Nida Eliz Üstündağ dünya üçüncüsü oldu!

Bu yıl 29.kez düzenlenen ve Tayvan'ın başkenti Taipei'nin ev sahipliği yaptığı Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları yarışmasında hem ülkemizi hem de kulübümüzü temsil eden Nida Eliz Üstündağ önemli bir başarıya imza attı. 

Tayvan'da düzenlenen en yüksek katılımlı uluslararası organizasyon olarak bilinen uluslararası müsabakalara Türk milli takımı 9 farklı kategoride 85 sporcuyla katılırken, Galatasaraylı yüzücümüz Nida Eliz Üstündağ bu sabah saatlerinde yarıştığı 200 metre kelebek stilde 2:11.40 saniye derece elde ederek dünya üçüncülüğüne adını yazdırdı. 

2:08.21'lik derecesiyle Amerikalı yüzücü Ella Frances Eastin altın madalyaya uzanırken, gümüş madalya 2:11.32'lik dereceye imza atan İsviçreli yüzücü Martin Eva van Berkel'in oldu. Nida Eliz Üstündağ rakibinden 8 saliselik bir farkla geride kalırken, Türk milli takımına organizasyondaki 4.bronz madalyayı kazandırdı.

141 ülkeden 7 bin 746 sporcunun mücadele ettiği 29.Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları'nda milli takımımız 3 altın - 5 gümüş ve 4 bronz madalya ile toplamda kazandığı 12 madalya sonrasında sıralamada 13.sırada yer alıyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.