DaJuan Summers resmen Galatasaray Odeabank'ta!

Gelecek sezon bütçesinde küçülmeye giderek son yıllara göre daha mütevazi bir takım kurmayı hedefleyen Galatasaray Odeabank, uzun forvet pozisyonu için aradığı ismi Türkiye'de buldu ve geçtiğimiz sezonu Pınar Karşıyaka'da geçiren DaJuan Summers ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

KİMLİK KARTI
24 Ocak 1988 tarihinde Amerika'nın Baltimore şehrinde dünyaya gelen DaJuan Summers, lise eğitimini doğduğu eyalet olan Maryland'deki McDonogh School'da alırken burada geçirdiği iki yılda da Baltimore Sun Baltimore County yılın oyuncusu ödülünü almayı başardı. 2.03 metre boyundaki Amerikalı oyuncu iki forvet pozisyonunda da görev alabiliyor.

AMERİKA'DAN TÜRKİYE'YE UZANAN KARİYER
Kolej eğitimi için Washington DC'de yer alan Georgetown Hoyas'ı tercih eden Summers, burada Jeff Green, Roy Hibbert, Greg Monroe gibi şu an NBA'de oynayan oyuncular ile birlikte forma giyerken, ilk sezonunda Big East Konferansı yılın çaylak takımına seçilme başarısı gösterdi. Kolejdeki üçüncü senesinde ise 13.6 sayı, 4.1 ribaund ortalamaları yakalayarak erken draft olmaya karar veren Summers, 2009 NBA Draft'larında 2. tur 35. sırada Detroit Pistons tarafından seçildi.

2009-2011 yılları arasında Detroit Pistons'ta oynayan DaJuan Summers, iki sezonda toplam 66 maça çıkarken ortalama 9 dakika sahada kalabildi. Lokavt döneminde Avrupa'ya gelerek Montepaschi Siena ile sözleşme imzalayan Amerikalı forvet, burada sadece 4 maça çıkabildikten sonra takımdan ayrıldı ve ülkesine dönerek New Orleans Hornets ile sözleşme imzaladı. Hornets forması ile 15 maça çıktıktan sonra serbest bırakılan Summers, 2012 sezonunun başında ise bu sefer Charlotte Bobcats ile bir sezonluk sözleşme imzalasa da bir ay sonra serbest bırakıldı. Aralık ayında ise Gelişim Ligi takımlarından Maine Red Claws ile anlaşan Amerikalı oyuncu, Mart 2013'te Los Angeles Clippers'tan 10 günlük bir kontrat aldı. Daha sonra da Clippers ile sezon sonuna kadar anlaşan Summers sezonu burada tamamladı. 

2013-2014 sezonu ile bir kez daha okyanusun diğer tarafına geçen ve bu sefer Ainars Bagatskis yönetimindeki Budivelnik Kiev takımı ile anlaşan Summers, Euroleague'de oynayan Ukrayna temsilcisi ile iyi bir performans sergilerken Avrupa'da 12.3 sayı, 4.6 ribaund ortalamaları yakaladı. 2014-15 sezonunda ise İspanya'ya transfer olarak Gran Canaria ile anlaşan Amerikalı forvet, burada istediği süreleri alamadı. 2015'in Eylül ayında yeniden Amerika'ya dönen ve New York Knicks ile antrenman kampı geçirdikten sonra  Gelişim Ligi takımlarından Westchester Knicks ile anlaşan Summers, sol aşil tendonundan geçirdiği sakatlık sonrasında henüz 3 maça çıkabildiği sezonu erken kapatmak zorunda kaldı.

2016-17 sezonunda ise ligimize gelerek bütçe düşüren Pınar Karşıyaka ile 1+1 yıllık sözleşme imzalayan DaJuan Summers, İzmir ekibi ile Avrupa'da başarılı bir sezon geçirip Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final yaparken; ligde ise Play-Off dışında kalarak hayal kırıklığı yaşattığı sezonu Avrupa'da 12.6 sayı, 5.9 ribaund; ligde ise 17 sayı, 6.7 ribaund istatistikleri ile kapattı.

FCN Blog olarak DaJuan Summers'a Galatasaray ailesine hoşgeldin der, başarılı ve sağlıklı bir sezon geçirmesini dileriz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.