Ndiaye: Kalbimin istediğini dinledim ve Galatasaray'a geldim

Sezon başında Osmanlıspor'dan transfer ettiğimiz ve gösterdiği performansla taraftarların adına besteler yaptığı Papa Alioune Ndiaye, Doğan Haber Ajansı'na özel açıklamalarda bulundu. Taraftarlarla ilişkisinden, şampiyonluk ihtimaline kadar birçok konuda konuşan Ndiye'nin açıklamaları şu şekilde..

OYUNUMA KONSANTRE OLARAK OYUNUMUN DEĞERİNİ GÖSTERDİM
Sezon başında transfer olduğunda, ödenen bonservis bedeli daha çok konuşulan ancak gösterdiği performansla eleştirilere cevap veren Ndiaye, "Böyle olması güzel bir şey. Tam tersi bir durum olsaydı kötü olurdu. Her şeyi duydum ama bu konuyla ilgili sakinliğimi korudum. Futbolda böyle söylentiler olabiliyor ama ben futboluma, oyunuma konsantre olup bunları bir kenara bıraktım. Ben oyuncu olarak oyunuma konsantre olacağımı söyledim ve bunu yaptım. Bu tür söylentilere de gülüp geçtim. Dolayısıyla bunlara enerjimi harcamak  yerine, oyunuma konsantre olarak oyunumun değerini gösterdim" dedi.

KENDİMİ EN RAHAT HİSSETTİĞİM BÖLGE 6 VE 8 NUMARA
Osmanlıspor'da oynarken 6 numara, 8 numara ve 10 numaralı bölgelerde oynadım. Hatta forvet olarak bile oynadım. Bugün bakıldığı zaman 6 ve 8 numaralı pozisyonlarda görev alıyorum. Osmanlıspor'da gerek duyulduğu için ben hemen hemen her bölgede oynamaya çalışıp, fedakarlık yaptım. Benim oynarken kendimi en rahat hissettiğim bölge ise 6 ve 8 numaralı formaların olduğu bölgeler. Galatasaray'da daha çok 6 numara olarak oynuyorum. Tabii burada takımın bütünlüğü daha çok önemli. Antrenörün ne diyeceği de önemli. Hocamız benim 6 numarada oynamamı isterse orada oynarım.  Orada top kapmam gerekiyorsa onu yaparım. 10 numara oyna derse, orada da oyunumu sergilerim. 8 numara oyna derlerse de Elhamdülillah ne varsa onu yaparım orada da oynarım.

MÜZİK HAYATIMDA O KADAR ETKİLİ DEĞİL AMA HUKUK EĞİTİMİ ALDIM
Futboldan arda kalan zamanlarında müzikle ilgilendiği ve Üniversitede Hukuk eğitimi aldığı bilinen Ndiaye, "Müzik hayatımda o kadar etkili değil, herhangi bir müzik eğitimi de almadım ama Hukuk okudum. Hatta bugün eşimle bu konuda konuşuyorduk. Ancak şimdilik hukuk okulunu da dondurdum. Tabii futboldan sonraki kariyerimi de düşünerekten hukuk bölümüne devam etmeyi düşünüyorum." diye konuştu.

Futbol bıraktıktan sonraki hayatıyla ilgili de konuşan Badou, "Bu zor bir seçim benim için. Babam futbolcu, aile olarak futboldan geliyoruz. Annem de Fen öğretmeni. Ben avukatlık mesleğini seviyorum. Bu da başkalarına yardım etmeyi sevmemden geliyor. Dünya'da olan adaletsizlikleri, hoşuma gitmeyen taraflarda insanlara yarım etmeyi sevdiğimden geliyor. Zorda olan insanlara yardım etmek benim hoşuma giden bir şey." dedi.

Badou ismini küçükken bana annem verdi. Aslında 2'nci bir ismim var Alioune. Bir de Papa ismim var. Lakabımı annem verdi ancak özel bir anlamı yok.


BİZ ÇOK İYİ BİR TAKIM HALİNE GELDİK
Biz çok iyi bir takım haline geldik. Bunun sebebi de birlikte konuşup, gülebilmemiz. Tabii beraber de çok fazla vakit geçiriyoruz. Soyunma odasında veya dışarıda beraber vakit geçirip, eğlenebiliyoruz. İlla anlaşmamıza gerek yok aslında bu birliktelik bizi takım olarak bir araya getiren şey birliktelik. Bu sahaya yansıyor. Sahada gördüğünüz sonuçların sebebi de bu birlikteliğimizin sahaya yansıması. Bugün benim için önemli olan şey takım. Benim gol atıp atmamak önemli değil. Takım en iyisi ne olacaksa bu benim için de en iyisi. Görev verilirse daha ofansif de oynayabilirim ama bu tamamıyla takımın birliğine, iyiliğine uyacak şekilde yapmam gerekiyor. Taraftarlar da soruyor neden ileri gidip gol atmıyorsun diye. Ben de gol atmayı seviyorum ama takımın dengeleri daha önemli. Takım için ortada kalmam gerekiyorsa ben ortada kalacağım ve ileriye gitmeyeceğim. Takım için ne gerekiyorsa onu yapacağım.

