Dursun Özbek: Her hafta bizler için final niteliği taşıyor

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray Dergisi’nin satışa sunulan Ekim sayısında, Galatasaray camiasına ve taraftarlara seslendi. Dursun Özbek’in “Galatasaraylılık; Saygı, Sevgi ve Güvendir” başlıklı yazısı şu şekilde:

Bundan 112 sene evvel Ali Sami Yen Bey ve arkadaşları Galatasaray Lisesi’nin mütevazi bir sınıfında bir ekim günü bir araya gelmişler ve geleceğe atılacak en büyük adımı atmışlardı. Amaçları bu topraklardan filizlenen, bir renge ve bir isme sahip olan bir takım oluşturarak, Türk olmayan takımları yenmekti. Attıkları bu büyük adımla başlayan yolculuk şimdi öyle bir noktaya vardı ki, bugün gururla altına çizdiğim üzere Galatasaray Spor Kulübü, ülkemizin en büyük markalarından bir tanesi olarak konumlandı. 

Bugün, dünyanın herhangi bir köşesinde Türkiye denilince aldığınız ilk cevaplardan bir tanesi Galatasaray oluyorsa, yüz yılı aşkın sürdürdüğümüz bu yolculukta doğru yolda olduğumuzun resmidir.

Sevgili Galatasaraylılar,
Bu yolculukta tabii ki acı ve tatlı günlerimiz olacak. Galatasaray terbiyesi içinde tartışacağız. Galatasaray demokrasisi içinde en doğruyu bulmak adına konuşacağız. Galatasaray’ın bayrağını zirveye taşımak adına kararlar alacağız. 

Yarını realize etmek için geçmişte yaptıklarınızdan güç olarak başarabileceklerinizi hayal edeceğiz. Daha önce de söyledim; bir hayalim var Galatasaray adına. Mali bağımsızlığını kazanmış, tesisleri ve alt yapısıyla dünya standartlarını yakalamış bir Galatasaray hayal ediyorum. Bunu gerçekleştirmek için kurullardaki arkadaşlarımla birlikte zaman kavramını gözetmeksizin çalışıyoruz.  

Sevgili Galatasaraylılar,
Özellikle futbol takımımızın saha içinde gösterdiği gayrete bir kez daha işaret etmek istiyorum. İçinde bulunduğumuz futbol sezonunda her hafta bizler için final niteliği taşıyor. Galatasarayımızın ilk haftalarda ortaya koyduğu kararlı performans taraflı – tarafsız tüm kamuoyunun takdirini kazandı. Alınan başarılı saha sonuçları şampiyonluk yoluna büyük önem arz ediyor. Ama en az sonuçlar kadar, ehemmiyet verdiğimiz sporcularımızın müsabakalarda ortaya koydukları mücadeledir. İşte bu reaksiyon Galatasaray’ın genlerinde olan kararlılığın da tam karşılığıdır. İnanıyorum ki sadece futbol takımımız değil, Galatasaray forması ile müsabakalara çıkan tüm sporcularımız bu kararlılığı çıktıkları müsabakalarda sahaya yansıtacaklardır. Çünkü Galatasaraylılık bunu gerektirir. 

Sevgili Galatasaraylılar,
2015 Mayıs ayında büyük bir gururla elimize aldığımız bayrağı ileriye taşırken başta Ali Sami Yen Bey ve arkadaşları olmak üzere değerli gayretlerini gösteren şahsımdan önceki tüm başkanlarımıza şükranlarımı sunuyor ve Ali Sami Yen’in yıllar önceki sözleri ile tüm Galatasaraylıları selamlıyorum:

“Aziz Galatasaraylılar, duygularımı bana hayat ve kuvvet veren huzurunuzda tahlil ettikten sonra, bizi buraya derin bir saygı, sonsuz bir sevgi ve geniş karşılıklı güven hislerinin getirdiğini görüyorum. Bu üç esaslı duygunun tatlı ve değerli buluşmasını, ben ancak Galatasaraylılık diye adlandırabilirim.”

Yaşasın Galatasaray...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.