Mehmet Yağmur resmen Galatasaray Odeabank'ta!

Ergin Ataman ile yolları ayırdıktan sonra koçluk görevine Erman Kunter'i getiren ve kadrosunda köklü bir revizyona giderek yeni bir çehreye bürünen Galatasaray Odeabank'ta ilk yerli hamlesi Mehmet Yağmur ile geldi. Takımımız geçtiğimiz sezonu Darüşşafaka Doğuş'ta tamamlayan tecrübeli oyuncu kurucu ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

KİMLİK KARTI
1 Temmuz 1987 tarihinde İzmir'de dünyaya gelen Mehmet Yağmur, henüz 7 yaşındayken doğduğu şehrin önemli takımlarından olan Pınar Karşıyaka altyapısında basketbola başladı. Alt yaş milli takımlarında 100'ün üzerinde forma giyen ve 2005 yılında düzenlenen U-18 Avrupa Şampiyonası'nda ikinci olan milli takımda önemli bir rolü olan Mehmet, 1.85 metre boyunda ve oyun kurucu pozisyonunda oynuyor.

LİGİN ÜST SIRALARINDA GEZEN KARİYER
Basketbol Süper Ligi'ne altyapısında yetiştiği Pınar Karşıyaka ile adım atan Mehmet Yağmur, burada geçirdiği üç sezonun ardından 2006-2007 sezonunda yaptığı çıkışla Beşiktaş'ın yolunu tuttu. İlk yılında istediği süreleri alamasa bile ikinci sezonunda sahada kaldığı süreyi arttıran Mehmet Yağmur, Beşiktaş Cola Turka ile normal sezonu birinci sırada tamamlarken, Play-Off yarı finalinde ise Fenerbahçe'ye elenmekten kurtulamadı. Mehmet, çıkış yaptığı bu sezonu 21.4 dakika sahada kalıp 7.8 sayı ve 2.6 asist istatistikleri yaparak tamamladı. 

İki sezon geçirdiği Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra sırasıyla Tofaş ve Türk Telekom formaları ile başarılı sezonlar geçiren Mehmet, 2011-2012 sezonunda ise yeniden Beşiktaş'a döndü. Tıpkı bir önceki birlikteliklerinde olduğu gibi yine Ergin Ataman önderliğinde iyi bir sezon geçiren Mehmet Yağmur, takımının sezonu üç kupa ile kapatmasında önemli bir pay sahibi olurken sezonu da ligde 15.5 dakika, 3.5 sayı, 1.1 asist istatistikleri ile kapattı. Gelen şampiyonluğun ardından bir sonraki sezon, bütçesinde küçülmeye giden Beşiktaş'tan ayrılarak Olin Edirne Basket'in yolunu tutan deneyimli oyuncu; burada kariyer sezonunu yaşarken maç başına ortalama 37 dakika sahada kaldığı sezonu 14 sayı, 3.1 asist ortalamaları ile kapattı.

2013-14 sezonunda ikinci kez Beşiktaş'a dönen Mehmet Yağmur, burada Doron Perkins ile oyun kurucu rotasyonunu paylaşırken Play-Off çeyrek finalinde Ergin Ataman'lı Galatasaray Medical Park'a elenmekten kurtulamadı. 2014-2015 sezonu ile birlikte Basketbol Süper Ligi'ne yeni çıkan Darüşşafaka Doğuş ile anlaşan Mehmet Yağmur, geride kalan üç yılı İstanbul ekibinde geçirdi. 2016-2017 sezonunda ise gerek sakatlıklar gerekse de Darüşşafaka Doğuş'un geniş kadrosu sebebi ile forma şansı bulmakta zorlanan Mehmet Yağmur, ligde 21 maçta süre alırken ortalama 5.8 dakika sahada kalıp 2 sayı ortalaması yakaladı.

MÜCADELECİ, ENERJİK, SAVUNMACI
Neredeyse sıfırdan inşa edilecek olan Galatasaray Odeabank'ta kenardan gelen oyun kurucu rolünü üstlenmesi beklenen Mehmet Yağmur, mücadeleci yapısı, savunma yönü ve bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile ön plana çıkıyor. Ayrıca işine olan sadakati ve saha dışındaki pozitif karakteri ile de iyi bir profesyonel.

Daralan yerli havuzunda tecrübeli ve ne katkı alacağını bildiğin bir oyuncu olarak iyi bir opsiyon olan Mehmet, transfer edilecek yabancı oyun kurucuyu 10-15 dakika dinlendirme işini rahatlıkla yapacaktır. Bu süre içerisinde de getireceği dinamizm ve yapacağı savunma katkısı ile önemli bir kenar oyuncusu olacak olan Mehmet, yarı sahada yaratıcılık konusunda iyi bir el olmasa bile saha içi düzeni sağlama konusunda sorun yaşayacak bir isim de değil. 

FCN Blog olarak Mehmet Yağmur'a Galatasaray ailesine hoşgeldin der, sağlıklı ve başarılı bir sezon geçirmesini dileriz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.