Dursun Özbek: Borç alacak farkı 230milyon Dolar!

Bugün gerçekleştirilen Divan Kurulu'nda üyelere futbol takımının dışında gündeme dair konularda da açıklamalar yapan Galatasaray başkanı Dursun Özbek, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen Riva ihalesinde imzaların atılmak üzere olduğunu belirtirken kulübün borç - alacak farkının 230milyon Dolar seviyesine düştüğünü belirtti. Dursun Özbek'in idari konular hakkındaki açıklamaları şu şekilde..

RİVA İHALESİ VE GELEN NAKİT AKIŞI..
Riva ile ilgili Emlak Konut ile yaptığımız sözleşme çerçevesinde gelen parayı ne yaptığımız belli. Bunları sizlere anlattım. Sizlerden bu gayrimenkullerin geliştirilmesi için izin istediğimde bunları anlattım. Sizlere ne söz veriyorsam onları yapıyorum. Her konuda da izninize müracaat etmeyi bir onur kabul ediyorum. Galatasaray’da borç-alacak farkı konsolite bakılması esas. Riva ile ilgili gelen paranın zerresine dokunmadım. İlgili banka hesaplarını kapattık. Elbette oradan gelen paranın Galatasaray’ın bütün problemlerini çözmesi söz konusu değil. Kimse beni size karşı vermiş olduğum sözden zerre kadar saptıramaz.

BORÇ ALACAK FARKI: 230 MİLYON DOLAR
Galatasaray’da borç-alacak farkı konsolite bakılması esas. Bendeki verilere göre 18 Mayıs 2011’de, Sayın Adnan Polat dönemi borç-alacak farkımız 327 milyon Dolar. 515 milyon TL… 31 Mayıs 2013 tarihinde, Sayın Ünal Aysal’ın 1. dönemi 442 milyon TL, 237 milyon Dolar. Ünal Aysal’ın 2. döneminde 31.10.2014 borç-alacak farkı 825 milyon TL, 374 milyon Dolar. 31 Mayıs 2015’te Sayın Duygun Yarsuvat dönemi, o yönetimin içinde ben de varım borç-alacak farkı 870 milyon TL, 327 milyon Dolar. 31 Mayıs 2016’da benim başkan olduğum dönem borç-alacak farkı 963 milyon TL 326 milyon Dolar. 31 Mayıs 2017’de borç-alacak farkı 820 milyon TL, dolar karşılığı da 230 milyon Dolar. Şu skalaya dikkat etmek lazım. 2011’den bugüne kadar gelindiğinde 327 milyon Dolar’dan başlıyor bugün itibarıyla 230 milyon Dolar. Biz geldiğimiz noktada Riva projesinden oluşturduğumuz yaklaşık 90 milyon Dolar’lık geliri buraya yatırdığımız için bu buraya indi. Riva’yı da şöyle yaptılar, borçları artırdılar seviyesindeki konuşmayı reddediyorum.

MAĞAZACILIK VE MAYIS 2018..
Mağazacılıkta sadece kar-zarar hanesine bakmamak lazım. Mağazacılıkta zarar gözüküyor ama bugün itibarıyla Mağazacılık Galatasaray’ın çok önemli bir asetidir. Bu manada da çok önemli gelişmeler olmuştur. Bu sene Mağazacılık kar edecek ve bizim 31 Mayıs 2018’deki hedefimize büyük destek verecek.

Sportif AŞ için 2018 Mayıs çok kritik bir tarih. Bu, göreve geldiğimizden beri belli bir olay. Sabah, akşam, gece, gündüz bununla yatıyor bununla kalkıyoruz. Biz hepimizin Galatasaray için iyi düşünceler beslediğimizi, Galatasaray’ın iyi olması düşüncesinden başka bir düşünce beslediğimizi zannetmiyorum. Bugünkü yönetimin ihtiyacı olan hususlardan biri şu; biz 31 Mayıs 2018’in ehemmiyetini en az sizin kadar idrak etmiş durumdayız. Yapılması geren şeyleri de yapıyoruz. Lütfen bize konuşmalarınızla, destek verin. Biraz sabırlı olalım. 31 Ağustos 2017, 3. periyodun dönem sonu. Bunun sonuçlarını zannediyorum ekim ya da kasım Divan Toplantısı’nda açıklayacağız. Bu raporları gördükten sonra her türlü konuda tartışmaya açığız. Ama lütfen, bu raporların orta çıkmasına yayınlanmasına kadar destek olalım. Ve mümkün olduğu kadar da bunu tartışmayalım. Çünkü borsaya koteli bir şirketiz. Ben sınırlı konuşmak zorundayım. Çünkü hisse değerlerimiz bundan 2-3 hafta öncesine bakıldığı zaman bayağı değerli gözükmektedir. 

TÜZÜK TADİLATI VE SPOR YASASI..
Değerli Galatasaraylılar, Galatasaray’daki mali kriterlerin yapılandırılması, bunun tüzüğe girmesiyle ilgili bir çalışma başlatmıştık. Bu çalışmaları bizim tüzüğe ne şekilde koyabileceğimiz konusu hep soru işareti kaldı. Bunu bir şekilde koyalım diye harekete geçerken o zamanki Spor Bakanı ile konuştum, dedi ki ‘yasayı bekle, spor yasası geliyor, mevzuata göre tüzüğünüzü düzenlerseniz hiçbir sıkıntı olmaz’. Nitekim yarın konuyla ilgili Sayın Spor Bakanı’na bir ziyaretim var. Yeni aldığım görevle birlikte kulüp başkanlarıyla hep beraber gidiyoruz. En önemli konumuz bu. Spor yasasının herhalde sonuna gelindi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.