*Merci pour tout Chedjou!

2013-14 sezonu öncesinde 6.3milyon euro bonservis bedeli karşılığında Fransız ekibi Lille'dan transfer edilen Aurelien Chedjou geride kalan 4 sezonluk Galatasaray macerasının ardından takımdan ayrıldı. Sözleşmesi sona eren ve bonservis bedeli olmadan kulüpten ayrılan Kamerunlu stoper gelecek sezondan itibaren Süper Lig ekiplerinden Medipol Başakşehir'de forma giyecek.

4 yıl önce dönemin teknik direktörü Fatih Terim'in talebi doğrultusunda kadroya katılan ve savunmanın en önemli ismi olmayı başaran Aurelien Chedjou gösterdiği performansla zaman zaman eleştiri oklarının odak noktası haline gelse de Galatasaray forması altında 119 resmi karşılaşmada forma giydi. Bu karşılaşmalarda rakip filelere 6 gol bırakan Chedjou, geride bıraktığımız 2016-17 sezonunda adeta kulübeye hapsoldu. Sezonun ilk yarısında 15 maçta forma giyen Kamerunlu savunma oyuncusu, ligin bitimine son 10 hafta kala sadece 1 maçta forma giydi ve maçların büyük bir kısmında da 18 kişilik kadroda yer almadı.

Chedjou'yu beğenirsiniz veya beğenmezsiniz, orası başka bir konu ancak hafta sonu Ali Sami Yen Arena'da oynanılan Konyaspor karşılaşmasında kendisine yönetim tarafından bir teşekkür plaketi verilmemesi işin doğrusunu söylemek gerekirse pek hoş bir davranış değil. En azından sezonun son maçında taraftarları selamlama, teşekkür etme ve veda etme hakkı kendisine verilebilirdi, ki Chedjou kadroda olmadığı her maç ailesiyle birlikte tribündeki yerini aldı. Hatta bir tık öteye gidelim, Tudor keşke onu da maç kadrosuna alıp son 10 dakika bile olsa sahaya sürseydi. Onun kulübe duyduğu aidiyete karşılık verebilmek, güzel bir jest olurdu. 

Saha içerisindeki performansının yanı sıra saha dışında sempatik tavırları, düzgün karakteri ve sorun çıkartmayan oyuncu profiliyle takdir toplayan Aurelien Chedjou sarı-kırmızılı forma altında Süper Lig'de bir, Türkiye Kupası ve Süper Kupa'da ise üç kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Gelecek sezondan itibaren Medipol Başakşehir'de forma giyecek olan Chedjou, kuşkusuz oradaki organizasyon ve yapılanma içerisinde başrol oynayan isimlerden birisi olacaktır. Kendisine gelen bazı teklifler vardı, özellikle Trabzon kanadı çok istedi ancak gerek ailesinin burada olması, gerek kendisinin İstanbul'da kalmak istemesi ve gerekse kızının yakın zamanda okula başlayacak olması Chedjou'yu burada tutan etkenlerden oldu.

*Her şey için teşekkürler Chedjou, yolun açık olsun!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.