Erman Kunter: Galatasaray'da başarılı olmak zorundasınız..

2017-18 basketbol sezonu öncesinde Galatasaray'da baş antrenörlük görevine getirilen ve neredeyse silbaştan takım kuran Erman Kunter bugün oynanılan Tebriz Belediyesi karşılaşmasının ardından Galatasaray Televizyonu'na konuk oldu. Uzun yıllar Fransa'da görev yapan tecrübeli teknik adam takımın sezon öncesi kampı, son durumu ve yeni sezon beklentileri hakkında bilgi verdi. Galatasaray Odeabank baş antrenörü Erman Kunter’in açıklamaları şu şekilde..

TARAFTARA İHTİYACIMIZ VAR
Transfer dönemi takımı tamamen yenilediğimiz için yoğun geçti. Diğer takımlar çekirdek kadrosunu korudu biz değişikliğe gittik. Geçtiğimiz senelere göre bütçe düştü. Yola çıkarken bunu biliyorduk. Haliyle de oyuncu yelpazesi daralıyor. Ama iyi bir takım kurduk. Kamp döneminde yaşadığımız ufak tefek sıkıntılar bizi üzdü. Takım çok iyi bir kamp geçirmesine rağmen tam takım halinde kamp yapamadık. Bu durum hücum düzenleri açısından, sistem açısından bir sıkıntı yarattı. Ama burada Galatasaray taraftarının çok önemli bir rolü olacak. Takım ruhu yakalamak çok kolay değildir. Sabır ve zaman gerekir. Taraftar takımı ateşleyince moral olarak yükseliyoruz. İhtiyacımız olan bu.

GAZİANTEP MAÇINDA ÇOK DİKKATLİ OLMALIYIZ
Bulut diye bir genç oyuncu aldık. 3 genç oyuncu bizimle birlikte antrenmanda. Türk oyuncu bulmak çok kolay değil. Olympiakos maçında 35 dakika iyi oynadık. Çok ciddi bir rakip. Her sene düzenli olarak Final Four’a giren bir takım. TÜBAD turnuvası bizim için önemliydi. Takımımızı tam olarak görmek istedik ama sakatlıklarımız sebebiyle tam takım olamadık. Gaziantep Basketbol iyi bir takım, ters bir takım. Enteresan bir basketbol felsefesi var. Onlara karşı oynamak kolay değildi. Herkes için tehlikeli bir takım. Cumartesi günü de onlara karşı oynayacağız. Çok dikkatli olmamız gereken bir maç olacak.

HAMAMA GİREN TERLER MİSALİ..
Eurocup'taki rakiplerimizden Bayern Münih maçlarını 50 sayılık farkla kazanıyor. Alman Ligi başladı. Bizden biraz daha öndeler. Zor bir maç olacak. Euroleague’de wildcard davetiyesinin ucundan dönen bir takım. Arkasından Reggio Emilia maçı var. Çok hızlı oynayan bir takım. Zor bir deplasman. Ardından Buducnost maçı var. Sert bir salonda oynayacağız. Hamama giren terler misali..

HER GALİBİYET GÜVEN VERİR
Ligde zor bir fikstürle başlıyoruz. Bu dar boğazı aşmamız lazım. Bizim gibi yeni takımlarda arka arkaya maç kazanmak çok önemlidir. Futbol takımımızın da arka arkaya üç maç kazanmasının ardından dedim ki ‘tamamdır’. Buradaki en büyük ilaç kazanmaktır. Her galibiyet size biraz daha güven verir. En önemli şey, kazanırken ders almaktır. Hazırlık maçlarında Strasbourg’u yenip şampiyon olduk. O maçtaki ritmi yakalamamız lazım.

MÜCADELE TARAFTARI ATEŞLEYECEK
Ahmet Cömert dolu olduğu zaman çok ciddi atmosferin olduğu bir salon... Kadın basketbol koçunu da tanıyorum. Kadın takımının da çok büyük desteğe ihtiyacı var. Altıncı adam dediğimiz o destek, yeni kurulan takımlarda çok öne çıkıyor. Hava atışı yapıldıktan sonra oyuncuların gösterecekleri mücadele taraftarın da ateşlemesini sağlayacak. Her iki takımıza da hayırlı bir sezon diliyorum. Salonumuz da yapılıyor. En kısa sürede oraya geçeriz umarım.

BASKININ OLMASI NORMAL
Galatasaray'ın başarılı olma zorunluluğu var. Bunu da normal karşılamalıyız. Baskının olması normal. Takımın bütün gücüyle sahaya çalıştıklarımızı yansıtması gerekiyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.