Eski bir dostu gördük: Selçuk İnan

Uzun zamandır perfomansı yüzünden eleştirilen Selçuk İnan, 31. dakikasında oyuna girdiği Konyaspor maçında taraftarın ve teknik direktör Igor Tudor'un takdirini kazandı. Özellikle son iki sezonda oynadığı kötü futbolla eleştirilen Selçuk, bu sezon takımın tek puan kaybettiği maç olan  Antalyaspor deplasmanında yaptığı hatalarla taraftarın çileden çıkmasına neden olmuştu. Konyaspor deplasmında ise oyuna girdikten sonra herkesi büyüledi. Defanstan topu çıkarmakta takımına yardım eden orta saha oyuncusu, ikili mücadelelerden de kaçmamasının yanında takımını hücumda adete yönlendirerek pozisyonlara soktu.

Hiç bir Galatasaray taraftarının Selçuk İnan ile ilgili bir sorunu olduğunu sanmıyorum. Taraftarın sorunu kötü performans gösteren futbolcu ile.. Bu kim olursa olsun, sezon başında düşen performansı nedeniyle gönderilen Wesley Sneijder, en yakın örneği. Kötü performans gösteren oyuncunun Galatasaray takımında yeri yoktur. Selçuk'a da eleştiriler bu yüzden haklıydı. 2011-2012 ve 2012 2013 sezonlarında muhteşem performans gösteren Türk oyuncu sonradan düşüşe geçmiş ve son iki sezonda ise kötü performans sergilemişti. Her ne kadar büyük işlere imza attıysa da kötü performans göstermeye başladığı an takımdaki yerini kaybetmesi gerektiği gerçeği ortaya çıkıyor. Taraftar olarak her ne kadar kötü oynadığı için eleştirsekte iyi oynadığında da yaptıklarını ortaya dökmeliyiz. "Yiğidi öldür, hakkını yeme." Kendisinin de maç sonunda dediği gibi "Biz Galatasaray'ın başarısı için çalışıyoruz." Taraftar Selçuk İnan'ın kötü oynamasını istemiyor. Taraftar kötü oynarsa gitmesini istiyor ancak iyi oynadığında da şu anki Galatasaray orta sahasının Selçuk İnan'a duyduğu ihtiyaç ortada.

SELÇUK KONYA MAÇINDA NELER YAPTI?
Selçuk İnan karşılaşmayı 63 topla buluşma, 57 pas, %89.5 pas yüzdesi, 1 kilit pas, 8 başarılı uzun pas, 2 orta, 1 adam geçme ve 1 top kapma ile tamamladı.

Selçuk İnan'ın Konyaspor karşılaşmasındaki ısı haritası

SELÇUK OYUNA GİRDİKTEN SONRA NE DEĞİŞTİ?
Galatasaray, maçın ilk 30 dakikasında Tolga Ciğerci'nin eksiğini hissetti. Orta sahada Fernando'nun topu çıkarmak için geriye gelmesi, Belhanda'nın topu ileride değerlendirmek için ileride kalması gibi durumlarda Ndiaye'nin orta sahada tek kalması, Konyaspor'un orta sahada üstünlük kurmasına neden oldu. Selçuk İnan oyuna girdikten sonra sezon başından beri oynadığı sisteme dönen Sarı Kırmızılılar, orta sahadaki üstünlüğü sağladı ve top kaybı sayısını azalttı. İlk 30 dakika dikine oynarken orta sahada çokça top kaybı yapan takımımız, Selçuk oyuna girdikten sonra orta sahada sayısını çoğaltmasıyla birlikte topu daha hızlı çıkarmış ve top kaybı yapmadan oyunun hakimiyetini daha kolay eline almıştı.

Ayrıca Selçuk İnan oyuna girdikten sonra sahte kanat olarak tabir edebileceğimiz rolde Belhanda'yı izledik. Orta sahada Selçuk ile oyuncu eksikliği yaşamamamızın ardından hücum yönüne doğru Belhanda'nın ofansif orta sahada hareketlenmesi takımın hücum yönünde bir anda çoğalmasına yardımcı oldu.

FERNANDO'YU RAHATLATTI, NDIAYE'YE ÖZGÜRLÜK TANIDI
Özellikle son iki maçta Fernando'ya yapılacak ani baskılarda top kaybını azaltmak isteyen Igor Tudor, Badou Ndiaye'yi daha geride kullanıyordu. 6 numara oynayan Ndiaye'nin hücumda daha pasif kalması ise akıllardaki soru işaretiydi. Selçuk İnan oyuna girdikten sonra bu görevi üstlendi. Defanstan top çıkarırken takımına yardımcı olan Selçuk, bu durumda Fernando'nun daha efektif olmasını sağlarken, Senagelli oyuncunun da hücumda daha etkin olmasını sağladı.

SANKİ 5 SENE ÖNCEKİ SELÇUK İNAN..
Selçuk İnan, sadece bunları yapmakla kalmadı. Defansa yardım ettiği kadar hücumda da yer alan Türk oyuncu, uzun zamandır yan ve geri pas atması nedeniyle eleştirilen özelliğinin aksine ara paslarıyla takımı tehlikeli pozisyonlara soktu. Özellikle Antalyaspor maçında atmadığı ara paslarla eleştirilen orta saha oyuncusu, Konyaspor maçında pasör özelliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Attığı ara pasların dışında yön değiştiren uzun toplarıyla  dikine oynamaya devam eden Türk oyuncu, rakip savunmasının dengesiz yakalanmasını sağladı. Tam anlamıyla hücumda takımı yönlendiren Selçuk İnan, uzun zaman sonra kendisinden beklenilen performansı kusursuz bir şekilde ortaya koydu.

Gomis'in ilk golünde aslında pozisyonu yaratan Selçuk'un ara pasıydı. Fransız golcüyü kusursuz bir şekilde gören orta saha oyuncusu, dikine oynadığı paslardan biriyle forvet oyuncusunu pozisyona sokmuş ve ardından golün gelmesini sağlamıştı.

Sadece ara paslarıyla kalmadı Türk oyuncu. Yön değiştiren çapraz paslarıyla rakip savunmasının dengesiz yakalanmasını sağlayan orta saha oyuncusu, bir çok kez Iasmin Latovlevici ve Mariano'yu önemli pozisyonlara soktu. Bek oyuncularının kanatlarda boş alan bulmasıyla rakibin savunma dengesini bozan Sarı Kırmızılılar, bu pozisyonlardan bir çok kez yararlandı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.