STSL | Seriye devam edelim..

19 puanla Süper Lig'in zirvesinde yer alan Galatasaray, ligin 8. haftasında deplasmanda Atiker Konyaspor ile karşılaşacak. Derbi öncesi puan kaybı yapmak istemeyen Galatasaray'da, Tolga Ciğerci dışında eksik bulunmuyor. 14 Ekim Cumartesi günü saat 19.30'da başlayacak olan karşılaşmayı Özgür Yankaya yönetecek. Konyaspor'un cezası nedeniyle ev sahibi takımın taraftarının olmayacağı maçta, yalnızca Galatasaray taraftarı bulunacak. Karşılaşma öncesi öne çıkan istatistikler ve detaylar şu şekilde..

KONYA'DA KAYBETMİYORUZ
Galatasaray, Konyaspor ile Süper Lig'de toplam 32 kez karşılaştı. Bu karşılaşmaların 25'ini kazanan takımımız, rakibine sadece 2 kez mağlup oldu. Öte yandan, takımımız Atiker Konyaspor'a Süper Lig'de 21 maçtır yenilmiyor (17G 4B). Galatasaray, Konyaspor karşısında en son 14 sene önce yenilmişti. (13 Eylül 2003, 1-0). Bunun yanı sıra Galatasaray, Konyaspor deplasmanında 10 maçtır yenilmiyor (8G 2B). Sarı kırmızılılar bu deplasmanda oynadığı toplam 16 maçın 11'inde kalesini gole kapattı. Ayrıca Konyaspor, Galatasaray ile ligde oynadığı 32 maçın 17'sinde rakibine gol atamadı (%53). Kalan 15 maçın ise sadece ikisinde birden fazla gol atabildi. Konyaspor'un, Süper Lig tarihinde iç sahada en düşük gol ortalaması elde ettiği rakibi Galatasaray (0.4 - 16 maçta altı gol). Bu istatistiklerin yanı sıra, takımımız bu sezon deplasmanda en az gol yiyen iki takımdan biri konumunda. (3, Göztepe ile birlikte). Rakibimiz Konyaspor ise iç sahada ligin en az gol yiyen iki takımından biri (2, Akhisarspor ile birlikte).

11 MAÇTIR YENİLMİYORUZ
Süper Lig'e iyi bir başlangıç yaparak 7 haftada 19 puan toplayan ve zirveye demir atan Galatasaray, ligdeki tek namağlup takım konumunda. Takımımız geçtiğimiz sezonu da kattığımızda Süper Lig'de 11 maçtır yenilmiyor. (10G, 1B) Bu, ligde halen devam eden en uzun yenilmezlik serisi. Takımımız, Süper Lig'de deplasmanda altı maçtır kaybetmiyor (5G 1B). Bu, Igor Tudor döneminde takımın elde ettiği en uzun deplasman serisi. Bu 11 maçlık seride takımımız rakip kalelere 27 gol atarken, kalesinde ise 10 gol gördü. 

HER ALANDA LİDER
Lige fırtına gibi bir giriş yaparak, liderlik koltuğuna oturan Galatasaray, istatistiklerde de zirvede yer alıyor.  Geride kalan 7 haftada Ligin en fazla gol atan takımı(18) ve aynı zamanda en az gol yiyen takımı(6) olan sarı-kırmızılılar ilk 7 haftada rakip ceza sahalarında topla en fazla buluşan takım (196).  Bunun yanında Galatasaray ligin en fazla isabetli şut atan takımı konumunda bulunuyor. (41) Süper Ligi'n en fazla top sahip olan takımı(%61) konumunda da bulunan Cimbom, en yüksek pas isabet yüzdesi yakalayan (%84) takım olmayı da başardı. 

10 NUMARANIN YENİ SAHİBİ; YOUNES BELHANDA
Sezon başında Ukranya'nın Dinamo Kiev takımından 8 milyon euro bonservis bedeliyle transfer edilen Belhanda, gösterdiği performansla büyük beğeni topladı. Geride kalan 7 haftada 1 gol, 3 asist yapan Faslı yıldız, birçok istatistikte önde gelen isim oldu. Ligde forma şansı bulduğu 7 maçta 18 kilit pas veren Belhanda, bu alanda ligin en iyi 3. ismi konumunda. (Maç başına 2.3) Bunun yanında ceza alanına toplam 89 top gönderen Faslı yıldız, bu alanda ligin zirvesinde. Çıktığı maçlarda 17 isabetli orta yapan Belhanda, burada da ligin en iyi 2. ismi. Oyunun her alanında bulunan Belhanda, maç başına 0,9 top çalma ve 0,9 hava topu kazanma ile oynuyor. Bunun yanı sıra Belhanda, girdiği ikili mücadelelerin de %52'sini kazanmayı başardı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.