Yenilenen yüzüyle Galatasaray Odeabank

Gelecek sezon için bütçesini düşüren ve adeta bir geçiş sürecine giren Galatasaray Odeabank, hem Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde hem de 7Days EuroCup'ta başarılı olmak isterken bu bağlamda teknik ve oyuncu kadrosunda büyük bir yenilenmeye gitti. 

BÜYÜK REVİZYON
Ergin Ataman'dan boşalan başantrenörlük görevine Erman Kunter'i getiren Galatasaray Odeabank onun yardımcılığına ise Recep Şen'i getirirken, uzun süredir teknik kadroda bulunan Tolga Başer ise yardımcı antrenörlük görevine devam edecek.

Oyuncu kadrosunu da adeta sil baştan yapan sarı-kırmızılılar yabancı oyuncularının tamamını değiştirdi. Yerli kadrosunda kontratları süren Göksenin Köksal, Emir Preldzic ve Ege Arar ile yola devam eden Galatasaray Odeabank kadrosunu sekiz takviye ile güçlendirdi. 

Yerli olarak sadece Mehmet Yağmur ile anlaşan Yenilmez Armada, yabancı rotasyonunu ise Alex Renfroe, Dwight Hardy, Scotty Hopson, DaJuan Summers, T.J. Cline, Rakeem Christmas ve Richard Hendrix şeklinde kurdu. Erman Kunter gelecek sezonki kadrosunda ayrıca 2000 doğumlu genç oyuncu Serkan Aydın'a da yer verecek.

10 YILDAN SONRA İLK KEZ
Yaz döneminde kadrosuna eklediği tüm yabancılar Amerikalı olan Galatasaray Odebank, 10 yıl aradan sonra ilk kez sezona böyle bir kadro planlaması ile başlayacak. En son 2007-2008 sezonunda Murat Özyer önderliğinde kurulan kadronun tüm yabancıları Amerika pasaportuna sahipti. 

O sezon ligde Play-Off çeyrek finalinde Türk Telekom'a elense bile ULEB Cup'ta Final-Four yapma başarısı gösteren Yenilmez Armada belki de bu günlere gelen yolculuğun ilk adımını atmıştı. O sezonki yabancıları hatırlatmak gerekirse; Dee Brown, Robert Hite, Chris Owens, Charles Gaines ve takıma sezon ortasında katılan Britton Johnsen.

EUROCUP MACERASI
Bir sezonluk aranın ardından Galatasaray Odeabank gelecek sezon yeniden 7Days EuroCup'ta mücadele edecek. Daha önce 2015-2016 sezonunda bu kupayı müzesine götürerek büyük bir başarıya imza atan sarı-kırmızılılar başarısız geçen bir Euroleague sezonunun ardından EuroCup'ta başarılı olarak bir kez daha adını Avrupa'nın en iyileri arasına yazdırmak isteyecek.

YENİ SALON YENİ HEYECAN 
2009 yılından beri maçlarını Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynayan ve adeta burayı evi gibi benimseyen Galatasaray Odeabank, Abdi İpekçi Spor Salonu'nun yıkılacak olması sebebiyle gelecek sezondan itibaren maçlarını Bakırköy'de bulunan 16.500 kişilik Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynayacak. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.