Rakeem Christmas: Alıştıktan sonra her şey güzel olacaktır.

Yenilmez Armada'nın Amerikalı pivotu Rakeem Christmas, GS TV'de yayınlanan "Time Out" programında Esma Toker'in sorularını yanıtladı. Göksenin’in, cevaplarından öne çıkanlar şu şekilde...

Daha önce NBA’de oynadın, şimdi ilk kez Avrupa’da, Galatasaray’da oynuyorsun. Nasıl gidiyor? Nasıl hissediyorsun?
İyi gidiyor. İyi bir takımız. Herkes iyi niyetli bir şekilde çok çalışıp yapılması gerekeni yapıyor. Takım olduğumuzda her şey daha iyi olacaktır. Kendimi iyi hissediyorum. Kilo verdim. Yazdan beri bunun için çalışıyordum. Yeni sezona hazırım. Öncesinde olduğum gibiyim.

NBA’de oynanan basketbol ile Avrupa’da oynanan basketbol arasındaki fark nedir sence?
Burada çok daha farklı bir oyun var. Herkes mücadele ediyor ve çok çalışıyor. Burada herkes genç yaşta oynuyor. Rekabet var. Bütün bunlara alışmaya çalışıyorum. İyi oynayıp oyuna alışmam gerekiyor. Alıştıktan sonra her şey güzel olacaktır.

Türkiye’ye ve Galatasaray’a gelmeye nasıl karar verdin?
Geçen sezondan takım arkadaşlarımla konuştum, Kevin Seraphin gibi. O, Galatasaray Odeabank’ın iyi oyunculara sahip olduğunu, benim için iyi bir yer olacağını söyledi. Koç Erman Kunter’le de telefonda görüştüm. Onunla da konuşmamdan sonra aklıma takılan bir şey kalmadı.  Bir karar verdim ve buraya geldi. Burada mücadele edip kazanmaya çalışacağım.

Boş günlerinde neler yapıyorsun?
Boş günlerimde yemeğe çıkıyorum. İstinye Park’ı seviyorum. Çok büyük bir yer, oraya gitmeyi seviyorum. Bunların dışında da kendimi bir sonraki antrenmana hazırlamaya çalışıyorum.

Michael Jordan bir dünya efsanesi. O senin için ne ifade ediyor?
Benim için çok şey ifade ediyor. Televizyonda her zaman izlediğimiz biri. Öne çıkan oyunlarını devamlı izliyorum. Herkes Michael Jordan gibi olmak istiyor. O herkes için idol. Herkes onun tarih yazdığı maçları ve nasıl efsane olduğunu izliyor. Kesinlikle her zaman örnek aldığım biri olarak kalacak.

Sosyal medya hesaplarında Dragonball Z ve The Simpsons gibi birçok çizgi film paylaşımında bulundun. Çizgi filme olan merakından bahsedebilir misin?
Ben hala kocaman bir çocuğum aslında. Çizgi filmleri çok seviyorum. Bazıları ile büyüdüm ve halen izliyorum. Dragonball Z’yi ilk izlediğim zamanlar 13 yaşındaydım. Çizgi filmler hayatımın bir parçası ve hayatımın bir parçası olmaya da devam edecek.

Hayata bakış açını değiştiren bir film ya da kitap var mı?
Hızlı ve Öfkeli serisini seviyorum ama tabii onlar kadar hızlı araba kullanamıyorum. Biraz daha yavaş sürmeye çalışıyorum. Onun dışında pek sanmıyorum. Benim hayatımı değiştirebilecek tek şey sanırım ailem. Onlar her zaman arkamda oldu ve beni desteklediler. Yapmam gereken her şeyi bana anlattılar ve izlemem gereken yolu gösterdiler. Sanırım bu yüzden benim hayatımı değiştirebilecek tek şey ailem.

Üç isimle bir masada oturma hakkın olsaydı bu isimler kim olurdu?
Birlikte oturup konuşmak isteyeceğim 3 kişi; Jay-Z, Bob Marley ve Barack Obama olurdu.

RAKEEM CHRISTMAS İLE KISA KISA…

NBA’de play-off oynamak mı, EuroLeague şampiyonluğu mu?
EuroLeague şampiyonluğu. Indiana Pacers ile iki kez play-off’ta oynadım. Burada Avrupa şampiyonluğu yaşamak gerçekten çılgınca olurdu. Çok video izledim ve yaşananları gördüm. Bu şehrin ne kadar çılgın olduğunu gördüm. Muhteşem atmosfer var. Bayern Münih’le oynadığımız maçta taraftar çok çılgındı. Biz kötü oynasak da onlar bize tezahürat yapmaya, bizi desteklemeye devam etti. Bu gibi şeyleri görmek bize motivasyon sağlıyor. Burada bir şampiyonluk yaşandığında nasıl olacağını tahmin edebiliyorum.

Hücum mu, savunma mı?
Savunma. Önce iyi savunma yapıp sonra hücuma çıkılmalı. Önce karşındakini durdurmalısın.

Üç sayılık atış mı, smaç mı?
Smaç. Çünkü üçlük atamıyorum.

Dragonball Z mi, The Simpsons mı?
Dragonball Z.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.