8'e Benzeyen 10 Numara: Younes Belhanda

Galatasaray'ın transfer döneminde en yüksek bonservis ödediği (bonuslarla beraber 10milyon Euro) isim olan Younes Belhanda hiç kuşkusuz bu sezon performansı merakla beklenen isimlerin başında geliyor. Galatasaray taraftarlarında ayrı bir yere sahip olan Wesley Sneijder'in ayrılık sürecinde takıma dahil olan Faslı yıldız oyuncu her ne kadar yönetimin yanlış strateji uygulaması nedeniyle sert eleştirilerin odağında olsa da Younes Belhanda milli ara öncesinde oynanılan 3 maçta alışageldik ofansif ortasaha kimliğinden bambaşka bir profil sergiledi.

Transferinin açıklanmasının ardından Wesley Sneijder'in yerine geldiği iddia edilen ve Hollandalı yıldız oyuncunun ayrılmasına sebep olduğu düşünülen Younes Belhanda, teknik direktör Igor Tudor'un yeni sezondaki formasyonunda önemli bir yere sahip bulunuyor. 27 yaşındaki oyuncunun kartvizitinde her ne kadar ofansif orta saha yazsa da Hırvat teknik adam ileri uçta Bafe Gomis'in arkasında yer verdiği Belhanda'nın sürekli olarak geriye gelerek merkez ortasahadaki arkadaşları Fernando ve Ndiaye'ye yardımcı olmasını istiyor. 

Futbol dünyasının alışageldiği 10 numara performansından daha çok 8 numara (merkez ortasaha) performansı izleten Belhanda her ne kadar tabelada çok etkili görünmese de saha içerisinde önemli işler yapıyor. Galatasaray formasıyla ligde 3 maçta süre alan ve toplamda 263 dakika sahada kalan Younes Belhanda'nın bu karşılaşmalardaki savunma performansı dikkat çekiyor. Belhanda geride kalan maçlarda maç başına 1.7 top çalma - 1 pas arası - 1 hava topu - 1.3 uzaklaştırma - %54 ikili mücadele kazanma gibi önemli savunma istatistiklerine sahip oldu. Hücuma yönelik orta saha oyuncusunun bu denli savunma özelliklerinin olması hiç kuşkusuz orta sahadaki direnci arttırıyor. 

Kayseri: 6/10 ikili mücadele - 1 pas arası
Osmanlı: 1 top kapma - 7/11 ikili mücadele - 1 pas arası
Sivas: 2 top kapma - 7/16 ikili mücadele - 4 uzaklaştırma - 1 pas arası

Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor'un dizilişinde kağıt üzerinde 10 numara olmasına karşın saha içerisinde 8 numara pozisyonundaki oyuncunun bölgesine ciddi destek veren Younes Belhanda elbette oynadığı 10 numaralı pozisyonda yaratıcılığının yanı sıra takımın pas opsiyonlarında önemli bir istasyon olmasıyla hücumda her ne kadar tabelaya yansımasa da akan oyunda takımı ileriye taşıyor. 27 yaşındaki oyuncu geride kalan 3 maç sonunda 1 gol - 1 asistle oynamasının yanı sıra maç başına 2 şut - 1.3 kilit pas - 2 adam geçme - 4.3 orta - 1.3 uzun pas - %75.7 pas isabetiyle 59 pas gibi istatistikleri yakaladı.

Kayseri: 2/2 adam geçme - 2/3 şut - 57 pas - 2 orta - 1 asist - 1 kilit pas
Osmanlı: 2/4 adam geçme - 1/1 şut - 76 pas - 7 orta - 2 kilit pas
Sivas: 2/3 adam geçme - 0/2 şut - 44 pas - 4 orta - 1 kilit pas

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.