Sadece yetenek değil, karakter transfer ettiler..

Kadrosunu yeniden inşa eden Galatasaray’da takıma katılan oyuncuların yeteneklerinin yanı sıra takımdaşlığı ön planda tutan ve karakterlerine de tam puan verilen futbolcuların tercih edilmesi Tudor’un, başkan Dursun Özbek ve yönetimin takdirini kazanmasını sağladı. Bunda ise Tudor’un Mayıs ayında açık ve net şekilde “Sorunlu futbolcu istemiyorum” ifadesi ve gündemde olan oyuncular ile alakalı sportif direktör Cenk Ergün ve ekibinin yaptığı detaylı araştırma başrol oynadı.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray’da Tudor’un isteği ile önce takım içinde bütünlüğü bozan isimler temizlendi. Hırvat teknik adamın disiplin sorunu yaşadıklarına inanıp tavır, davranışlarını beğenmediği Bruma, Cavanda, De Jong ve Sneijder gibi oyunculara kadroda yer verilmedi. Ardından Tudor, transfer gündeminde olan oyuncuların sadece yetenekleri yani saha içindeki performansı değil saha dışındaki hayatının incelenmesini istedi. Sportif direktör Cenk Ergün ve ekibi gündemde olan her oyuncunun özel hayatı, kariyerini de mercek altına aldı. Tudor, bu konuda kendisi de telefon trafiği yapıp bilgi aldı.

Galatasaray’da bugün imza atan ve takıma katılan 8 futbolcu da bu karakter ve disiplin kriterlerini de başarı ile geçerek imzayı attı. Ancak Tudor’un bu kriterini geçemeyen oyuncularda oldu. “Takım bütünlüğünü bozacak, kendini Galatasaray’dan, takımdan ve arkadaşlarından üstün görecek, disiplin sorunu yapan oyuncu istemiyorum” diyen Tudor, Galatasaray’ın gündemine gelen yıldızları da bu kritere uymadığı için veto etti ve bugün Galatasaray yönetimi “Ben bir biri için savaşacak karakterde oyuncu istiyorum” diyen Tudor’un yaptığı oyuncu tercihleri ve benimsediği bu politikayı Galatasaray’daki ortam, arkadaşlık havası ve futbol sonrasında sıkça konuşup takdir etmeye başladı.

İşte Galatasaray'da özel hayatı nedeniyle veto edilen 3 isim..

HATEM BEN ARFA
Hatem Ben Arfa’nın transferi ciddi şekilde gündeme gelmiş ve bu oyuncu için menajeri ile temas kurulmuştu. Tudor, Hatem Ben Arfa hakkında kendisine sunulan ve iletilen bilgiler sonrasında Hatem Ben Arfa’nın transferini veto etti. Nedeni ise Ben Arfa’nın özel hayatına dikkat etmediği ve gece hayatında çok sık boy gösteren ve kariyerinde yakın geçmişte bu nedenle sorun yaşaması idi. Tudor, gece hayatı nedeniyle Ben Arfa’yı istemedi.

MARIO BALOTELLI
Gomis’ten önce Galatasaray’a yıldız forvet olarak Mario Balotelli önerildi. Tudor hiç düşünmeden Fransız yıldızın transferini istemediğini belirtip “Onu İtalya’dan tanıyorum. Disiplin ve karakter sorunu olan bir oyuncu.” diyerek Balotelli’yi veto etti.

SAMIR NASRI
Yakın geçmişte Tudor’un disiplin, karakter ve gece hayatı kriterini geçemeyen diğer isim de Samir Nasri oldu. Hırvat teknik adam, Galatasaray’ın transfer gündeminde bulunan Nasri için ilk etapta “Onu kim istemez ki?” yanıtı verdi. Ancak daha sonra Samir Nasri’nin transferini de Tudor, gece hayatı nedeniyle istemedi. Hırvat teknik adam, Nasri hakkında bilgiler alıp yıldız futbolcunun özel yaşantısına zaman zaman dikkat etmediği bilgisini aldıktan sonra Fransız yıldızı istemedi.



Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.