UEL | Sezonun hikayesi..

UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci öneleme turunun ilk maçında İsveç Ligi ekiplerinden Östersunds karşısında sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılarak büyük bir şok yaşayan Galatasaray, sezonun en önemli maçlarından birine çıkmaya hazırlanıyor. Bir yıl aradan sonra Avrupa Kupaları'na katılan takımımız, sezonun geri kalan hikayesinin yazılmasına sebep olabilecek karşılaşmada Östersunds'u evinde ağırlıyor. 2017-18 sezonunda taraftarıyla ilk kez buluşacak olan Galatasaray'da eksik herhangi bir isim bulunmazken, 20 Temmuz Perşembe akşamı Ali Sami Yen Arena'da oynanacak olan karşılaşma öncesi istatistikler, mini analizler ve maç önü değerlendirmesi şu şekilde..

UEFA AVRUPA LİGİ: EN AZ 3 FARKLI GALİBİYET
Geçtiğimiz hafta İsveç deplasmanında sezonun ilk resmi maçında sahadan mağlubiyetle ayrılan Galatasaray, boy gösterdiği UEFA Avrupa Liig'nde adını üçüncü öneleme turuna yazdırmak için Ali Sami Yen Arena'da taraftarının desteğiyle sahaya çıkacak. Östersunds karşısnda ilk maçta sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılan Galatasaray, bir üst tura çıkmak için en az 3 farklı galibiyete ihtiyaç duyuyor. İsveç temsilcisi karşısında takımımız sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılması halinde mücadele uzatmalara taşınırken, burada da gol sesi çıkmazsa bir üst tura çıkacak takımı penaltı atışları belirleyecek. 

Jämtkraft Arena'da oynanılan ve ilk yarısı golsüz tamamlanan ilk maçın 68. dakikasında Saman Ghoddos ve 90+2.dakikada Jamie Hopcutt'ın gollerine engel olamayan Galatasaray sahadan mağlubiyetle ayrılarak taraftarlarını fazlasıyla üzmüştü. Östersunds karşısında teknik direktör Igor Tudor'un tercihleri sorgulanırken, maç içerisindeki hamleleri de bir o kadar tartışılmıştı. Hırvat teknik adam maç sonu hazır olmadıklarını belirtmesine karşın, takımın ortaya koyduğu vasatın altındaki performans gelecek adına soru işaretlerini çoktan oluşturmuştu bile..

İLK MAÇTA SADECE 3 İSABETLİ ŞUT
Östersunds karşısında ilk maçta şok bir mağlubiyet alan Galatasaray'da alınan skordan ziyade ortaya konulan (daha doğrusu konulamayan) oyun eleştirilerin odak noktasındaydı. Teknik direktör Igor Tudor'un karşılaşma sonrasında "bu maça hazırlanamadık, hazır değiliz." şeklindeki açıklamaları her ne kadar mağlubiyete bahane olmaktan öteye gidemese de, Galatasaray deplasmanda oynadığı karşılaşmada rakip kaleye sadece 3 isabetli şut atabildi. 

EKSİK YOK, BELHANDA SAHNE ALIYOR
Ali Sami Yen Arena'da sezonun ilk maçında adeta "ya tamam, ya devam" maçına çıkacak olan Galatasaray'da herhangi bir eksik bulunmazken, İsveç'teki maçta sakatlığı sebebiyle forma giyemeyen yeni transferimiz Younes Belhanda'nın karşılaşmaya ilk 11'de başlaması bekleniyor. Deplasmanda 2-0 kaybedilen karşılaşma sonrasında "yaratıcı oyuncumuz yok" açıklamasını yapan teknik direktör Igor Tudor'un, özellikle bu maçta Faslı yıldıza fazlasıyla güvendiği biliniyor. Galatasaray formasıyla ilk kez bir resmi maça çıkacak olan Belhanda'nın taraftar desteğiyle birlikte neler yapacağını hep birlikte göreceğiz. Galatasaray formasıyla kariyerlerinin 2.resmi maçına çıkacak olan Maicon ve Gomis'te yeni sezonda ilk kez taraftarın karşısına çıkacak.

SEZONUN KADERİNİ BELİRLEYEBİLİR
Östersunds karşısında ilk maçta 2-0'lık mağlubiyetle sahadan ayrılan Galatasaray, ikinci öneleme turunun rövanşında yaklaşık 40bin taraftarıyla Ali Sami Yen Arena'da tur vizesi arayacak. Bu nedenle yoğun baskı ve stres altında başlayacak olan karşılaşmada taraftarıyla rakibinin üzerine gidecek olan takımımız karşılaşmadan istediği sonucu alamaması halinde sezonun hikayesi daha yeni sezon başlamadan değişebilir. Östersunds karşısında alınacak olan başarısızlık halinde olası bir teknik direktör değişikliği hiç uzak bir ihtimal değil.. Bu durum, sezonun hikayesinin değişmesi anlamına gelecektir. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.