Galatasaray'dan tarihin en erken vedası!

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında İsveç ekibi Östersunds'la 1-1 berabere kalarak kupadan elendi. Östersunds'a elenerek UEFA Avrupa Ligi'ne veda eden Galatasaray, Avrupa kupalarında ilk kez bu kadar erken bir turda rakibine diş geçiremedi. Tarihinde daha önce 2009-2010 sezonunda UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turundan başlayan ve o dönem gruplardan da çıkıp 2. turda organizasyona veda eden Galatasaray, bu kez maç dahi kazanamadan elendi.

Östersunds karşısında aldığı sonuçlarla hayal kırıklığı yaratan Galatasaray'ın performansı, bu kulvarda 2005-2006 sezonu 1. turunda Norveç ekibi Tromsö'ye elendiği ve "Tromsö faciası" olarak anılan eşleşmeyi hatırlattı. O sezon Tromsö'ye deplasmanda 1-0 yenilip, evinde 1-1 berabere kalan Galatasaray, aradan geçen 12 yılın ardından bir kez daha rakibinin sürpriz yapmasına müsade etti. Sarı-kırmızılı taraftarlar, takımlarının yenik duruma düşmesinin ardından yönetim ve teknik direktör Igor Tudor aleyhine tezahüratlar yaparak tepkilerini gösterdi. Taraftarlar, başkan Dursun Özbek ile teknik direktör Igor Tudor'u istifaya çağıran tezahüratlar yaptı. Sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle de uyarı anonsu yapılmak zorunda kalındı. İstifa tezahüratları, maçın son bölümünde ve müsabaka tamamlandıktan sonra devam etti. Taraftarların tepkilerine, takım kaptanı Selçuk İnan da hedef oldu. Müsabakaya ilk 11'de başlayan Lionel Carole, oyunda alındığı sırada tribünlerin tepkisiyle karşılaştı. Maç içinde yaptığı top kayıplarıyla dikkati çeken oyuncu, 56. dakikada yerini Eren Derdiyok'a bırakırken, taraftarların ıslıkları altında sahadan ayrıldı. Öte yandan, bazı taraftarların kombine kartlarını yaktıkları görüldü. Maçın bitimiyle sahaya girmeye çalışan taraftarları ise güvenlik görevlileri güçlükle engelleyebildi. Taraftarlar, maç sonunda Östersunds takımını ise alkışladı.
Rakibine karşı ilk maçı deplasmanda 2-0 kaybeden Galatasaray'ın, taraftarı önünde turu kendisine getirecek bir skor alma hayali gerçekleşmedi. Elemeli turlarda daha önce 9 kez rakiplerine deplasmanda 2 ve üzeri farklı yenilen ve bu eşleşmelerden yalnızca birinde turu geçebilen sarı-kırmızılı ekip, Östersunds önünde istatistikleri yanıltmadı. Son olarak, Şampiyon Kulüpler Kupası 1988-1989 sezonu 3. turunda İsviçre ekibi Neuchatel Xamax'a ilk maçı deplasmanda 3-0 kaybeden sarı-kırmızılılar, rövanşı İstanbul'da tarihi bir skorla 5-0 kazanarak çeyrek finalist olurken, aradan geçen 29 yılın ardından Östersunds önünde benzer bir geri dönüşe imza atamadı.

Östersund ile 1-1 berabere kalan sarı-kırmızılı ekip, Avrupa kupalarındaki galibiyet hasretini de 7 maça çıkardı. Avrupa kupalarında çıktığı son 7 maçta galip gelemeyen Galatasaray, son 18 müsabakasında ise sadece 1 kez kazanabildi. Galatasaray, Avrupa kupalarındaki son 18 maçında 11 kez yenilip, 6 kez berabere kalırken, 1 kez rakibine üstünlük sağlayabildi. Galatasaray, 2013-2014 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarındaki son maçında Juventus'u İstanbul'da 1-0 yenerek son 16 turuna yükselirken, bu önemli galibiyetin ardından Avrupa kupalarında oldukça kötü istatistiklere imza attı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.