Suni yangınlar ve ego tatmin etme sevdası..

Süper Lig'de 9. hafta sonunda 7 galibiyet - 2 beraberlik elde eden ve ezeli rakiplerinden birine 8 puan, diğerine maç fazlasıyla da olsa 9 puan fark atmış bir Galatasaray var ancak hiçbir şeyden memnun olmayan Galatasaray taraftarı, hocasına ve takımına çok ağır küfürler etmeye başladı. Bunun temel meselesi ego tatmin etme, ben haklı çıktım deme sevdası.. Bu ego tatmin etme sevdası yüzünden, Galatasaray 34'de 33 yapsa, o kaybedilen 1 maç üzerinden takıma da hocaya da küfür edilir. 

Bu olay sadece bu sene özelinde gerçekleşen bir şey de değil. Yıllardır devam eden bir olay. Fatih Terim döneminde de bunu yapan vardı. Mancini'de de, Hamza Hamzaoğlu'nda da hep vardı bu.. Fatih Terim döneminde sayısı az olan bu kitle her yıl biraz daha arttı. Bu kitle içinden bir kısım haklı çıkmak için takımın kaybetmesini bile istiyordu. Tek gaye ''ben demiştim.'' havası atmak. Aman 3 takipçi gelsin, aman 5 retweet gelsin sevdasını da eklemek lazım. Siz haklı çıkmak için takımın başarısızlığını dört gözle bekliyorsunuz. Bu sezon oynanan Bursaspor maçı en net örneklerden biridir. 2. yarıda tek kale oynuyorduk fakat sosyal medyada teknik direktör Igor Tudor'a edilmeyen küfür yoktu. Tekrar ediyorum bu sadece Tudor özelinde olan bir şey de değil. Yıllardır hep aynı.. 

Hamza Hamzaoğlu döneminde deplasmanda Trabzonspor'u yendik maç sonrasında galibiyet sevinci yerine Hamza Hamzaoğlu'na edilen ana bacı küfürleri okuduk. Fenerbahçe ile Kadıköy'de 1-1 berabere kaldık, yine küfür eden insanlar azımsanmayacak sayıda vardı. Bu Mancini döneminde de böyleydi. Burada lütfen isimlere takılmayın herhangi birini korumak için yazmıyorum bu yazıyı, Galatasaray taraftarının büyük bir sorununu göstermek için yazıyorum. Artık kendimize çeki düzen vermeliyiz. Galatasaray'da bu sezon maça çıkmadan küfür yiyen bir futbolcu vardı. Belhanda imza attığı gün sosyal medyada küfür yiyordu. Hocayı ya da takımı eleştirmeyelim olarak da algılanmasın bu dediklerim. Eleştiri olacak ama daha maç başlamadan hocaya, takıma küfür ediyorsunuz. 

Adına yangın tayfa denilen bir şey var. Bu kadar olumsuzluk yayarken, bu kadar küfür ederken hiç sıkılmıyor musunuz beyler? Sosyal medyada her gün rakip takım taraftarlarına tinerci diyoruz ama kendimize de bakma zamanı geldi bence. Yıllardır burada sevmediğiniz yada sizin hoşunuza gitmeyen adam başarısız olsun diye dua ediyorsunuz. Siz birini sevmeyince Galatasaray başarısız olmalı. Galatasaray hep sizin istediğiniz adamlarla çalışmalı aksi taktirde başarısız olalım siz de ortaya çıkın ''Abiii ben demiştim yeaaa'' nidaları atın, güzel bir ego tatmini yaşayın.

Herkes artık kendine çeki düzen vermeli. Galatasaray'ın başarılı olması, sizin ego tatmini yapmanızdan daha kıymetli.. Galatasaray başarılı olursa yaşayacağınız mutluluk, yaptığınız ego tatmininden daha çok olur buna emin olabilirsiniz. Tanıyanlar bilir her teknik direktöre olabildiğince destek olmaya çalıştım ve inanın insanlara destek olunca bir şey kaybetmiyorsunuz. Yeri gelince hep beraber takımı da hocayı da eleştiririz ama bu ana bacı küfür ederek yapılmaz. Takım ve hoca neredeyse antrenman sırasında bile bazılarınızdan küfür yiyecek. Destek olmak zor değil. Kenetlenerek, hedefe tek yumruk şeklinde yürüyelim. Puan kayıpları illaki olacak, kötü oynadığımız günler de olacak ama her şeye rağmen sezon sonunda bu takım şampiyon olacak. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.