Bu takımın ağır topları Quigley ve Petronyte..

Galatasaray kadın basketbol takımı yeni sezonu dün Ahmet Cömert Spor Salonu'nda Mersin BŞB maçıyla beraber açtı. Malum, maçın televizyon yayını olmadığı için salona gelen taraftarlarımız dışında takımı izleyebilen olmadı. Ben de sizin için ilk maçtan gözüme çarpan önemli noktaları derledim. 

İlk olarak; maça çıkan ilk beşe bakarsak, bunun dünün şartlarındaki en ideal beş olduğunu söyleyebiliriz. Marina Hoca'nın bol guardlı sistemi -Ayşegül'ün de sakatlığında- Epoupa ve Işıl'ın ilk beş başlamasını sağladı. Maçta benim kafama yatmayan bir hücum oyunu oynadık. Sürekli Petronyte'ye arkası dönük pozisyon aldırıp yarı sahada fazla hareket etmeden hücumları sonlandırdık. Benim kafamda yine Petronyte eksenli ama daha çok perdeyle kısalara pozisyon yaratmak vardı. Bunu henüz göremedik. Bire bir kaldığımız pozisyonlarda da Moriah'ı aradım açıkçası. Epoupa ve Işıl'ın hücumda daha fazla sorumluluk alması şart.

Bir ara Marina Maljkovic anlam veremediğim bir şekilde Gizem-Gigi ikilisini tuttu oyunda. Bu ikilinin hocanın kafasında ne varsa, o anlarda sahada yaptıklarını sanmıyorum. Gizem ve Özge bu takım için önemli isimler olacak katkı almak adına. Umutluyum bu iki isimden. Quigley ve Petronyte de bu takımın ağırbaşları, ilk maçtan ortaya koydular. Bu iki isime Jelena da katılır ve maçlarda yanlarını doldururuz. 

Henüz sezon başı... Birkaç maç, yapının oturması adına sabretmek lazım. İrem, Özge, Gizem ve Meltem kendi açımdan değerli bulduğum isimler. Son cümleler de Quigley adına olsun. Tek başına kaliteyi birkaç gömlek yukarı çekti. Her şeyi yaptı oyunda takım adına..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.