Badou Ndiaye resmen Galatasaray'da!

Şampiyonluk hedefiyle yola çıkan Galatasaray, yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Daha önce kadrosuna Bafetimbi Gomis, Younes Belhanda, Maicon Roquera ve Mariano Ferreira gibi isimleri katan Galatasaray, beşinci transferini de ortasahaya yaptı. 2015 yılından beri Osmanlıspor forması giyen 26 yaşındaki Badou Ndiaye'yi renklerine katan takımımız oyuncunun transferi için Ankara ekibine 7.5 milyon euro bonservis bedeli öderken, Senegal'li ortasahaya yıllık 2.75 milyon euro ücret ödenecek. Kulübümüz ayrıca Ndiaye'nin oynadığı 25 resmi maçın ardından 750bin Euro, 50 resmi maçın ardından yine 750bin euro olmak üzere oyuncunun kulübüne performans bonusu ödeyecek. 4 yıllık sözleşme imzalanan Badou Ndiaye'nin serbest kalma maddesi ise 18 milyon euro olarak belirlendi.

Papa Alioune Ndiaye ya da bilinen ismiyle Badou Ndiaye, son yıllarda Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı bir isim olarak biliniyor. 27 Ekim 1990 tarihinde Senegal'in Dakar şehrinde dünyaya gelen merkez orta saha oyuncusu profesyonel futbol kariyerine 2008 yılında Diambars takımında başlarken, 2012 yılında kiralık olarak Norveç ekibi FK Bodø/Glimt' takımında forma giydi. Gösterdiği başarılı performansın ardından 2013 yılında Norveç ekibi Ndiaye'nin bonservisini satın aldı. O sezon takımıyla Norveç 2.Ligi'nde şampiyonluk yaşayarak Norveç 1.Ligi'ne yükselen FK Bodø/Glimt takımıyla 31 maça çıkan Ndiaye, bu maçlarda 15 gol atıp 2 de asist yaptı ve sezonun en iyi futbolcusu seçilmeyi başardı. Norveç ekibinde geçen 4 sezonda toplam 114 maça çıkan Senegalli oyuncu, bu maçlarda 31 gol atarken 19 kez golden önceki servisi yapan isim oldu. Badou Ndiaye takvim yaprakları 2015 yılının Ağustos ayını gösterdiğinde 350bin euro bonservis karşılığında Süper Lig'e yeni yükselen Osmanlıspor'a transfer oldu.

Osmanlıspor'a gelene kadar pek fazla tanınmayan Ndiaye, başkent ekibinde gösterdiği performansla Türkiye'de herkesin dikkatlerini üzerine çekmeyi başardı. Osmanlıspor'daki ilk senesinde ligde 33 maça çıkan Senegalli yıldız, 11 gol atıp - 4 asist yapıyor ve takımının ligi 5.sırada bitirip Avrupa Kupaları'na katılmasında büyük pay sahibi oluyordu. Geçtiğimiz sezon Osmanlıspor ile toplam 42 resmi maça çıkan Ndiaye bu müsabakalarda 7 gol - 3 asist ile oynadı. Ankara ekibinin UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı 14 maça da ilk 11'de çıkan Senegalli oyuncu bu karşılaşmalarda 1 gol - 1 asist yaptı. Tempolu oyunuyla dikkat çeken Badou Ndiaye bugüne kadar kariyerinde 189 maçta forma giydi ve bu karşılaşmalarda 49 gol atıp - 26 asist yaptı. Ndiaye'nin kariyerindeki tek şampiyonluk FK Bodø/Glimt takımı ile kazandığı Norveç First Division şampiyonluğu oldu.

FCN Blog ailesi olarak Badou Ndiaye'ye hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.