Maicon Pereira resmen Galatasaray'da!

Gelecek sezon iddialı bir kadro kurmak isteyen Galatasaray'da transfer harekatı devam ediyor. Daha önce Bafetimbi Gomis ve Younes Belhanda'yı renklerine bağlayan takımımız, transfer döneminin üçüncü imzasını da attırdı. Sao Paulo kulübünde forma giyen 27 yaşındaki savunma oyuncusu Maicon Pereira'yı renklerine katan Galatasaray, oyuncunun bonservisi için bonuslar dahil 8 milyon euro öderken; oyuncunun kendisine de 2.2 milyon euro ücret ödeyecek.

14 Eylül 1988 yılında Sao Paolo kentinin kuzeyinde bulunan Barretos'ta dünyaya gelen Maicon Pereira Roque aslında futbolseverlerin yakından tanıdığı bir isim olarak dikkat çekiyor. Futbol kariyerinde ilk profesyonel kontratını 2007 yılında Cruzeiro ile imzalayan Maicon, bir yıl sonra Cabofriense takımına kiralandı. 2009 yılının başında Portekiz temsilcisi CD Nacional takımına kiralanan Maicon'un kariyeri burada bambaşka bir yola doğru çizilecekti. Portekiz Ligi'ni dördüncü, bitiren ve Portekiz Kupası'nda ise yarı finalde elenen Nacional'de ilk sezonunda büyük bir kısmı ilk onbirde olmak üzere 37 maçta forma giyen Maicon, sezon sonunda 2.2 milyon euro bonservis bedeliyle Porto'nun yolunu tuttu. 2009-2016 yılları arasında Portekiz devinin formasını giyen Maicon gösterdiği başarılı performansla takımının büyük başarılara imza atmasında rol oynadı. 2010-11 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyonluk başarısının yanı sıra Portekiz Ligi'nde üstüste 3, Portekiz Kupası'nda üstüste 2 ve Portekiz Süper Kupası'nda üstüste 5 şampiyonluk yaşayan Porto'nun istikrarlı isimlerinden birisi olan Maicon, takvim yaprakları 2016 yılının Şubat ayını gösterdiğinde Sao Paulo takımına 12 milyon euro satın alma opsiyonuyla birlikte kiralanırken, Brezilya ekibi sezon sonunda yıldız oyuncunun sözleşmedeki satın alma opsiyonunu kullanarak bonservisini aldı.

Maicon geride bıraktığı 6.5 sezonluk Porto macerasında 190 maçta forma giyerken bu maçların bir kaçı dışında ilk 11'de yer aldı. Brezilyalı oyuncu bir savunma oyuncusu olmasına karşın istatistik hanesine 13 gol - 6 asist gibi dikkat çekici bir performans yazdırmayı da ihmal etmedi. Sao Paulo forması altında geride bıraktığı 1.5 sezon sonunda 44 maçta forma giyen Maicon, ayrıca takım kaptanlığını yapıyordu. Brezilya Ligi'nde yeni sezon geçtiğimiz hafta başlarken, tecrübeli oyuncu ligin ilk 3 haftasında 90 dakika sahada kaldı. Maicon profesyonel futbol hayatında 10.yılını geride bırakmaya hazırlanırken bu süre zarfı içerisinde kulüp takımlarında 271 maçta forma giydi ve 39 sarı - 4 kırmızı kart gördü. Maicon savunmanın ortasında oynamasına karşın özellikle duran toplardaki başarısının etkisiyle 16 gol - 7 asistlik performansa imza attı. Tecrübeli savunmacı kariyerinde daha önce Porto formasıyla 24 Şampiyonlar Ligi, 13 Avrupa Ligi maçında forma giyerken 2010-11 sezonunda Süper Kupa karşılaşmasında yedek soyunmuştu. Güney Amerika'nın en büyük organizasyonu olan Copa Libertadores'te de 9 kez boy gösteren Maicon tüm bu büyük turnuvalarda sadece 1 kez kırmızı kart gördü.

FCN Blog ailesi olarak Maicon Pereira Roque'ye hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.