KALBİMİN İSTEDİĞİNİ DİNLEDİM VE GALATASARAY'A GELDİM
Transfer teklifi yapan kulüpler arasında sadece West Ham yoktu. Başka İngiliz takımları da bana teklif getirdi. Burada İngiltere'de oynayan Milli takım arkadaşlarım beni aradılar bu dönem içerisinde antrenörlerinin tekliflerini ilettiler. Birçok teklif oldu. Ben burada kalbimin istediğini dinledim ve Galatasaray'a geldim.

TAKIM ARKADAŞLARIM SAYESİNDE BU İSTATİSTİKLERİ GERÇEKLEŞTİRDİM
Birçok istatistik ilk sırada olduğumu bilmiyordum. Bugün bunu yapıyorsam tek başıma yapmıyorum. Takım arkadaşlarım ve oynadığımız oyun sayesinde bu istatistikleri gerçekleştirdim. Tabii burada performansımın yüksek olmasında teknik ekibin katkıları çok fazla.


BİZ HER GÜN KENDİMİZLE YARIŞMAK ZORUNDAYIZ
Şampiyonluk uzun bir süreç. Performansımızı bu şekilde yüksek tutarak devam edebilirsek tabii ki şampiyonluğu göğüsleyebiliriz. Dediğim gibi uzun bir süreç ve iyi mücadele etmemiz gerekiyor. Ligde iyi takımlar var. Bizim de rekabet ettiğimiz takımlar var ama bence tek rakibimiz yine kendimiziz. Biz her gün kendimizle yarışmak zorundayız. Performansımızı da kendimize göre değerlendirip, daha yüksek bir çıtaya yükseltmemiz gerekiyor.

SELÇUK İNAN BÜYÜK BİR OYUNCU BUNU KABUL ETMEMİZ GEREKİYOR
Selçuk İnan büyük bir oyuncu bunu kabul etmemiz gerekiyor. Bu kadar uzun zaman Galatasaray'da kaldıysa çok önemli özelliklerinin, yeteneklerinin olduğunun göstergesidir. Türkçe bilmediğim için de taraftarlarla Selçuk arasında geçen diyaloğu çok fazla bilmiyorum, takip de edemiyorum. Dolayısıyla o konuda çok fazla bir şey söyleyemem ama Selçuk'un çok iyi bir oyuncu olduğunu vurgulamam gerekiyor.

TÜM TAKIMLAR GALATASARAY'I YENMEK İSTEYECEKTİR
Milli takım arasının ardından üst üste zorlu maçlara çıkacakları hatırlatılan yıldız orta saha oyuncusu, "Tüm rakipler zor olacaktır. Tabii tüm takımlar Galatasaray'ı yenmek isteyecektir. Yenmek istedikleri için de zorluk seviyesi artacaktır. Biz bu zorluğunu görüyoruz ama bizde rakiplerimizi yenmek için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Ligde Atiker Konyaspor ile karşılaştıktan sonra Fenerbahçe'yi konuk edecek Galatasaray'da Ndiaye, "Önce Konyaspor maçı var önümüzde, o maçı konuşalım önce sonra derbiyi konuşuruz. Benim için şu an önemli olan Konyaspor maçı, bir sonraki hafta Fenerbahçe maçı olacaktır. Sonraki hafta Trabzonspor maçı önemli olacak. Onun için şimdi önümüzdeki maça bakıyoruz. Ertesi hafta geldiği zaman Fenerbahçe maçı önemli olur. Derbi karşılaşmaları da  diğer maçlar gibi yenmemiz gereken maçlardır." şeklinde konuştu.

BU TEMPO İLK DEFA OLMUYOR
Ligde ve milli takımda üst üste maçlarda forma giydim. Bu tempo ilk defa olmuyor. Tüm büyük oyuncuların böyle bir temposu var. Buna adapte olmaları gerekiyor. Hem Milli takım hem de kendi takımlarında olmaları gerekiyor. Bu noktada profesyonel olmak lazım. Uzun seyahatler oluyor ama bu yorgunluğu da aynı şekilde gidermek ve bir sonraki haftaya hazır bir şekilde başlamak gerekiyor.

TARAFTARLARLA ARAMDA GÜZEL BİR AŞK İLİŞKİSİ VAR
Taraftarlarla aramda güzel bir aşk ilişkisi var. Sosyal medyada da bana sürekli olarak mesaj gönderiyorlar ve bu mesajlar beni olumlu yönde etkiliyor. Birçok arkadaşım sen deli misin, neden İngiltere'ye gelmiyorsun, neden Galatasaray'ı tercih ediyorsun diye soruyorlar. Ben de onlara her zaman için Galatasaray'ı sevdiğimi söyledim. Galatasaray taraftarı da bana doğru bir seçim yaptığımı gösterdi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.