Tudor'dan derbi planı!

Fenerbahçe’nin tam 8 puan önüne geçen Galatasaray, 9. haftadaki derbiye farkı koruyarak çıkmayı hedefliyor. Ligde sahasındaki 4. maçı da kazanan ve fire vermeden yoluna devam eden Galatasaray’da, teknik direktör İgor Tudor derbi planlarına başladı. Hırvat çalıştırıcı her ne kadar, bir sonraki rakipleri Konyaspor dışında yorum yapmak istemese de, derbiyi büyük fırsat olarak görüyor. 

7. haftada ezeli rakibinin tam 8 puan önüne geçen Sarı-Kırmızılılar, Konyaspor’u da yenip bu farkı korumayı hedefliyor. Esas plan ise Türk Telekom Stadı’nda Fenerbahçe’yi devirip, şampiyonluk yarışında rakip eksiltmek. İgor Tudor, Fenerbahçe’yi yenmeleri halinde farkın da 11 puana çıkacağını göz önünde bulundurarak, şampiyonluk yolunda erkenden önemli bir adım atacakları görüşünde.

Takım 3 maç üst üste kazanmış ve tam ritmini bulmuşken 15 günlük aranın sıkıntı olabileceğini düşünen İgor Tudor, yakalanan havanın bozulmasından endişe ediyor. Nitekim 3’te 3 yapan Aslan, milli ara dönüşü 4. haftada Antalya deplasmanında puan kaybetmişti.

7. haftada puanını 19’a çıkartan ve 2009- 2010 sezonundaki başarıyı yakalayan Galatasaray, son 8 sezonun en iyi başlangıcını yaptı. Tudor, Rijkaard’ı yakalarken, Sarı-Kırmızılı takım ilk 7 haftada 19 puan topladığı daha önceki 6 sezonun 4’ünü kupayla bitirmişti. Yüzde hesabı yapıldığında Cim Bom, 19 puanlı sezonların yüzde 65’inde şampiyon oldu.

Östersunds hezimetinin ardından, “Mükemmel bir Galatasaray ortaya çıkacak” diyen İgor Tudor, sözünü tuttu. Galatasaray, 7 haftada topladığı 19 puanla zirveye kurulurken, geçen sezondan bu yana da ligde üst üste 11 maçtır yenilgi yüzü görmüyor. Cim Bom bu süreçte 10 galibiyet ve 1 beraberlik alırken, Sarı- Kırmızılı takım aynı zamanda son 8 sezonda en çok skor ürettiği dönemini yaşıyor. 7 haftaya toplam 18 gol sığdıran Aslan, 2009-2010’da 7 haftada 21 gol atmıştı.

Karabükspor galibiyetinin ardından milli araya giren Sarı- Kırmızılı futbolcular, teknik ekipten 3 günlük izin bekliyordu. Ancak İgor Tudor, “Eksiklerimiz ve çalışmamız gereken konular var” diyerek oyuncularına 2 gün izin verdi. Dünü ve bugünü izinli geçirecek Galatasaraylı oyuncular, Konyaspor maçının hazırlıklarına yarın başlayacak.

(Gamaspor)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.