz. Transfer sezonunun başında olmasına rağmen 3 transfer görüşmesini duyurduk. İlk maçımız 13 Temmuz'da. Eksikleri tamamlama sürecimiz devam ediyor. Mevcut yapıda değerli oyuncularımız da var. Takviye ve eksikleri gidermek amacıyla transferler devam edecek. Taraftarlar ki onlar bizim her şeyimiz; ufak tefek rötarlar olabilir. Bunlar Galatasaray menfaatine olan rötarlardır. Hem UEFA'da hem Süper Lig’de onları çok sevindirecek bir takım kurma çabasındayız. Kombine rakamlarını aldım. Satışlar 20 bine gidiyor. 35 bini bulacağız. Bu bizi motive ediyor. Galatasaray sevenleriyle, taraftarıyla, yönetimiyle bütünleştiğinde başarının birinci aktörüdür. Türkiye'nin en büyük futbol kulübüdür. UEFA'nın geçen gün yaptığı sıralamada da ilk 30'un içindeki tek Türk takımı. Biz bu büyüklüğe 112 yıllık çınarın emanet edilişine uygun olarak her transfer hareketinde buna layık olmaya çalışacağız. Önümüzdeki sezon çok güzel bir oyun sergilemek üzere bir Galatasaray hazırlıyoruz. Taraftarlarımız kombinelerini alsınlar, onları statta görmek en büyük dileğimiz.

Galatasaray eksikleri tespit ederek transferlerini yapıyor. Bu transfer döneminde dahi; sadece kulübü ve yönetimi eleştirmek açısından o kadar yanlış ve saçma sapan yorumlar yapılıyor ki tarifi mümkün değil. Şurası çok net: Bugüne kadar biz 17 milyon 600 bin Euro’luk futbolcu stoğumuzdan eksiltme yapmışız. Yapılan transferler 17 buçuk milyon Euro. Bunun neresi Riva parası? Her zaman şu konuda dikkatliyiz. UEFA ile yaptığım görüşmelerde de Finansal Fair Play’in en sıkı takipçisiyiz. Sütten ağzımız yandı. Hazırladığımız futbol takımında harcadığımız paraya daha aşağı çekme çabasındayız. Bu kadar ince eleyip sık dokurken; Galatasaray menfaatini korumak için azami çabayı sarf etmişken 'Riva'nın parası harcanıyor' deniyor. Böyle bir şey yok. Futbolla ilgili futbolun ürettiği parayı harcamak azmindeyiz. Defalarca söyledim. Galatasaray Sportif AŞ'nin 100 milyon EURO geliri var. 100 milyon EURO da takımın bugünkü maaş skalasında harcaması var. Denge var. Kazandığımız kadar harcarsak sıkıntı yok. Sıkıntı nereden geliyor? Sıkıntı futboldan üretilen paranın cebe girmemesi, temlikler sonucu bankalara gitmesinden kaynaklanıyor. Çok şeffaf kulübüz, açıkladık. 120 milyon EURO civarında faiz ödeyen kulüp olmak istemiyoruz. Gayrimenkullerden gelen parayı banka borçlarına harcadık. Bunu bile tahrip etme çabasındalar. Bundan sonra da hesapların banka borçlarının sıfırlanması yönünde çaba sarf ediyoruz. Şimdi hiç kimse bu çabayı küçümsemesin. Yanlış algı yaratacak kelimelerle camiayı yanlış yönlendirmesin. Galatasaray’ı medyada kötüleyince hangi Galatasaraylının ne kazancı olabilir. Projelerimiz yolunda ilerliyor. Çok kısa bir süre sonra da neticesini alacağız. Bütün Galatasaray'ı sevenler rahat olsun.

Attığımız tohumlar yeşermeye başladı. Benim amacım benden sonraki yönetime borç yükü bırakmamak. Özellikle Galatasaray’ın en büyük düşmanı olan faiz sarmalından çıkmasını sağlamak. Çabamın büyük bir kısmı Galatasaray’ı bu sarmaldan çıkarmak. Galatasaray Türkiye'ye ilkleri yaşatan spor kulübü. Galatasaray bu finansal yapıyı hak etmiyor. Gelirleriyle bu kulübü yönetmek mümkün. Yeter ki faiz olmasın. Projelerim zaten bu faiz sarmalından çıkmak içindi. Şu anda da gayet iyi gidiyor. Genel kurul kimi seçerse seçsin her Galatasaraylının o yönetime azami destek verme zorunluluğu vardır. Şahsi, kişisel ve boş çekişmelerden Galatasaray'ın vazgeçmesi lazım. Bunlar fayda üretmiyor. Ben ya da başkası olmuş. Hepimiz Galatasaraylıyız. Hizmet için göreve talip olmuşuz; benden sonraki kişiler de bu projeleri takip edecektir.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.