Olivera için karar Tudor'un..

Uzun süredir sol bekte aksayan Lionel Carole'a hem alternatif olacak hem de onunla rekabete girecek bir sol bek arayan Galatasaray, tercihini diğer transferlerinin aksine genç oyuncu Mathias Olivera'dan yana kullandı.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Uruguay U20 milli takımı ile Gençler Dünya Kupası'nda boy gösteren ve yarı final oynayan takımdaki performansıyla dikkat çeken Mathias Olivera, Fernando Muslera'nın da aracı olmasıyla sarı-kırmızılılarla anlaşmaya vardı. Genç oyuncu 2017 yılında düzenlenen U20 Dünya Kupası'ndaki performansıyla turnuvanın en iyi 11'ine seçilmeyi başarmıştı.

SON KARAR TUDOR'UN
Nacional'den tartışmalı bir şekilde ayrıldıktan sonra U-20 Dünya Kupası kuralları gereği takıma girebilmek adına ikinci lig kulübü Athenas'la formalite anlaşması yapan Mathias Olivera, teknik direktör Igor Tudor'un gözüne girmeye çalışacak. Genç oyuncu Tudor'un onayını alırsa A takımda kalacak, tecrübe eksiği görülürse Uruguaylı altyapıya gönderilecek.

SERT, GÜÇLÜ AMA HÜCUMDA ZAYIF
Uruguay futbolunun sert savunmacı ekolünden gelen Mathias Olivera, 1.80 metrelik boyuyla hava hakimiyeti de olan bir isim. Sert oyunu ve defans odaklı yaklaşımıyla rakiplerine geçit vermemeyi öncelik edinen Mathias Olivera, top ayağındayken basit oynamayı seviyor. Bu özellikleriyle Süper Lig'in yapısına uyum sağlama ihtimali yüksek olan genç yeteneğin en büyük zaafı ise ortalarının nispeten isabetsiz olması.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.