Emrah Başsan: Mücadeleye ve savaşmaya hazırım..

Sezon başında Antalya'dan bedelsiz olarak transfer edilen ancak dönemin teknik direktörü Jan Olde Riekerink tarafından hiç şans bulamadan önce Çaykur Rize'ye daha sonra da Fortuna Sittard'a kiralanan Emrah Başsan, geçen sezon Galatasaray'a olan transfer hikayesini AMK Gazetesi'ne anlattı. Antalya ile sözleşmesi sona erdiğinde kendisini 6-7 takımın istediğini ancak kendisinin Galatasaray'ı seçtiğini ifade eden Emrah Başsan'ın açıklamalarının tamamı şu şekilde..

AİLEM GALATASARAY'I TERCİH ETTİ
Galatasaray'a transferim lig sona ermeden iki hafta önce bitmişti. Benim ailemde herkes Galatasaraylı. Transferim gerçekleşmeden önce 6-7 kulüp beni istedi. Aralarında Fenerbahçe de vardı. Ben de hemen aileme sordum, onların fikri önemliydi. Annem hiç düşünmeden ‘Galatasaray'a git' dedi. Ben de Galatasaray'ı seçtim. Bazı şeyler paradan maldan mülkten çok daha önemlidir. İlk bonusumla anneme yarım altın almıştım. Ama o altını da bana harcadı. Annem bana hep fedakârlık yaptı. İlginç bir şekilde ligdeki ilk golüm de son golüm de Galatasaray'a karşı.

HOLLANDA'DA ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM
Jan Olde Rikerink'le başlarken her şey güzeldi. Sezon da çok keyifli ve hazırlık maçlarında takıma inanılmaz katkı sağlayarak başladım. Riekerink kamptayken bana her şeyin iyi gittiği söylendi. İki günde ne değişti bilmiyorum. 1 gün sonra ‘Bu takımda yapamazsın, maç eksiğini kapatamazsın' dedi. Ben sonuçta 5 yıl Antalya'da oynadım ve kaptanlık yaptım. Hocanın bana yaklaşımı sanki altyapıdan yeni çıkan oyuncular gibi oldu. Ben de kiralık olarak ayrılmak durumunda kaldım. Rize’den ayrıldıktan sonra Türkiye'de oynayarak bir şey yapamayacağımı biliyordum. Farklı bir şey denemek istedim ve Fortuna Sittard'a gittim. Hollanda bana çok şey kattı. Öğrenmenin yaşı yok. Hollanda'da 5 maçta frikik golü attım ve her zaman duran top çalışıyorum. Çok iyi bir sezon geçirdim her zaman forma rekabetine hazırım. Hollanda'da lig biteli 3 hafta oldu ve sadece 3-4 gün tatil yaptım. Kendimi hazır tutmak için özel çalışmalarımı Emre Tekçe hocam ile yapıyorum.

TERİMİZİN SON DAMLASINA KADAR SAVAŞMALIYIZ
Bruma ve Podolski gibi benim mevkimde oynayan isimlerin gitmesi benim için avantaj gibi gözükse de ben hak edenin oynamasını isterim. Hiç bir zaman hiç bir hoca isimle oyuncu oynatmaz. Çalışan oynatılır. Ben hem mücadeleye hem savaşmaya hazırım ve kendime güveniyorum. Ben en iyi işi sahada yaparak kendimi göstereceğim. Tabii ki gelip, gidecek olanlar vardır. Ama ben hırsımla katkı yapacağıma inanıyorum.

Rodrigues’in iyi futbolcu olabilir ama adapte olamadı. Riekerink'in madem kanat oyuncusuna ihtiyacı vardı beni neden gönderdi anlam veremiyorum. Seneye takım olarak hep birlikte hareket etmeliyiz. Bizim tek amacımız o da Galatasaray için son terimize kadar savaşmak. Yeni gelecek isimlere karşı da rekabete hazırım.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.