Dört Köşe | Tudor güvenebileceğimiz bir karakter..

FCN Blog'un kendine has konsepti olan Dört Köşe'de bu hafta ligde fırtına gibi esen Galatasaray'ın ve Serdar Aziz'in performansını Sinan Yılmaz ile konuştuk.

Karabükspor maçında özellikle ikinci yarıda hücumda adeta bir gevşeklik ve Gomis'e gol attırma yarışı vardı adeta. Sen bu neye bağlıyorsun?
Bence maçın ilk yarısında rehavet vardı. 2-0 olunca bittiğini düşündü takım ama 2-1'den sonra 2. devrede çok gevşeklik olduğunu düşünmüyorum. Şut pozisyonları yerine daha müsait son pası düşündüler ama olmadı. Feghouli ilk kez Gomis ve Belhanda ile oynuyor sonuçta bir uyum oluşması için de zaman gerek. Extra pas genelde iyidir. Oyuncular ilk opsiyon direkt şut denemesi yapsalar daha kolay kapatılabilirler. Gelecek adına bu ekstra pas denemeleri umut verici bile denebilir bence.

Karabükspor maçında verilen penaltı tartışma konusu oldu. GS TV'de Kerem İnan hakemin art niyetli olduğunu bile söyledi. Sen verilen penaltı ve hakemle ilgili ne düşünüyorsun?
Hakemin art niyetli olduğunu düşünmüyorum. Verse ilk yarıda penaltıya daha benzer bir pozisyon vardı onu verirdi. Hakemliğin psikolojik bir iş olduğunu düşünüyorum. İlk yarıdaki pozisyonu vermeyince benzer bir pozisyonda vermesi gerektiğini düşünmüş olabilir. Penaltı oldukça ucuzdu ama Maicon'un ceza alanı içinde o kadar sert bir giriş yapmasına da gerek yoktu. Bence geride kalan 7 haftada hakemler Galatasaray maçlarını iyi yönetti. Elbette hatalar oldu ama Süper Lig seviyesinin oldukça üzerinde bir 7 hafta geçirdi Galatasaray, hakem performansı olarak.

Bursaspor ve Karabükspor maçlarındaki galibiyetler sosyal medyada şampiyonluğun habercisi olarak yorumlandı. Sen bu konuyla ilgili ne düşünüyorsun henüz erken mi yoksa gerçekten de şampiyonluğun habercisi olan 2 galibiyet mi? 
Henüz erken tabi. Buna rağmen beklentilerimin çok üzerinde bir başlangıç da yapıldı. Aslında böyle bir başlangıç yapabileceğini Tudor geçen sene Karabük'te de göstermişti ama hem Östersunds faciası hem kilit transferlerin oldukça geç yapılması sebebiyle böyle güçlü bir başlangıcı beklememiştim ancak Tudor iş disiplini olarak çok değerli bir karakter. Genç bir hoca, yarın öbür gün derbilerde daha tecrübeli rakibi Güneş'e yenilebilir. Şampiyon da olamayabilir 2. olabilir bence yine başarıdır. Karşısında 3 yıldır oturmuş takım varken sıfırdan takım kurmuş ve Başakşehir, Fenerbahçe, Trabzonspor'u geçmiş olur. Tudor geleceği inşa etmek için güvenebileceğiniz bir karakter. Bu 2 maçtan daha önemlisi bu bence. Kansere dönüşmüş göbekli futbolcu görüyor muyuz artık? Takım içi ego savaşı görüyor muyuz? Yeteneksizse bile çalışan oyuncular görüyoruz. Bunlar 2 -3 maçlık galibiyetlerden çok daha değerli

Geldiğinde çok tartışılsa da bu sezon baktığımızda her hafta kusursuza yakın oynayan bir Serdar Aziz görüyoruz. Serdar Aziz için neler söylemek istersin?
Serdar Aziz ve stoperlik konusunda geçmişte de çok yazmıştım. Serdar Aziz ilk transfer edildiğinde de iyi bir transfer olduğunu söyleyen çok nadir insanlardan biriyim. Toplumda garip bir alışkanlık var. Sebebi biraz aşağılık kompleksi... Bunu sadece sosyal medyada değil maç izleyeceğiniz herhangi bir cafede de görebilirsiniz. Yerli bir oyuncu iyi de oynasa küçümseniyor çünkü bizden biri, yabancı bir oyuncu ise biraz sivrilse övülüyor, işte Skrtel falan... Yabancı oyuncuların örnek gösterilip övülmesinde sakınca yok ama bu alışkanlık öyle saçma bir boyut aldı ki, oyuncular sırf yerli diye kötülenmeye, olumsuz bir ön yargı ile yaklaşılmaya başlandı. Halbuki Dünya 3. ve UEFA Kupası kazanan kadronun 15-20 oyuncusu da bu ülkenin altyapılarında yetişti. Serdar'ın performansı bu sezon Skrtel'i 3-4'e katlar. Ya da daha doğrusu şöyle diyeyim. Skrtel'in yaptığı hataları Serdar yapsa şimdi nasıl kovulabileceği konuşulacaktı. Bizde daha genç ve daha makul maaşlı olana değil, daha popüler, yaşlı ve çok maaş verdiğimiz adama tahammül oluyor nedense. Çok net bir ön yargı bu. Serdar Bursaspor'dan, Türk Milli Takım stoperi olarak değil de, Danimarka'dan Danimarka Milli Takım stoperi olarak gelip bugün oynadığı oyununun bire bir aynısını oynasa insanlar fotoğrafını sosyal medyada PP yapardı. "Maicon da iyi ama Serdarsson çok soğukkanlı tam bir kuzeyli" falan denirdi. Mevcut potansiyeli Maicon'dan da iyi Serdar'ın. Daha atletik ve çabuk bir oyuncu. Sakatlık sıkıntısını atlatıp bu şekilde giderse Galatasaray'ın yeni Bülent Korkmaz'ı olabilir. Yüksek cesaret ve boyun eğmeme özelliği de karakter olarak bu misyonu üstlenebileceği anlamına geliyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.