Eurobasket 2017'de şampiyon Slovenya!

Bu yıl 40.kez düzenlenen ve Türkiye, Finlandiya, Romanya, İsrail'in ortaklaşa ev sahipliğinde oynanılan Avrupa'nın en büyük basketbol organizasyonu olan Eurobasket 2017 dün akşam Slovenya - Sırbistan arasında oynanılan final karşılaşmasıyla sona erdi. Sinan Erdem Spor Salonu'nun ev sahipliği yaptığı final müthiş bir çekişmeye sahne olurken, Sırbistan karşısında 35 sayı kaydeden Goran Dragic ülkesini şampiyonluğa taşıdı. Turnuvanın genç yıldızı Luka Doncic üçüncü çeyrekte yaşadığı sakatlık nedeniyle oyuna devam edemedi.

Kuzmic ve Muric’in karşılıklı sayılarıyla başlayan mücadelenin ilk iki dakikası 3-2 Slovenya üstünlüğüyle geçildi. Oyunun başında Kuzmic’i boyalı alanda etkili kullanan Sırbistan, Macvan’ın da turnikesiyle skoru 8-7 yaptı. Periyot boyunca pota altındaki üstünlüğünü sürdüren Sırbistan, Bogdanovic’in de turnikesiyle durumu 18-13’e getirdi. Mücadelenin ilk periyotunu 22-20 geride tamamlayan Slovenya, ikinci çeyreğe hızlı başladı ve Randolph ile Dragic ikilisinin basketleriyle yakaladığı 7-0’lık seriyle skoru 25-22 yaptı. Ara sonrasında Bogdanovic ile rakibinin serisine son veren Sırbistan, buna karşın Prepelic ve Doncic ikilisinin basketlerine engel olamadı. Goran Dragic’in devreye girmesiyle kontrolü eline alan Slovenya, 15.dakikada 38-28’lik skorla 10 sayılık farkı yakaladı. Mücadelenin ilk yarısını Slovenya, yıldız oyuncusu Goran Dragic’in ikinci çeyrekte 20 sayı olmak üzere devreye sığdırdığı 26 sayısıyla 56-47 önde kapatan taraf oldu.

Tempolu başlayan üçüncü periyotta ilk sayıları Goran Dragic ile bulan Slovenya, pota altında da Vidmar ile skor üretti. Ancak bu bölümde Bogdanovic’in orta mesafe isabeti ve Lucic’in de turnikesiyle basketler bulan Sırbistan, 23.dakikada farkı 8 sayıya indirdi (61-53). Rakibini top kayıplarına zorlayan ve hücumda da Macvan ve Stimac ikilisiyle boyalı alanı etkili kullanan Sırbistan, 28.dakikada durumu 63-61 yaptı. Karşılaşmanın dördüncü periyotuna 71-67 üstün giren Slovenya, Aleksej Nikolic ve Jaka Balazic’in basketleriyle durumu 77-70’e getirdi. Dragic’in hücumda atışları değerlendirememesini Micic ve Lucic ile cezalandıran Sırbistan, 35.dakikada farkı 1 sayıya indirdi (77-76). Macvan ile pota altını kullanan Sırbistan, dış atışlarda Prepelic’in atışlarını savunamayınca, Slovenya bitime 1.5 dakika kala skor avantajını korudu (84-82). Son bölümü büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmadan 93-85 galibiyetle ayrılan Slovenya, şampiyonluğa ulaştı.

Slovenya: Randolph 11, Rebec, Dragic 35, Nikolic 4, Prepelic 21, Muric 5, Blazic 7, Vidmar 2, Zagorac, Dimec, Cancar, Doncic 8
Sırbistan: Macvan 18, Bogdanovic 22, Lucic 9, Milosavljevic 2, Bircevic 8, Stimac 2, Lazic, Micic 4, Guduric 6, Jovic 2, Kuzmic 6, Marjanovic 6

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.