Dursun Özbek: Galatasaraylı olarak keyifli iki hafta geçirdik!

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde önce Galatasaray Televizyonu'nun, ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başkan Dursun Özbek'in GSTV’den Deniz Gülen'e yaptığı açıklama şu şekildeydi:

Başkan olmaktan öte bir Galatasaraylı olarak keyifli iki hafta geçirdik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum; futbolcular, teknik heyet ve idari kadroya... İnşallah bunu sezon sonuna kadar sürdüreceğiz. Yeni bir takım kuruyoruz. Takımın omurgası değişti. Takıma yeni bir heyecan getirdik. Gelen arkadaşlar da çabuk adapte oldular. Bundan sonra da bu adaptasyon ve uyum artarak devam edecektir. Galatasaray için çok güzel bir sezon geçecek. Sürekli rapor alıyoruz. Bugün de buradayım. Eksiğimiz varsa 8 Eylül'e kadar bunu telafi edeceğiz.

Her seferinde söylüyorum. Galatasaray Spor Kulübü'nün taraftarıyla kenetlenmesi lazım. Bu kenetlenme olduğunda birliktelik iyi oyun getirir. Galatasaray'ın da ihtiyacı olan buydu. Sahadaki skordan çok bizim birlikte ve birlik olmamız, kenetlenmemiz çok önemliydi. Bunu başardığımız için seviniyorum. Galatasaray'ı daha güzel günler bekliyor. Yüzler gülüyor. Galatasaray'ı kenetlenmiş görmek de beni keyiflendiriyor. Taraftarımızı bu haftaki maça ve sonraki tüm maçlara bekliyorum. Bu birliktelik herhalde rakipleri de çok korkutuyor olsa gerek. Devam ettirmemiz lazım. Bu sezon hedefe ulaşacağız

Galatasaray Televizyonu'na verdiği röportaj sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan başkan Dursun Özbek şunları söyledi:

Takımda eksik görünmüyor ama lig uzun bir maraton. Sakatlıkları da dikkate alarak rotasyon oluşturacağımız bir kadro kurmak istiyoruz. Göreve geldiğimizde 48 kişilik bir kadro vardı. 28'e inmeyi planladık ve bunu başarmış durumdayız. 28 tane hazır ve her zaman oynayabilecek bir kadro kurmak istiyoruz. Kulübün maddi yapısını zedelemeden performansı yüksek bir kadro derinliği kurmak istemiştik, şu anda da bunu yapıyoruz.

Tudor'a sevgi gösterisinde bulunan taraftarı izleyince gerçek Galatasaray taraftarını gördüm. Biz bir aileyiz. Antrenörü, futbolcusu, yöneticisiyle, camiasıyla... Aile içinde zaman zaman ufak küslükler olabilir. Neticede Galatasaray ruhu ve değerleri gereği birleşmeden ötürü mutluyum. Taraftarlara tekrar teşekkür ediyorum. Hem antrenör ve futbolcularını kucakladıkları için hem de bütünlük sağladıkları için.

Kombinelerde son derece artış var. Sabah aldığımız rakam ile akşam aldığımız rakam fark ediyor. Geçen seneye oranla daha fazla kombine satmış olmak beni mutlu ediyor. Taraftarın kulübe ilgisinin arttığını görmek de beni mutlu ediyor.

Selçuk İnan bizim kaptanımız ve kontratlı oyuncumuz. Bize gelen teklif olmadığı gibi üzerine spekülatif bir açıklama yapmam da mümkün değil. Oyuncumuz ve kaptanımız. Galatasaray’a büyük emek vermiş oyuncudur.

İhaleyi alan birinci firma bir sebepten dolayı ihaleden çekildi. Emlak Konut'un mevzuatı gereği ikinci firmaya gitti iş. O da önemli bir firma. Hasılat paylaşımını dikkate alırsanız en sonunda elde edilecek kar miktarı, paranın kasaya girmesinden sonra ortaya çıkacaktır. Bahsedilen bir kayıp olacağını düşünmüyorum. Önümüzdeki hafta veya bu hafta içinde sözleşme yapılacaktır. Kendileriyle de görüştüm; herhangi bir kayıp gibi bir önyargıyla yaklaşmamak lazım. Herhangi bir kaybımız kağıt üzerinde görünse de işin yapılaması ve bitmesi en önemli husus. Camiamız biraz beklerse iş netleşecek ve daha sağlıklı yorum yapılabilecektir.

UEFA turnuvalarında oynuyoruz. Yabancı sınırlamasında dikkat edilmesi gereken husus UEFA bu işi nasıl yapıyor, UEFA'ya bazı ülkeler bu işi nasıl yapıyor? Buna bakmak lazım. Neticede UEFA kulüpleriyle turnuvalarda yarışıyoruz. Bu yarışmanın kuralını zedeleyecek bir şey olmaması lazım. Kulüpler Birliği Vakfı olarak da bir araya gelip bu konudaki görüşlerimizi TFF'ye aktaracağız. Benim görüşüm kontratlı oyuncum varsa devam etmesi yönünde. Geçmişte bunu yaşadık; elimizdeki oyuncu tribüne gitmek zorunda kaldı. Bu konunun önce bir tartışılması lazım. Yabancı ağırlıklı 11'ler var. Kulüpler bu işten zarar görmemeli; kontratlı oyuncuyu tribüne oturtmamalı. TFF de bunu dikkate alacaktır.

Artık Galatasaray da oynama şansını kaybetmiş bazı oyuncularımız var. Galatasaray’ın ekonomisi çok önemli. Galatasaray hiçbir şekilde tribünde oturan futbolcuya maaş ödememeli. Bu çalışmanın bir iki güne kadar neticelenmesini umuyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.