Göksenin Köksal: Taraftarlığı holiganizme dönüştürmemek lazım

Galatasaray ve Türkiye Milli Takımı'nın önemli oyuncularından olan Göksenin Köksal Fanatik Gazetesi'nden Gökhan German'a özel açıklamalar yaptı.. Milli takımla ilgili evimizde oynamanın avantaj olduğunu söyleyen ve seyircilere koşan, mücadeleci bir takım izleteceklerini belirten Göksenin, Galatasaray Odeabank'ın gelecek yılki hedefleri ile ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

Yeni bir milli takım kadrosu var. Şampiyona da Türkiye’de. Turnuva hakkında neler düşünüyorsun?
Milli takım geçiş döneminde. Daha fazla genç oyuncu var. Bu durum Avrupa Şampiyonası öncesi dezavantaj olarak görülse de, bence avantaj. Kendi evimizde oynayacağız. Kendi seyircimiz önünde hep başarılı olduk. 2001 ve 2010’da gümüş madalya kazandık. Şu an geniş bir aday kadro var. 12’ye kim girerse o formanın hakkını verecektir ve elinden geleni yapacaktır.

Genç kadro, Avrupa Şampiyonası’nda nasıl bir basketbol oynayacak?
Ufuk Sarıca ile geçen Avrupa Şampiyonası’nda beraber olma fırsatı bulmuştuk. O zaman yardımcı antrenördü. Şimdi head coach. Ufuk ağabey Karşıyaka’da şampiyonluk yaşamış, Beşiktaş’da Euroleague şampiyonu Fenerbahçe’ye karşı final oynamış bir takımın coachu. Zamanın efsane oyuncusu. Onunla çalışmak benim için fırsat. Çok koşan, mücadele eden, sonuna kadar savaşan bir takım olacağımızı düşünüyorum. Gençliğin getirdiği avantajları kullanacağız. Ufuk ağabey bu kadroyu en iyi şekilde hazırlayıp her oyuncudan maksimum verim alacaktır. Ufuk Sarıca’nın olduğu yerde başarının da olacağını düşünüyorum.

Galatasaray taraftarı seni çok seviyor. Ama bir o kadar da tepki alıyorsun.
Galatasaray taraftarı beni çok seviyor. Ben de onları seviyorum. Fenerbahçe seyircisinden tepki alıyorum. Nedenini de bilmiyorum. Bunu ben de anlamış değilim. Geçen sene de bir olaydan sonra açıklama yaptım. Bütün seyircilere saygımın sonsuz olduğunu söyledim. Herkese saygı duyuyorum. Baktığınız zaman ben Galatasaray altyapısından yetiştim ama sporun içinde olan bir aileden geliyorum. Benim dedem Hüseyin Cevahir, Beşiktaş’a başkanlık yapmış biri. Galatasaraylı olmak güzel ama taraftarlığı holiganizm şekline dönüştürmemek gerekiyor. Biz profesyonel oyuncularız. Milli Takım’da hep beraberiz. Küçüklükten beri arkadaşız. Kimisi Fenerbahçe’den, kimisi Galatasaray’dan, kimisi Beşiktaş’tan geliyor. Birbirimizi seviyoruz. Bu durumu holganizme dönüştürmenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Profesyonel bir hayat sonuçta. Bana desteklerinden dolayı da Galatasaray taraftarına teşekkür ediyorum. İnşallah onları mahcup etmeyiz.

Galatasaray’da bu yıl bütçe küçüldü. Taraftar da biraz karamsar gibi...
Galatasaray’da bütçe küçüldü ama Galatasaray adının olduğu her yerde iddia vardır. Galatasaray hep zirveye oynar. Takıma kaliteli yabancı oyuncular katıldı. Erman Kunter iyi bir antrenör. Oyunculuk döneminde de efsane basketbolcuydu. Tabii ki çok güçlü rakiplerimiz var ama Galatasaray’da hedef her zaman şampiyonluktur. Galatasaray taraftarı merak etmesin. 6-7 sene önce de sizinle röportaj yaptığımda ‘inşallah Galatasaray’a kaptan olurum’ demiştim. Daha henüz böyle birşey konuşulmadı. Ama kaptanlık verilirse seve seve, gururla yaparım. Galatasaray altyapısından yetiştim. Bu göreve hazırım.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.