Yenilmez Armada'nın yeni skoreri: Scotty Hopson!

Galatasaray Odeabank'ın sezon öncesi hazırlık maçlarında en çok dikkat çeken oyuncusu şüphesiz Amerikalı skorer Scotty Hopson oldu. Takıma transferi açıklandığı zaman bir çok kişinin başarısız olacağını düşündüğü atletik oyuncu, hazırlık maçlarındaki görüntüsüyle ilerisi için umut verdi. Sakatlığı yüzünden son 4 hazırlık maçının 3'ünü kaçıran Amerikalı forvet, son oynanan Olympiakos maçında ise 14 dakika süre alabildi.

TAKIMIN EN SKORERİ
Yenilmez Armada'nın sezon öncesi hazırlık çalışmaları kapsamında oynadığı maçlarda takımın en skoreri olan Hopson, galibiyetlere büyük katkı yaptı. İlk iki hazırlık kampında 7 maçta oynayan Amerikalı oyuncu, 18 sayı - 4.1 ribaund - 1.5 asist ortalamalarını yakaladı. Sakatlığından önce oynadığı her maçta takıma en çok skor katkısı veren oyuncu olan atletik forvet, en çok sayıyı ise ProStar Hazırlık Turnuvası final maçında Strasbourg'a karşı (22 sayı) üretti. 

ProStar Hazırlık Turnuvası finalinde Strasbourg karşısında atletik yetenekleri ile göz dolduran Amerikalı oyuncu, yeni koçuna sezon öncesi performansıyla "Takımın yıldızı ben olacağım!" mesajını veriyor.

Erman Kunter ise sezon öncesinde GS TV'de katıldığı "Gün Ortası" programında kendisi hakkında, "Scotty Hopson, Anadolu Efes'te çok iyi bir sezon geçirdi fakat sene içinde takımdan ayrıldı. İzlediğimiz, tanıdığımız bir oyuncu. Sabit şutu olan, penetre üzerinden sayı bulabilen forvet" yorumunda bulunmuştu.

PROSTAR HAZIRLIK TURNUVASI'NIN YILDIZI
Yenilmez Armada'nın Fransa'da katıldığı hazırlık turnuvasında şampiyon olmasında büyük pay sahibi olan Scotty Hopson, oynadığı 3 maçta 19.3 sayı - 3.6 ribaund - 2.3 asist ortalamalarını yakalamıştı. Bu performansıyla herkesin dikkatini çeken Amerikalı forvet, turnuva komitesi tarafından Alex Renfroe ile birlikte "Turnuvanın Yıldızları" ödülüne layık görüldü.

MAÇ İSTATİSTİKLERİ
18 sayı - 3 ribaund - 2 asist vs. Pallacanestro Cantu
17 sayı - 5 ribaund - 1 asist vs. Ratiopharm Ulm
15 sayı - 6 ribaund               vs. EA7 Olimpia Milano
18 sayı - 5 ribaund               vs. Cholet Basket
18 sayı - 3 ribaund - 5 asist vs. Elan Chalon
22 sayı - 3 ribaund - 1 asist vs. Strasbourg
 7  sayı - 2 ribaund - 2 asist vs. Olympiakos

Geçen sezon İsrail Ligi'nde 15.6 sayı - 4 ribaund - 2.4 asist ortalamalarıyla oynayan Scotty Hopson, yeni sezona sıkı bir şekilde hazırlanıyor. Amerikalı forvet, takımın eksiklerini atletik oyuncularla kapatmayı düşünen koç Kunter'in sezon içinde en önemli silahlarından biri olacak. Bakalım Hopson tüm eleştirilere karşı bu performansını sürdürüp takıma katkı vermeye devam mı edecek, yoksa geçen senelerde olduğu gibi konsantrasyonunu kaybedip oyundan düşecek mi.. Bunu hep birlikte yeni sezonda göreceğiz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.