ÖZEL | Erman Kunter: Taraftar bu takımı çok sevecek

Türk Telekom Stadyumu'nda yapılan Galatasaray erkek basketbol takımının lansmanında baş antrenörümüz Erman Kunter, FCN Blog'a özel açıklamalarda bulundu.  Bormio'da çok iyi bir çalışma geçtiğini belirten deneyimli çalıştırıcı, herkesin çok seveceği bir takım göreceğini de belirtti. Erman Kunter'in açıklamaları şu şekilde..

Bormio kampını nasıl değerlendiriyorsunuz? Kampın yıldızı diyebileceğiniz bir isim oldu mu? 
Bormio kampının özelliği; biz çok az teknik-taktik çalışması yaptık, ağırlıklı olarak fizik çalışması yaptık. Fizik çalışması yaptığımız için ufak-tefek sakatlıkları olan oyuncuları da çok fazla zorlamadık. Teknik ve taktik çalışmalara başlayalı üç gün oldu. Bunu Fransa'da daha iyi görürüz. Kampın yıldızı diye bir şey yok, herkes çok çalıştı. Oyuncular ellerinden geleni yaptı. Zaten oyunculardan bir çalışmamazlık yapan olmaz, olamaz da herkes gayet iyi çalıştı. Emir zaman zaman çok iyiydi, Rakeem Christmas'ın bölüm bölüm iyi oynadığı maçlar var aynı şekilde T.J Cline'nın bölüm bölüm oynadığı maçlar var.. Hopson'un iyi oynadığı maçlar var. Eksiğimiz var. Göksenin bizim müdafaadaki en büyük motorumuz, gücümüz o. O yok milli takımdaydı, şimdi ona izin verdik ama yani Bormio'da iyi bir çalışma geçti.

T.J Cline ve Rakeem Christmas gibi çaylak oyuncular var ve bu oyuncular ilk kez Avrupa deneyimi yaşıyor. Yeni bir takım, yeni bir ülke adaptasyon süreci nasıl olacaktır sizce?
Zaten bizim buradaki anahtar onlar ne kadar çabuk adapte olurlarsa bizim takımın performansı o kadar hızlı ileri gider. T.J Cline'nın çok çabuk adapte olacağını düşünüyorum ama Rakeem Christmas'da biraz daha uzun sürebilir. Çünkü ilk defa oynuyor, üniversite çıkışlı draft olduktan sonra yalnızca bir NBA tecrübesi olmuş arada bir D-League'ne gidip gelmiş ama ona biraz daha fazla zaman gerekecek. Ama o da çok akıllı ve çok öğrenmek istekli. Çok iyi bir üniversiteden de mezun ama biraz zamana ihtiyacımız var.

Ege Arar'ın gelişimini değerlendirir misin? Çok iyi bir randıman aldığınızı belirtmiştiniz. 
Ege Arar'dan çok iyi bir randıman aldık, süresi de maç başına tahmin ediyorum 19-20 dakikalara geldi. Oradaki maçlar büyük bir kriter değil ama istediğimizi yapıyor ve çok istekli o da öğrenmek için. Daha fazla süre alacak, zaten kendi süresini de kendi koparıyor.

Taraftara bir mesajınız var mı? Ne söylemek istersiniz?
Tabi en büyük mesaj onlara. Yeni bir takım, iniş çıkışlar olabilir, hatta oyun içinde bile iniş çıkışlar olabilir ama çok sevecekleri bir takım görecek herkes. Çok atletik, açık sahayı çok fast-breaklerle oynayacak bir takım. Biraz zamana ihtiyacımız var. Rookie oyuncularımız var  2 tane. Özellikle onlara destek lazım. Çünkü onlar daha tecrübesiz ama çok çabuk atlatırlar çünkü iksi de oyunu çok iyi biliyor ve kavrama yetenekleri çok fazla.

****
FCN BLOG ÖZEL HABERİDİR.
KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.