Avrupa'nın kaybı yaklaşık 40milyon euro!

Avrupa’nın iki sezon üst üste dışında kalmak Galatasaray’a pahalıya patladı. Büyük bir gelirden mahrum kalan sarı-kırmızılılar prestij kaybı da yaşadı, bilet ve forma satışında kayıplara gebe hale geldi. Camiayı şok eden gelişme, geçtiğimiz seneyle birlikte ele alındığında sarı-kırmızılıların büyük kaybı gün yüzüne çıktı. 

Milliyet gazetesindeki habere göre; Şampiyonlar Ligi’ne iki yıldır gidemeyen Cim-Bom, en az 40 milyon euroluk bir gelirden oldu. Avrupa Ligi’nde bunun yarısından azını da olsa elde etme şansı kaçırıldı. Avrupa kupalarında olmadığı için kombine ve forma satışları da düştü. Türkiye’nin yurt dışında en çok tanınan takımı olan Galatasaray’ın, son yılardaki imaj kaybı bu sene de sürdü. Şampiyonlar Ligi ya da Avrupa Ligi’nde yer almamak büyük bir prestij kaybı ve marka değerinin düşmesi anlamına geliyor.

Kulüplerin yurt dışına açılma ve yeni destinasyonlarda projelerinin tavan yaptığı bir dönemde, sarı-kırmızılıların bu tip yatırımlar için işi zorlaştı.

FIRSAT KAÇTI
Finansal Fair Play’den dolayı gözlem altında olan ve gelir gider dengesini tutturmaya dikkat eden kulüp, rahatlama fırsatını kaçırdı. Sadece Bruma ile ciddi bir bonservis elde eden, öte yandan birçok maliyetli transfer yapan ve yenilerini de yapacak olan sarı-kırmızılılar, Avrupa gelirleriyle bu dengeyi sağlama imkanından yoksun kaldı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.