Richard Hendrix resmen Galatasaray Odeabank'ta

Yeni sezonda beş yıllık birlikteliğin ardından Ergin Ataman ile yolları ayırırken koçluk görevine Erman Kunter'i getiren Galatasaray Odeabank, Dwight Hardy'den sonra ikinci yabancı oyuncu transferini Avrupa'nın tecrübeli uzunlarından olan Richard Hendrix'i alarak gerçekleştirdi. Makedonya pasaportuna da sahip Amerikalı oyuncu ile 1 yıllık sözleşme imzalandı.

KİMLİK KARTI
15 Kasım 1986 yılında Amerika'nın Alabama eyaletinde dünyaya gelen Richard Hendrix, küçük yaşlarda basketbol, futbol, tenis ve beyzbol gibi bir çok sporu denedikten sonra basketbolda karar kıldı. Eğitimci bir ailenin çocuğu olan, 2.03 metre boyundaki Amerikalı oyuncu pivot pozisyonunda görev yapıyor.

UZUN VE DOLU DOLU BİR KARİYER
Doğduğu eyalet olan Alabama'da büyüyen ve Athens High School'da basketbol oynayan Hendrix, gösterdiği başarılı performans ile bir çok kolejin dikkatini çekerken büyüdüğü bölgenin koleji olan Alabama'yı tercih etti. Burada daha önce formamızı giyen Chuck Davis ile de bir sezon takım arkadaşı olan Hendrix, üç sezon boyunca Alabama kolejinde oynarken, son sezonunda 17.8 sayı, 10.1 ribaund, 2 blok ortalamaları yakalayarak erken profesyonel olmaya karar verdi. 2008 NBA Draftlarında 2. tur 49. sıradan Golden State Warriors tarafından seçilen başarılı oyuncu, buna rağmen hiç NBA maçına çıkamadı. 

2008-2009 sezonunda Gelişim Ligi'nde Dakota Wizard ve Bakersfield Jam formaları giyen Hendrix, sezonu 14.5 sayı, 11.4 ribaund ortlamaları ile kapattıktan sonra Avrupa'nın yolunu tutarak İspanya'nın Granada takımı ile anlaştı. Richard Hendrix burada geçirdiği harika sezonla basamakları hızla çıkarken hem takımının tarihindeki en yüksek galibiyet yüzdesini yakalamasını sağladı hem de ACB Yükselen Yıldız ödülünün sahibi oldu. Bu başarılı performansı ona Avrupa'nın köklü takımlarından olan Maccabi Tel-Aviv'in kapılarını açarken Amerikalı uzun, okyanusun bu tarafındaki henüz ikinci yılında Euroleague arenasına çıkmayı başarmıştı.

2010-2012 sezonları arasında Maccabi Tel-Aviv ile Euroleague'de boy gösteren, daha ilk sezonundan F-4 tecrübesi yaşayan Hendrix; finalde Zeljko Obradovic'in efsane Panathinaikos'una boyun eğerken ikinci sezonunda ise rolünü ve sürelerini arttırdı. 2011-12 sezonu boyunca Euroleague'de ortalama 21 dakika sahada kalarak 8.9 sayı, 5.4 ribaund istatistikleri yakalayan Hendrix, bir önceki sene F-4 finalinde boyun eğdiği Panathinaikos'a bu sefer ise Top-8 aşamasında boyun eğmek zorunda kaldı. 

2012-2013 sezonunda İsrail'den ayrılarak Emporio Armani Milano'ya transfer olan Hendrix, Milano ekibinde ne istediği ortamı; ne de beklediği dakikaları bulabildi. Sezon ortasında EuroCup'ta oynayan Rus ekibi Lokomotiv Kuban'a kiralanan Amerikalı pivot; burada Derrick Brown ve Nick Calathes ile birlikte EuroCup şampiyonluğu yaşarken finalde Bilbao karşısındaki 14 sayı, 9 ribaundluk performansı ile EuroCup finalinin en değerli oyuncusu oldu. Sezon sonunda Rus ekibi ile üç yıllık bir kontrat imzalayan Hendrix, iki sezon daha Kuban formasını giyerken burada bir sezon Euroleague, bir sezon da Eurocup tecrübesi yaşadı. 

2015-2016 sezonunun başında Unicaja Malaga ile bir yıllık sözleşme imzalayan Hendrix, başarılı performanslar sergiledikten sonra Mart ayında adını duyurduğu yer olan Maccabi Tel-Aviv'e geri döndü. 2016-2017 sezonunun başında ise İspanyol ekibi Gran Canaria ile anlaşan Hendrix, burada eski günlerini aratırken buna rağmen Eurocup'ta ortalama 18 dakika sahada kalıp sezonu 7.7 sayı, 3.7 ribaund istatistikleri ile kapattı.

FCN Blog olarak Richard Hendrix'e Galatasaray ailesine hoşgeldin der, başarılı ve sağlıklı bir sezon geçirmesini dileriz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.