Ergin Ataman: Galatasaray'da görev aldığım için onurluyum..

Galatasaray Odeabank'ta geride bıraktığımız sezonun ardından sözleşmesi tamamlanan ve takımdan ayrılan baş antrenör Ergin Ataman, bu sabah katıldığı televizyon programında gündeme özel açıklamalarda bulundu. Galatasaray'da çalışmaktan gurur duyduğunu belirten Ataman, yönetim olarak ciddi zaafların yaşandığına dikkat çekti. Ergin Ataman'ın açıklamalarının tamamı şu şekilde..

YATIRIM YAPILMALI
Aile olarak Galatasaraylıyız. Babam, ben, oğlum Galatasaraylıyız. 5 yıllık harika bir projede yer aldığım için onurluyum. Galatasaray taraftarı basketboldan heyecan alırken, yönetim basketbolda küçülmeye gitme kararı aldı. Rakiplerimiz büyürken biz küçüldük. 5 yılda bahsedilen 55 milyon harcandı tabii ki ama rakiplerinizle mücadele etmeniz için harcandı. Galatasaray'ın ezeli rakibi olarak gördüğü Fenerbahçe yılda 30 milyon dolar harcadıklarını söyledi. Darüşşafaka Doğuş ve Anadolu Efes'in yıllık bütçesi 15 milyon. CSKA Moskova, Real Madrid gibi ciddi rakipler var ve bu rakiplerle yarışmak için mutlaka yatırım yapmalısınız.

NİYE O ZAMAN ŞİKAYET YOKTU?
Galatasaray müzesinde çok değerli kupalar var. Yönetimlerin de görevi o takıma maddi destek sağlamak. O da benim görevim değil. Bu harcanan paraları ben kulübün kasasından almadım. Eurocup şampiyonu olduktan sonra 4 yılda zarar 46 milyon dolardı. O zaman niye şikayet etmediniz? Tasarruf ayrı şey, küçülmek ayrı şey. Yönetim geldiği günden beri bunları söyledi. Bunlar beni çok demorilize etti. Yönetimsel olarak bunlar çok ciddi zaaflar.

BÜTÇE DÜŞÜRÜLDÜ
Yönetimlerin görevi şubelere kaynak oluşturmaktır.. Benim görevim değil. Mali başarıyı sağlamak yönetimin göreviydi. Bütçe 4 milyon Euro'ya düşürüldü ve bu açıklama biz Play-Off oynarken açıklandı. Oyuncular o açıklamadan etkilendi. Yönetim olarak karar alsanız da bunu sezon sonu açıklarsınız. Benim için ciddi hayal kırıklığı oldu, o gece uyuyamadım. Tek başımaydım, yalnız bırakıldım. Takım için sponsorlar ile bile ben görüştüm. Dursun Bey böyle bir yöntem belirledi. Can Topsakal başta olmak üzere başkana empoze yaratıldı. Rekabete girmek istiyorsanız gelir yaratmalısınız. 

Yönetim, Galatasaray basketbol takımını çok yalnız bıraktı. Bu takım Eurocup şampiyonu olduğunda herkes salondaydı. İşler biraz kötü gittiğinde kimseyi yanımızda göremedik. Real Madrid'i burada 20 sayı farkla yenerken bir grup taraftar istifaya çağırdı beni. Yönetim beni taraftarla karşı karşıya getirdi. Yalnız bırakıldım, ihanete uğradım. Beni istifaya davet eden bir grup taraftar, yönetimden bazı kişilerce yönlendiriliyordu. Bunlar, küçülmeye gitmek için yapıldı. Taraftarın bana verdiği destek, alınan başarılardan ve kupalardan daha değerlidir benim için.. Playofflar öncesi bir maçta sahadan atıldım. Olabilir bunlar, takımı korumaya çalışıyordum. 3 maç ceza aldım. Ben orada isterdim ki takım başkanı orada otursun, salonda olsun. Tıpkı diğer takım başkanlarının yaptığı gibi. Sadece Aziz Yıldırım değil. Fikret Orman, Akatlar'daki her maçta salonda oluyor mesela..

MİLLİ TAKIM KONUSU
Sizin başkanınız da aktif olsun istiyorsunuz tabii. Tabloya baktığınızda ortada hep Ergin Ataman var. Hem Milli Takım hem Galatasaray'ı çalıştırıyordum. Özellikle Aziz Yıldırım başta olmak üzere çok sert tepkiler geldi. Galatasaray'ın hocası milli takımda olmaz dendi. Fenerbahçe'den oyuncu almıyor dendi. Ondan sonra Federasyon Başkanı Harun Erdenay ve CEO Hidayet Türkoğlu, Galatasaray'ı bırakmamı istediler. İyi bir teklifti ama tek bir şartları vardı. O da Galatasaray'ı bırakmaktı. Ben onu yapamazdım. Galatasaray'ı bırakamazdım ben.

CAN TOPSAKAL BENİ İSTEMEDİ
Can Topsakal ile yaptığım görüşmeden ücretsiz de çalışabileceğimi söyledim. Benim zaten geçmişten de alacağım ciddi rakamlar var. Başka kişiler Galatasaray'dan para alamadığı için giderken ben parasız çalıştım. Ergin Ataman'ı Galatasaray'dan uzaklaştırmak istediler. Can Topsakal, Eurocup şampiyonluğu öncesinde de "ben seni istemiyorum, yabancı bir koç istiyorum ama Dursun Özbek bu riski almak istemiyor" dedi. Ben orada da dik durdum ve bunu başkana söyledim. Sen itibar etme ona dedi. Yarı fiyatına Galatasaray ile yeniden anlaştım ve ardından Avrupa'da şampiyon olduk. 

HİDAYET TÜRKOĞLU'NA KIRGINIM
Hidayet Türkoğlu'na çok kırgınım. Hidayet ve Ömer Onan'a benle el sıkışıp 2 ay hiç aramadıkları için kırgınım. Ergin Ataman gibi bir hocaya gelip "Sen Türkiye'nin en iyi hocasısın, bize madalya kazandır" dedikten sonra bir takım baskılar nedeniyle yok sayarsanız kırılırım. Baskıların nereden geldiği de belli zaten. Hidayet profilindeki bir başkanın bu şeylerden etkilenmemesi gerekirdi. Benim için Galatasaray'da olduğu gibi Milli Takım'da da çalışmak büyük bir onurdu.

HİÇ BİR TAKIMLA GÖRÜŞMEDİM
Bu sezon yabancı bir takımda veya bir Türk ekibinde çalışma olasılığım yüksek değil. Bu yıl dinlenmeyi düşünüyorum. Henüz benim kabul edebileceğim bir proje önüme gelmedi. Şimdiye kadar sadece Galatasaray ile görüştüm. Başka hiçbir takımla temasım olmadı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.