Marca'nın editöründen Mariano yorumu..

Galatasaray'ın yeni sezon öncesi kadrosuna kattığı 31 yaşındaki Brezilyalı sağ bek Mariano bugün kendisini 3 yıllığına Galatasaraylı yapan sözleşmeye imza atarken; tecrübeli oyuncuyu İspanya'nın en önemli spor gazetelerinden Marca'nın editörü Rocio Guevara yorumladı. Brezilyalı oyuncu için "uçak" benzetmesi yapan İspanyol editörün açıklamalarının tamamı şu şekilde..

Galatasaray’ın kesinlikle çok iyi bir transfer yaptığını söyleyebilirim. Mariano, son derece tecrübeli, tam 6 yıldır Avrupa futbolunda tecrübesi olan, her gittiği takıma katkı sağlayacak nitelikte bir isim. Son iki sezonda Sevilla’da 80 karşılaşmaya çıktı. Bir sağ bek oyuncusu olarak son derece istikrarlı.. Kolay kolay sakatlanmayan, kariyerinde düzenli olarak her sezonu 30 maç üstü tamamlayan Mariano, Galatasaray’ın sağ kanadını uçuracak bir stile sahip. Eğer takım arkadaşlarıyla iyi bir uyum yakalarsa, çok büyük işler yapabilir.

31 yaşında olmasına rağmen çok koşan, çok mücadele eden bir futbolcu. Hem savunmada hem de hücumda işini her zaman en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Son derece hızlı ve karşısındaki oyuncuyu bunaltan bir oyun tarzı var. Sürekli oyunun içinde olmayı seviyor. Oyun görüşü gerçekten çok iyi. Teknik olmasının yanı sıra asist özelliği olan, uzaktan şutlar atabilen, kaptırdığı topun arkasından koşan tam bir takım oyuncusu. İsabetli pas oranı yüksek olmasıyla birlikte nasıl sorumluluk alacağını, nereye koşması gerektiğini çok iyi biliyor. Ben, Brezilyalı oyuncunun çok iyi bir transfer olduğunu düşünüyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.