Savunma rakamları yükseliyor..

Süper Lig'de geride kalan 4 hafta sonunda topladığı 10 puanla liderliğini sürdüren Galatasaray, bu karşılaşmalarda rakip kaleye 11 gol bırakırken kalesinde sadece 3 gol gördü. Teknik direktör Igor Tudor önderliğinde kadrosunu neredeyse sil baştan yenileyen Galatasaray geçen seneki saha içerisinde elde ettiği istatistiklerinde de önemli değişiklikler yaşıyor.

SAVUNMA RAKAMLARI ARTIYOR
İlk 3 maçta gösterdiği performansla taraftarının iştahını kabartan Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor takımın gerek taktik, gerekse mental anlayışını tamamen değiştirmiş durumda. Geçen sezon maç başına 15.4 top çalarak bu kategoride ligin en başarısız takımı olan Tudor'un öğrencileri, bu sezon yenilen kadrosuyla birilkte bu rakamı 21.5'a çıkardı. Galatasaray ilk 4 hafta geride kalırken, bu istatistiklerde Karabük'ün ardından ikinci sırada yer aldı.

Galatasaray'da top çalma başarısı dikkat çeken oyuncular şu şekilde;
Tolga - 3.8
Fernando - 2
Mariano - 1.5
Linnes - 1.5
Belhanda - 1

Top çalma istatistiklerinin yanı sıra hava topu istatistiklerinde de neredeyse yarı yarıya bir yükseliş var. Galatasaray geçtiğimiz sezon 8.8 hava topu kazanma ortalaması ile ligi tamamlarken, sezon başında kadroya katılan ve savunmayı toparlama görevi verilen Maicon & Fernando ikilisinin büyük etkisiyle maç başı hava topu kazanma ortalamasını 12.8'e yükseldi. Bu rakam neredeyse %50'lik bir artış söz konusu.. Ancak tüm bu gelişmelere rağmen Galatasaray bu sezon yediği 3 golün 2'sini yan toptan yedi. Teknik direktör Igor Tudor'un ısrarla üzerinde durduğu bu konu, takımın bir süre daha savunma yönüne çalışacağını gösteriyor.

Galatasaray'da hava topu kazanma başarısı dikkat çeken oyuncular şu şekilde;
Maicon - 2.5
Serdar - 2.3
Gomis - 1.3
Belhanda - 0.8
Fernando - 0.8
Tolga - 0.5

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.