Hangi nedenlerden dolayı Erman Kunter geldi?

"On parmağında on marifet" diye bir deyim vardır. İlkokuldayken öğretirler Türkçe dersinde. Oldum olası sevmişimdir bu deyimi, çok güzel bir anlamı var: "Elinden her iş gelen, çok becerikli kimse" diye. Galatasaray'ı yönetenler ise bu deyimden çok uzak iş adamları. Bulundukları sektörlerde başarılı olsalar da, yönetemiyorlar asırlık çınarı. Öyle ki bütün taraftarların şu an tek isteği bu yönetimin bir an önce Galatasaray'dan uzaklaşması. Tabii burada voleybolun başarılı yöneticisi Ali Yüce'yi ayırmak gerekir, müthiş bir iş çıkarıyor zira.

Basketbolda, bilhassa erkek basketbolda ise işler voleybolda yürüdüğü gibi yürümüyor maalesef. Şube yöneticisi Can Topsakal ne derse o oluyor. Bu ismi ilk olarak Duygun Yarsuvat yönetiminde duymuştuk. 2014-2015 sezonunda Ergin Ataman ile yollar ayrılmayınca istifa etti şube sorumluluğundan, yerine Ural Aküzüm geldi. Daha sonra ise Dursun Özbek yönetiminde gördük kendisini. Eurocup şampiyonluğunun yaşandığı sezonun başında, Ergin Ataman'ı göndermeye çalıştı ancak başaramadı. Sezon sonunda cevabı ise Ergin Hoca Eurocup şampiyonluğuyla verdi. Ataman'ın Galatasaray'daki beşinci sezonu ise pek iyi gitmedi. Sezon başında kadro kurulurken yapılan yanlışlar, malum taraftar grubunun hocaya küfre kadar varan protestoları zemin hazırladı bu ayrılığa, kaçınılmazdı.

Galatasaray için sezon biteli neredeyse 20 gün oldu. Bu süre zarfında Ergin Atamanla herhangi bir olumlu diyalog kurulmadan koç aranmaya başlandı. Filipovski ismi yazıldı, Oktay Mahmuti ismi çizildi. Sonunda ise Galatasaray Liseli Erman Kunter'de karar kıldı şube yöneticimiz. Erman Kunter ile Can Topsakal'ın ise liseden arkadaş oldukları iddia ediliyor, ne kadar doğru bilemem. Camiaya hayırlı olsun demek düşer bizlere.

Galatasaray'ın Erman Kunter ile anlaştığını açıkladığı sıralarda, Almanya Ligi takımlarından Alba Berlin ise Aito Garcia Reneses'i açıkladı. Avrupa basketbolunun önemli isimlerinden biri İspanyol koç, tercih edilebilirdi. Peki biz neden Erman Kunter'i tercih ettik? Avrupa basketbolunda kaç sezondur hangi başarısı var? Can Topsakal "Ergin Ataman iddialı bir isimdi" dedi, Erman Kunter iddiasız bir koç olduğu için mi geldi yoksa liseli olduğu için mi geldi?

Can Topsakal beyefendi hedefimizi bir sonraki sezon 12 milyon euro bütçeyle Euroleague'e katılmak olarak açıkladı. Mevcut Euroleague sisteminde Galatasaray'ın Euroleague'e katılması için tek yol Eurocup'ı kazanmakken ve Galatasaray'ın başında Eurocup'ı kazanan Ergin Ataman varken hangi basketbol aklına dayanarak Ergin Ataman'ı göndererek Erman Kunter'i getirdiniz? Siz taraftarı salak ve basketboldan anlamayan bir kitle olarak mı görüyorsunuz? 

Sayın Dursun Özbek, Yarsuvat yönetiminde Ergin Ataman ve Can Topsakal arasında yaşananlar malumken neden Can Topsakal'ı basketboldan sorumlu yönetici yaptınız? Salon projesi ne alemde? Hala ruhsatı alınmadı değil mi?

Siz ancak kendinizi kandırırsınız beyler, bizim sizin kuru yalanlarınıza karnımız tok... Yemiyoruz. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.