Igor Tudor'un sözleşmesi için karar verildi..

Galatasaray, yeni sezonda güzel bir takım yaratan Igor Tudor için önemli bir karar aldı. Sezona hızlı bir giriş yaparak liderlik koltuğuna oturan Galatasaray’da yönetimin, teknik direktör Igor Tudor ile sözleşme yenileyip yenilememe konusundaki tavrı belli oldu.

Hürriyet gazetesinin haberine göre; Başkan Dursun Özbek ve kurmayları bu konuda sezon sonuna dek adım atmama kararı aldı. Maddi ve manevi açıdan büyük önem taşıyan Süper Lig şampiyonluğu kazanıldığı taktirde Hırvat teknik direktörle 3 yıllık yeni mukavele teklif edilecek. Anlaşma sağlansa dahi imzaların atılması için 2018 Mayıs’ındaki seçimli genel kurul beklenecek.

Tudor da bu konuda yönetimle aynı düşüncelere sahip. İstikrardan yana olan ve Tudor’un en sert biçimde eleştirildiği dönemde Hırvat teknik direktöre sahip çıkan başkan Özbek, yeni mukavele konusunda aceleci davranmama kararı aldı. Sezon sonuna dek bekleyecek olan Dursun Özbek’in bu kararının 2 önemli sebebi bulunuyor:

1) Süper Lig’de gösterilecek performans başkan Özbek’in Tudor hakkında vereceği kararda kritik rol oynayacak. Halen liderlik koltuğunda oturan Galatasaray, sezonu aynı noktada tamamlayıp 21. şampiyonluk kupasını kaldırırsa Tudor’a yeni sözleşme teklifinde bulunulacak.

2) Galatasaray Kulübü’nün Olağan Seçimli Genel Kurulu 2018 Mayıs’ında yapılacak.

Başkan Dursun Özbek, teknik direktör Igor Tudor ile sezon devam ederken yapılacak bir sözleşme genel kurul öncesi sakıncalı olacağı düşüncesini taşıyor. Başkanlığa yeniden aday olmasına kesin gözüyle bakılan Özbek’in genç teknik adam hakkındaki kararı olumlu olursa, kongrenin ardından mukavele imzalanacak. Başkan Dursun Özbek, Igor Tudor’un kalmasını isterse, yeni sözleşmenin süresi 3 yıl olacak. İki taraf da konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamada, “Şu an tek hedefimiz 21. şampiyonluğa ulaşmak” ifadesini kullandı. Tudor, yönetimden yeni sözleşme konusunda en ufak bir beklentisinin olmadığını belirtirken, Özbek, “Ne Tudor’un ne de menajerinin böyle bir girişimi var. Bizim ve Tudor’un bu konuya bakışı aynı. Şu an tek düşüncemiz Galatasaray’ın başarısı” dedi.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.