Younes Belhanda: Sıradan bir takıma gelmediğimi biliyorum..

Galatasaray'ın sezon başında Dinamo Kiev'den transfer ettiği ve bonuslarla birlikte 10 milyon euro bonservis ödediği Younes Belhanda, dünyaca ünlü L'euqipe dergisinin bu ayki sayısında önemli açıklamalarda bulundu. Faslı yıldız "Daha önce böylesine büyük bir takımda oynamamıştım." diyerek gördüğü organizasyon karşısında şaşkınlığını dile getirirken, Türk taraftarların futbola olan bakış açısından da bahsetti. Younes Belhanda'nın açıklamaları şu şekilde..

Bu sezon transfer için neden Galatasaray’ı seçtin?
Çünkü en ciddi teklif Galatasaray’dan geldi, herhangi bir kulüp ile değil Türkiye’nin en çok kupasına sahip büyük bir kulüp ile anlaştım. Şampiyonlar Ligi’nde iddiası olan bir kulüp. İnsani boyutlarda olan Montpellier ve Nice’ten sonra bir başka boyutta olan, dev bir boyutta olan Galatasaray’a geldim. Transfer konusu hafif bir konu değil, transfer olmadan önce Galatasaray hakkında sorduğum sorulardan arkadaşlarım bıkmıştı

Peki arkadaşların neler söyledi?
Sadece iyi şeyler söylediler. Türkiye’nin, İstanbul’un, buradaki futbol aşkının büyüklüğünden bahsettiler. Havalimanına ilk geldiğim andan itibaren doğru bir seçim yaptığımı anladım. Sahamızda yaptığımız maçlarda seyirci sayısı 50 bin oluyor, 2-0 kazandığımız maçlarda bile seyirci peşini bırakmıyor. Bazen yarım saatte tüm gücünü harcamış oluyorsun, fakat seyircinin coşkusu sana tekrar güç veriyor, bu inanılmaz bir şey. Türkiye Ligi çok teknik, mücadeleci bir lig ancak seyirci faktörü çok önemli. Kendi sahamızda ne kadar rahatsak deplasman maçları da o kadar zor oluyor, seyirci seni kanat takmaya zorluyor. 

Türkiye'de taraftarların bakışı nasıl?
Bugüne kadar bir çok kulüpte top oynadım ama hiçbir medya eşimle ilgilenmemişti, burada o da oldu, eşimin fotoğrafı gazetelerde çıktı. Türkiye’de futbol kutsallaşmış, özel hayatın yok, bunun pozitif ve negatif tarafları var. Geçenlerde çocuklarımla havuza gitmiştim ve fotoğraflarımızı çekiyorlardı.

Yeni evinde yaşam nasıl? Türkiye'ye alışabildin mi?
Müslüman futbolcular burada çok rahatlar. Hiç kimse sana Müslüman mısın yada Hristiyan mısın diye sormuyor, herkes dinini yaşıyor. Dünyada aradığın her şeyi İstanbul’da bulabilirsin. Gelmeden önce bana bu şehrin güzelliğini anlatmışlardı, buraya gelince insan bunu daha iyi anlıyor. Türk mutfağı bir harika, en lezzetli etleri burada yedim. Börekler bir harika, kilo konusunda dikkat etmek lazım fakat şu sıralarda biraz zayıfladım dolayısı ile yiyebilirim! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.